BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: KSIĄDZ
PostNapisane: 15 maja 2011, 20:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
DanyU napisał(a):
Jak dla mnie temat jest do zamknięcia, podobnie jak tematy odnośnie upodobań politycznych !! :wstyd: Kto chce niech wierzy w Boga, kościół.. kto nie, niech nie jedzie po wierzących. Nikt nikogo nie zmusza do niczego, dyskusja robi się zbędna, i niepotrzebnie może urazić innych.. to forum motoryzacyjne, a to że jest dział pogawędki nie świadczy o tym że możemy sobie tu obrażać innych !!

Po co od razu zamykać? Do humoru przenieść lepiej :D

Typer EURO 2016 - I miejsce

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 15 maja 2011, 20:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Z polityki nie można było się śmiać, a z wiary można ?? :wstyd: :cisza:

PostNapisane: 15 maja 2011, 20:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
DanyU napisał(a):

Nie z wiary. Z mundrośći tutaj przez co poniektórych głoszonych :D

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 15 maja 2011, 20:58 
Przyjaciel forum

to niech jakiś mod wyodrębni takie posty, sam się chętnie pośmieję, ale generalnie temat moim zdaniem ma coraz niższy poziom. Najprościej pośmiać się z katolików patrząc przez pryzmat wydarzeń z pod krzyża, i afer związanych z wybrykami księży. A wiara to nie tylko kościół, pielgrzymki z samolotem na plecach wiernych i pedofilskie skandale księży.

PostNapisane: 15 maja 2011, 21:39 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Wiara to wewnętrzne zaspokojenie potrzeb rozmowy z kimś z kim nigdy świadomi nie staniemy w cztery oczy, wiara jest elementem wspierania samego siebie i podbudowywania swojej psychiki, wierząc mamy całodobową świadomość, że nigdy nie jesteśmy sami... Dzięki wierze zawsze mamy ten końcowy życiowy cel, wiara to też jakaś chęć do życia... Samozaspokojenie, człowiek nie wierzący w NIC świadomie i podświadomie jest wewnętrznie pusty, wszystko robi tylko po to, żeby zrobić, nie dla efektu swoich prac itd itd itd itd itd itd itd itd itd itd itd itd itd. Kropka. Albo trzy... i przecinek,. :rotfl:

PostNapisane: 15 maja 2011, 22:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: E32 E39
Kod silnika: M30B30 M52B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=100
60zł siostra musi zapłacić za bierzmowanie :przestraszony: na kwiaty dla biskupa... :rotfl: a ok 100dzieciaków bierzmowanych... kwiatów za 6k mu nakupią? :rotfl: :rotfl: :padam:

5er Automatyczna Bieda

PostNapisane: 16 maja 2011, 01:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Gumiś napisał(a):
DanyU napisał(a):

Nie z wiary. Z mundrośći tutaj przez co poniektórych głoszonych :D

Już któryś raz czytam w tym temacie jaki to jesteś zbulwersowany pewnymi wypowiedziami. Jeżeli tak jest to napisz jakimi i dlaczego, bo póki co to się sprowadza jedynie do zaśmiecania wątku.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 16 maja 2011, 10:53 
Przyjaciel forum

kadlobekk napisał(a):
60zł siostra musi zapłacić za bierzmowanie :przestraszony: na kwiaty dla biskupa... :rotfl: a ok 100dzieciaków bierzmowanych... kwiatów za 6k mu nakupią? :rotfl: :rotfl: :padam:
Nie kwiatów MU, tylko pamiątki (krzyżyki, książeczki, itp) IM.

PostNapisane: 16 maja 2011, 17:42 
Częsty bywalec

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/powazne-problemy-palikota-stop-oddaj-kase,1,4305107,wiadomosc.html

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 16 maja 2011, 17:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46Coupe E63Coupe
Kod silnika: M54B30 M57D30TU
kadlobekk napisał(a):

jak by kosciola nie bylo stac zeby dac ten sakrament za free kilka razy w zyciu.

oplata za chrzest
oplata za komunie
oplata za bierzmowanie
oplata za slub (rozwod koscielny ) tez kasy kupe ale to juz pobieznie
oplata za pogrzeb

moim zadaniem to powinno byc nieodplate

jeszcze kilka stuleci temu oplacano odpusty i spowiedzi

na cholere taka religia za kase

o
czywiscie wszystko co łaska (co łaska +vat)

a co kosciol daje?????? wstyd i posmiewisko (pedofile,pedaly,pijaki ,etc etc) wielcy mi przedstawiciele boga na ziemi

bede teraz w polsce to specjalnie pojde do kosciola ubrany tak skromnie i powiem ze jestem glodny prosze ksiedza ,ciekawe co zrobia ...........

Silver Queen
White Lady

"No Replacement for Displacement... "

PostNapisane: 16 maja 2011, 18:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
jak to co kopa w dupe na zaped dostaniesz :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 16 maja 2011, 19:47 

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Klekot M47
Ja tu widzę, że na forum to same dziady co szkłem du :cenzura: py podcierają i jak by się dało z by gó :cenzura: wno z pod siebie zjedli.
Taki jeden czy drugi (nie będę palcem wytykał), to najwidoczniej uważa, że wszystko im się w życiu należy za darmo.
Najwidoczniej to skłania się wszystko do tego, że niejeden by do kościoła chodził tylko go nie stać :rotfl:
A za złotówkę (nie wspominając o funcie ;) ), to by 500 kilometrów gonił..... piechotą.
Panowie wstyd, że wogóle macie auta nie mówiąć już o marce, która jak wiadomo nie jest najtańsza ani w zakupie ani utrzymaniu :wstyd:
Ciekawe ile przez gardło przelewacie, że żałujecie kilku złotych żeby uczcić komunię świętą, chrzest itp., itd.
Jak idziecie do urzędu załatwić sprawę to już nie ma bulwersu, że jest taka czy inna opłata
A sąsiadowi przypadkiem nie przybyło złotówki bez waszej wiedzy? :wstyd:

Wiem, że są nadużycia i nieciekawie to wygląda czy zwyczajnie, czy czasami, czy często to nie wiem, ale powtarzam jeszcze raz nikt nikogo do niczego nie zmusza i nie chcesz chodzić do kościoła to nie chódź. Najgorsze jest to, że najwięcej do powiedzenia mają ci, co to zwykle nawet nie wiedzą jak się nazywa ksiądz w ich parafii, a jak zobaczą własnego proboszcza w fioletowym ornacie to mówią, że biskup przyjechał :rotfl: .
To wstyd czytać i wstyd że jesteście w ogóle tutaj...
Już widzę jakie kalkulacje robicie jak macie kawałek podjechać swoimi super furakami... "Iść bo to zawsze taniej czy podjechać - ale to spali tyle i tyle to będzie może za drogo..."
No tak ale o czym ja tu piszę jak wy pewnie tankujecie za 2 dych max. raz we miesiącu :wstyd: :wstyd: :wstyd:
Po chłopsku powiem "z gó :cenzura: wna bata nie ukręcicie" :(
No a teraz główni podżegacze i intryganci do dzieła cytujcie i róbcie puste OT :ok:

PostNapisane: 16 maja 2011, 20:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Ale co tu robić puste OT? Masz rację w dużej mierze, że nikt nie każe dawać na tacę itp., a usługi mogą być odpłatne, ale bez przesady... No i nadal to nie wyjaśnia dlaczego państwo polskie finansuje kościół katolicki, co jest niezgodne z konstytucją, tu jest największy problem.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 16 maja 2011, 20:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
starscream napisał(a):
kadlobekk napisał(a):

jak by kosciola nie bylo stac zeby dac ten sakrament za free kilka razy w zyciu.

oplata za chrzest
oplata za komunie
oplata za bierzmowanie
oplata za slub (rozwod koscielny ) tez kasy kupe ale to juz pobieznie
oplata za pogrzeb

moim zadaniem to powinno byc nieodplate

jeszcze kilka stuleci temu oplacano odpusty i spowiedzi

na cholere taka religia za kase

o
czywiscie wszystko co łaska (co łaska +vat)

a co kosciol daje?????? wstyd i posmiewisko (pedofile,pedaly,pijaki ,etc etc) wielcy mi przedstawiciele boga na ziemi

bede teraz w polsce to specjalnie pojde do kosciola ubrany tak skromnie i powiem ze jestem glodny prosze ksiedza ,ciekawe co zrobia ...........

Święte słowa, rozumiem że Kościół musi się z czegoś utrzymywać, ale żeby brać pieniądze za sakramenty święte ? Zamierzam się ożenić w przyszłym roku byłem u księdza zapisać się na termin i pytam go ile ludzie dają za mszę "małżeńską" on mówi mi że co łaska ale nie mniej niż 400 zł, myślałem że mnie popierdoli.... Dam mu 100 zł po mszy i ciekawe czy będę miał grzech i Bóg mnie za to znienawidzi i nie pójde do nieba.

A tak mi się przypomniało:

PostNapisane: 16 maja 2011, 20:37 

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Klekot M47
fr33dom napisał(a):
on mówi mi że co łaska ale nie mniej niż 400 zł

Takie coś akurat jest chore i najgorsze, że nikt z kleru za to się nie bierze :cenzura:
Ja na szczęście mam jak najbardziej po ludzku, aż za bardzo, bo wszsytko jest naprawdę co łaska
(wiem np., że pogrzeby zdarzają się po 10 zł), a jak po kolędzie kiedyś odwiedzał ksiądz z wizytą duszpasterską i dowiedział się, że nie pracuję to musiałem po schodach za nim gnać z kopertą. Do tego kościółek piękny i niesamowicie zadbany, aż chce się nieraz zajść :ok:
jiGsaw napisał(a):
No i nadal to nie wyjaśnia dlaczego państwo polskie finansuje kościół katolicki, co jest niezgodne z konstytucją, tu jest największy problem.

Na tym to akurat się w ogóle nie znam i nie wiem na jakiej podstawie jest to robione, więc nie potarfię się wypowiedzieć :(

PostNapisane: 16 maja 2011, 20:56 
Przyjaciel forum

nie wszyscy księża to pedofile i złodzieje :wstyd:
W warszawie na tarchominie o ile pamiętam, jest parafia, do której należą moi znajomi, dziecko w drodze, poszli prosić o chrzest, ksiądz zapytał czy mają, ślub, Oni że nie, pyta dalej czy chcą się pobrać, Oni że tak, ale nie stać ich. Ksiądz pyta dalej, czy chcą wyprawiać wesele itd, Oni że nie, tylko obiad dla rodziców. Ksiądz na to: przyjdźcie za dwa tygodnie, udzielę wam ślubu! Oni że nie mają kasy itd, na to ten ksiądz powiedział im żeby nie martwili się o to i żeby przyszli do niego za dwa tygodnie..
Jak widać nie należy wszystkich mierzyć jedną miarą..

PostNapisane: 16 maja 2011, 21:13 
Zacna persona forum

nie podcieram dupy szklem i nie szedl bym za funta 100km czy wiecej bo pieniadze dla mnie wartosci nie majaz zadnej.
nigdy nie oszczedzalem i nie zylem jak tzw wąs za granica.

sa ludzie co potrafia 3 tygodniowki odkladac i z jednej zyc miesiac za garnica np tu , mi jest ciezko jedna odlozyc hahahah

glownie chodzi mi o to ze kosciol jest bogata instytucja finansowana nie tylko przez wiernych wiec dlaczego oni musz placic za wiekszosc

taca to tam drobne ale jak przyjdzie co do czego to taka kase trzeba palacic ze dajcie na luz.

albo chodzenie po tzw koledzie i wymuszanie kasy

w wielu zacofanych jeszcze okolicach w polsce to wszystko dzieje sie jak w tym filmie U PANA BOGA ZA PECEM ,PIECEM .....

znam kolezke co we wsi u niego ksiadz wywalil liste tzw dluznikow,czyli ludzi , ktorzy nie dali na jakis tam organy czy na chodnik wkol kosciola.....

i wiele wiele innych

a w jaki sposob ten kosciol pomaga???

dla mnie to magazyny na pszenice mozna by z wielu zrobic albo dyskoteki bo za duzo jest tych budynkow sakralnych..... przynajmniej frekwencja byla by wyzsza a nie tylko rewia mody w tym kosciole i auta na pokaz hehehe

Silver Queen
White Lady

PostNapisane: 16 maja 2011, 21:32 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320Ci 04r.
Kod silnika: M54
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=96548
To ja dla odmiany dodam nic nie wnoszący kawał:
Przed bramą nieba staje ksiądz i kierowca BMW. święty Piotr mówi:
- Ty kierowco do nieba, a ty księże do czyśćca.
- Ale czemu tak? - pyta ksiądz.
- Bo widzisz, jak ty prawiłeś kazania to wszyscy spali, a gdy on prowadził swoje BMW to wszyscy się modlili. :rotfl:

"Szanuj grosze a złotówki przyjdą same"

PostNapisane: 16 maja 2011, 21:37 

Carp32 napisał(a):
To ja dla odmiany dodam nic nie wnoszący kawał:
Przed bramą nieba staje ksiądz i kierowca BMW. święty Piotr mówi:
- Ty kierowco do nieba, a ty księże do czyśćca.
- Ale czemu tak? - pyta ksiądz.
- Bo widzisz, jak ty prawiłeś kazania to wszyscy spali, a gdy on prowadził swoje BMW to wszyscy się modlili. :rotfl:

hah, dobre :ok:

PostNapisane: 16 maja 2011, 21:48 
Zacna persona forum

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

super dowcip

Silver Queen
White Lady

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1