Mechanik filtr + olej + uszczelkę wymienił i wynikła z tego dziwna sprawa... Biegi na D raz działają, a raz nie. Najczęstszym problemem jest ruszenie z miejsca. Gdy wrzucę D to czuje że jest wbite D. Obory powyżej 4 tysięcy, a auto powoli się toczy i czasem załapie 2 i już normalnie przerzuca biegi, a raz w ogóle nie rusza i zaczyna się kombinowanie.
Tego samego gdy odebrałem auto stanąłem pd blokiem i się pobawiłem. Kilkadziesiąt razy brałem na R potem na N, na D i na P. I tak przerzucałem biegi. Auto wtedy chodziło bez problemu. Ruszało ok i wszystko było dobrze. Wieczorem chciałem odjechać z miejsca znów problem się pojawił.
Jest też tak że wrzucam 2, auto załapuje, ale gdy przekroczę 1,5 tysiąca obrotów to 2 wybija pomimo, że drążek jest na 2 pozycji. Na R auto działa idealnie, P i N łapie i jest norma.
Żaden wykrzyknik mi się nie pokazuje, więc tryb awaryjny mi się nie załącza.
Nie wiem już co robić.. Miałem nadzieje, że wymiana oleju i całej reszty pomoże. Ale jest połowa sukcesu.

A te tarczki to można gdzieś dostać ? Czy lepiej może kupić od razu kompletne sprzęgło ?