BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 lipca 2025, 02:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e46] Bujanie autem przy bocznych wiatrach.
PostNapisane: 28 maja 2011, 11:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: E 46 330d
Kod silnika: M57
przy zuzytym maglu napewno bedzie Cie wozilo przy silnych podmuchach,auto na luku sie bedzie wychylac do zewnetrznej,naprawde przyczyn moze byc wiele...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 maja 2011, 18:26 
Pierwsze kroki

Moje BMW: [e36] 325 tds
Kod silnika: M51
slawek26 napisał: Moim zdaniem amory do wymiany .
70 % to wcale nie rewelacja dodaj do tego jeszcze jakiś błąd pomiaru i masz 60 % .

Pamiętajmy ze sprawny amortyzator ma coś powyżej 80 % i moim skromnym zdanie 70 % jest dobrze ale jak napisał kolega ze na stacji jednej 40% hmn niech pojedzie na 3cią albo od razu wymieni.

PS: nie wiem jak cytowac :D

PostNapisane: 28 maja 2011, 19:12 
Forumowicz

Moje BMW: inny
Kod silnika: M47,M52,M57
u mnie wygląda to tak, mam wymienione przednie amory, wahacze z tulejami(ale stare obejmy) oraz łączniki stabilizatora, jechałem swego czasu A2 i w sumie trochę wiało a ja miałem 160km/h i też rzucało mi przodem, aż musiałem zwolnić, do tego dochodzi jakieś drganie jak jadę na nierównościach (np. kostka) ale tylko z lewej strony, aha i do tego dochodzi również "wożenie" na koleinach ale to raczej wina opon 225/45/17 i słabego bieżnika 4mm (będę zamieniał na 205/50/17). Najbardziej zastanawiają mnie te drgania jak jadę na nierównościach (czuję to lekko w kierownicy, czy to może być magiel czy może jakieś końcówki drążków lub może źle założone tuleje lub te stare obejmy?
Co do tego bujania przy wietrze, to buja mi tylko przodem ale z tyłu mam lekki wyciek amora, nie wiem czy tylne amora mają coś wspólnego z tym bujaniem przodu przy wietrze?

PostNapisane: 2 czerwca 2011, 21:49 
Specjalista

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
kaczuch78, i jak udało Ci się zdiagnozować co to może być? Ja dziś akurat byłem w trasie i na całkowicie otwartej i równej drodze przy prędkości 140-150 km/h delikatnie czasem bujało, ale na pewno nie było to tak odczuwalne jak przed regeneracja. Może gdybym wymienił jeszcze amory to w ogóle by tego nie było ale na razie nie ma co narzekać i pakować się w koszty. Tam gdzie jechałem to jest kawałek naprawdę kiepskiej drogi, gdzie wcześniej przy 110 miałem wrażenie, że pływam po jezdni a teraz jak ręką odjął, prowadzi się elegancko.

PostNapisane: 2 czerwca 2011, 21:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: g30
Kod silnika: b58
Garaż: Jest x5 g05, x3 g45 bylo x3 g01, 5 g31, 5 g30,3 e46
dareks55, z ciekawosci spytam, co by stonesa niepotrzebnie pytaniami nie nekac;) dużo na nowa przekładnie trzeba szykować;)?

PostNapisane: 3 czerwca 2011, 13:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: E 46 330d
Kod silnika: M57
ironman napisał(a):
dareks55, z ciekawosci spytam, co by stonesa niepotrzebnie pytaniami nie nekac;) dużo na nowa przekładnie trzeba szykować;)?

placilem za TRW-regenerowana,wymalowana na czarno,razem z drazkami kier.1100zl+kaucja 980zl brutto,czyli ponad 2 klocki,czekam teraz na zwrot kasy,bo odeslalem stara jego kurierem i poszla do firmy na rozpatrzenie.

PostNapisane: 3 czerwca 2011, 19:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E61
Kod silnika: M57T2
hej Panowie,

Nic jeszcze z autem nie zrobiłem, bo miałem wypadek na rowerze. Dziś wyszedłem ze szpitala. Jak się pozbieram to zajmę się autem. Na pewno dam Wam znać co i jak.

Pozdrawiam.

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1