Witam wszystkich forumowiczów.
Zmieniłem nick z lukaszek525i na obecny
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Chciałbym wam przedstawić samochód który znalazł się w moich rękach całkiem przypadkowo, nie planowałem kupna BMW, ale gdy zobaczyłem go na giełdzie zakochałem się w nim i wiedziałem ze musi być mój

Tak naprawdę nie mam czym się chwalić bo dla niejednego z was to stara wysłużona piątka ale dla mnie to spełnienie motoryzacyjnych marzeń

Zawsze podobały mi się e34 bo mają urok którego nie posiada żadne inne BMW

Samochód ten kupiłem według mnie w dobrej cenie.. 3400zł to nie dużo jak za taki samochód. To moje zdanie

Troche o samochodzie:
Nr VIN rozkodowany dzięki Kucharzowi:
Art. Wartość
Numer podwozia WBAHB510X0BD14011
Kod typu HB51
Typ 520I (EUR)
Typoszereg E E34 ()
Seria 5
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M50
Pojemność skokowa 2.00
Moc 110
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor BRONZITBEIGE METALLIC (139)
Tapicerka HAVANNA STOFF (0272)
Data prod. 1990-07-02
Wyposażenie
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu
S400A SLIDING SUNROOF MANUAL Dach przesuwno-uchylny obsług. ręcznie
S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours
S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulator zasięgu świateł
S556A EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY Wskaźnik temperatury zewn.
S562A MAP READING LIGHT Lampka do czytania
S571A BOOSTED POWER SUPPLY Silniejsze zasilanie prądem
S655A BMW BAVARIA C BUSINESS Radio Bavaria C Business
L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy/Austria
Do tego dochodzą elektryczne lusterka, centralny zamek, roleta tylej szyby i hak.
Jak by nie patrzeć bida piszczy no ale co zrobić:) taka już wyszła z salonu i inna nie będzie..
Auto w Niemczech miało 2 właścicieli, przyjechało do Polski w 2004 roku i używane było przez starszych ludzi którzy ciągali nim 2 razy w roku kemping. Wiem wiem fajna historyjka ale ja w to uwierzyłem

Przebieg licznikowy: 240 tyś.. Pewnie ma dwa razy więcej ale mocno wymęczona nie jest:)
Co do zewnętrznego stanu.. hmm była malowana tu i tam, ale dużo szpachli na sobie nie ma

przednie i tylne lanpy oryginalne, zmieniona jedynie czołowa szyba ( być może od kamienia), podłużnice prościutkie, w bagażniku też wszystko gra, podłoga idealna aż sam się zdziwiłem ze 21 letnie auto może mieć tak zdrową podłogę... Na podstawie tych arkumentów mogę stwierdzić że auto nie miało poważnego wypadku:)
Zawieszenie ściślutkie, nie stuka nie wali, aż miło nim pojeździć

Co do silnika, jeździłem czteroma 316stkami, i jedną 318stką.. już wiem dlaczego niektórzy twierdzą że te silniki to nie BMW, już wiem dlaczego R6 to R6 i już wiem że nie chce nigdy 4 cyliindrów w BMW

Napewno napiszecie mi że to tylko 2.0 ale mi spokojnie wystarcza. Nie mam zamiaru jej katować, palić nią gumy itp.. poprostu chce przemieszczać się od pkt A (siedlce) do pkt B (lublin)
Chciałem zakładać do niej gaz ale chyba zrezygnuję z tego pomysłu, nie jeżdzę dużo ok. 10 tyś rocznie wiec średnio opłaca mi się ta inwestycja.
Co jeszcze mogę napisać o tym samochodzie? Narazie wszystko jest super, pali bez problemu, obroty nie skaczą, mam nadzieje że będzie dalej.
Za jakiś czas zmienie oleje filtry itp itd, poprostu zrobię ją pod siebie.
Co do planów na przyszłośc.. Nie będę w nią mocno inwestował, modził itp, nie mam na to kasy, ten samochód będzie już zawsze zwykłą, niewyróżniającą sie z tłumu Beemką.. Może za jakiś czas kupie jakieś alu żeby ładnie wyglądała i to pewnie tyle

Po przesiadce z tego oto sprzętu:

Uploaded with
ImageShack.uswrażenia są mega pozytywne. Golfem jeździło się dobrze, ale teraz jeździ mi się wspaniale
Czas na fotki

1. Takie troche artystyczne

achh te kocie oczka

Uploaded with
ImageShack.us2.

Uploaded with
ImageShack.us3.

Uploaded with
ImageShack.us4.

Uploaded with
ImageShack.us5.

Uploaded with
ImageShack.us6.

Uploaded with
ImageShack.usŚrodek:
1.

Uploaded with
ImageShack.usWiem wiem, wywale ten "pokrowiec" z fotela kierowcy

2.

Uploaded with
ImageShack.us3.

Uploaded with
ImageShack.us4.

Uploaded with
ImageShack.usZnowu trochę mojej twórczości

Maseczka:

Uploaded with
ImageShack.usi to co kryje się pod maseczką:d achh uwielbiam ten widok!

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.usWięcej fotek nie mam

kiedyś napewno zrobie i wrzuce.
Teraz czekam na wasze opinnie.. Mam nadzieje że auto będzie wam się podobać, jednak bez smutku przyjmę na klate każdy negatywny komentarz

Pozdrawiam wszystkich fanów BMW
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)