BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 10:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 251 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 22 czerwca 2011, 23:24 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Posty: 2777
Lokalizacja: Łódź
Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
Tzn przyśpieszona akcja serca i prawie zemdlałem :) Moja koleżanka wczoraj z tej budki zjadła i dzisiaj strasznie była osłabiona jak nigdy też prawie zemdlała.. Chyba sanepid tam powinien zajrzeć...

_________________
BMW F10 535D @ 450KM chip by Tc-Performance.eu


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 22 czerwca 2011, 23:32 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 39
Posty: 9999
Lokalizacja: Kaszëbë
Moje BMW: X5
ja jak kiedys kupilem hamburgera na gieldzie samochodowej, to przy kolejce przy okienku rzucilem nim obok okienka, tak pieknie splynal po scianie, kolejka zniknela :rotfl:

ale arytmi dostac to raczej nie mozna, rozluznienie i owszem, ale serce to nie zoladek :]

bywam na ubojniach, masarniach itd i posluchajcie i zaufajcie mi:

n1- NIGDY nie jedzcie paprykarzu- smaczny wiem, jadlem sporo, od 10lat ani grama, to co widzialem... ehh (muchy srajace na smierdzace osci ktore ida w papke jako ryba)
n2- parowki, znajomi karmia nimi swoje dzieci, jak mozna gotowane odbyty podawac dzieciom gdy samemu wpieprza sie schabowe?

to byly podstawy, ogolnie ja jadam glownie mieso, praktycznie tylko mieso, im kielbasa jest mniej zmielona tym lepiej, im lepiej tym drozej rzecz jasna.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 00:02 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 39
Posty: 491
Lokalizacja: Żory
Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
bendzamin napisał(a):
Obrazek

38% to nie wódka :rotfl: chociaż dziś piłłem 36% wiśniówkę :(


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 00:29 
Offline
Forumowicz

Posty: 246
Moje BMW: e36
Kod silnika: M50B20
hmn kiedyś myślałem że padnę jak matka kupywała dzieciom w McDonaldzie Hamburgery i inne podobne i dokupiła do tego sałatkę po czym stwierdziła że przynajmniej się zdrowo odżywiają .
Co do wody polecam obejrzeć film Gasland - pokazuje co za kilka lat będzie się działo w Polsce te same firmy które występują w filmie mają już pozwolenia u nas w kraju .No i jakże pyszny , uzależniający ,szkodliwy glutaminian sodu w co 3 produkcie :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 11:54 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Wiek: 37
Posty: 7257
Kod silnika: BCY+
Prezes nigdy nie jadałem paprykarzu... Parówki sie zdarzyło, ale nie jakoś nagminnie.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 13:28 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Posty: 15986
Lokalizacja: Los Santos
Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Przypomniał mi się inny temat więc postanowiłem go odgrzać => http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 4#p1179524 :D

_________________
BMW z duszą skończyły się na Kill 'em All.
Obrazek
Było: '92 E36 320i 2d diamantschwarz/stoff anthrazit; '98 E46 323i 4d farngruen/leder hellbeige, '97 E36 323i->328i 2d arktissilber/leder montana schwarz
Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 13:35 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Posty: 2777
Lokalizacja: Łódź
Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
rafiksx, cytrynówka dobrze smakuje jak ma właśnie te 36%, przy 40% już inaczej smakuje i kobietom też nie odpowiada wtedy. Sprawdzone :) To samo ICE'ówka, Porterówka itp.

_________________
BMW F10 535D @ 450KM chip by Tc-Performance.eu


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 13:54 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 40
Posty: 1420
Lokalizacja: Nowy Sącz
Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
pan_prezes_skora napisał(a):
n1- NIGDY nie jedzcie paprykarzu- smaczny wiem, jadlem sporo, od 10lat ani grama, to co widzialem... ehh (muchy srajace na smierdzace osci ktore ida w papke jako ryba)
n2- parowki, znajomi karmia nimi swoje dzieci, jak mozna gotowane odbyty podawac dzieciom gdy samemu wpieprza sie schabowe?




łoooo grubo grubo fest, aż mnie wykręciło na samą myśl o tym paprykarzu :znudzony: :/


A zobaczcie co ma w swoim składzie vegeta i tym podobne proszkowe gówno.... to już chyba cement z wapnem jest mniej szkodliwy niż to ścierwo :zakrecony: , które ludzie sypią do zupy, na kotlety etc


Ostatnio edytowano 23 czerwca 2011, 14:35 przez Owad, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 13:59 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Wiek: 34
Posty: 5029
Lokalizacja: DLU / dolnośląskie
Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Cholera a ja w pracy dzień w dzień jadłem do kanapek "Paprykarz szczeciński" :oczami:

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 14:00 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Posty: 15986
Lokalizacja: Los Santos
Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Owad napisał(a):
vegeta


Taa... MSG na całego, zupełnie jak u taniego chińczyka.

_________________
BMW z duszą skończyły się na Kill 'em All.
Obrazek
Było: '92 E36 320i 2d diamantschwarz/stoff anthrazit; '98 E46 323i 4d farngruen/leder hellbeige, '97 E36 323i->328i 2d arktissilber/leder montana schwarz
Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 14:20 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Wiek: 37
Posty: 7257
Kod silnika: BCY+
KaroleK napisał(a):
Cholera a ja w pracy dzień w dzień jadłem do kanapek "Paprykarz szczeciński" :oczami:

Smacznego :hyhy:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 18:57 
Offline
Pierwsze kroki

Posty: 52
Lokalizacja: Wrocław
Moje BMW: E36 318
Kod silnika: M40
bendzamin napisał(a):
KaroleK napisał(a):
Cholera a ja w pracy dzień w dzień jadłem do kanapek "Paprykarz szczeciński" :oczami:

Smacznego :hyhy:


Haha :D To pora zmienić śniadania, co teraz będziesz jadać ? :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 19:00 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Wiek: 34
Posty: 5029
Lokalizacja: DLU / dolnośląskie
Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Jutro pierwszy dzień pracy, ale paprykarza już nie kupię :rotfl:

Zrobiłem sobie kanapki i pokroiłem pomidorka :D :D


Ale do paprykarza na pewno wrócę - to ścierwo uzależnia :D :D

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 19:41 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Posty: 219
Lokalizacja: Polska
Moje BMW: Ford T
Kod silnika: 2,9
Temat bardzo ciekawy i co ważniejsze pożyteczny. Wiem trochę o aktualnym rynku żywności. Info. mam od osoby w rodzinie która jest zawodowym dietetykiem. Otóż: aktualnie 95% żywności w Polsce to sieciowa masówka. Czyli więcej, szybciej, ładniej. Tyczy się to zarówno mięsa jak i warzyw. Chemia jest podstawą wzrostu, utrzymania świeżości i smaku. Najgorszej jakości są produkty z sieci zagranicznych np. lidl. Teraz można zapytać: wszyscy jedzą i każdy żyje. Tak jedzą wszyscy od dziecka. Organizmy są już w znacznym stopniu uodpornione. Jednak nie zostaje to bez konsekwencji. Ciemna strona taniej żywności:
-wzrastająca liczba nowotworów
-coraz więcej schorzeń psychicznych
-stany ciągłego zmęczenia i wyczerpania (bardzo dobrze wychodzi na tym lobby od środków przeciwbólowych. Wielu kupuje opakowana promocyjne np. 300 kapsułek)
-wady u dzieci.
-choroby układu krążenia
-otyłość
-obniżenie sprawności organizmu
-bezpłodność

To tyle co pamiętam. Ja znalazłem na to radę:
mięso: tylko ze sprawdzonej rzeźni (warto porównać smak z mięsem z lidla)
warzywo: od rolnika z giełdy
owoce: w miarę możliwości giełda ewentualnie dobry warzywniak
napoje: woda mineralna

Oczywiście są od tego wyjątki. Lubie czipsy i inne śmieciowe jedzenie jak każdy ale zjadam z "głową".

PS. Zastanawialiście się kiedyś dlaczego żywność ekologiczna ze specjalnych sklepów w DE jest droższa o +-300%? Mi dało to do myślenia. Aha. człowiek po śmierci ma w sobie tyle szkodliwej chemii, że opracowano nową metodę kremacji: http://www.promesja.pl/

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 19:44 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 36
Posty: 1029
Lokalizacja: Bydgoszcz
Moje BMW: Mitsubishi Galant
Kod silnika: 4G63
Cytuj:
Najgorszej jakości są produkty z sieci zagranicznych np. lidl.


niby dlaczego ? ze wzgl na dużą zawartość dodatków i substancji pomocniczych ?
Niemieckie firmy z tego co wiem to same z siebie robią badania i upubliczniają wyniki.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 20:03 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 36
Posty: 7390
Lokalizacja: Lublin
Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
R.y.o. napisał(a):
Najgorszej jakości są produkty z sieci zagranicznych np. lidl./


Z tego co gdzieś wyczytałem jakieś porównanie właśnie pod względem jakości to Lidl zdystansował wszystkie i dyskonty i markiety.

No ale generalnie fakt. We wszystkich markietach ma być tanio. Tanio ≠ smacznie.

Całkiem przyzwoite wędliny są np. w punktach masarni "nieścior", ale i tak nic nie przebije kiełbachy wędzone przez siebie. Szkoda że mieszkam w mieście i nie mogę sobie pozwolić wędzić regularnie.

_________________
Obrazek

Typer EURO 2016 - I miejsce


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 20:09 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 34
Posty: 8590
Lokalizacja: Lublin
Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
To może i Ja opowiem historię która miała miejsce ładnych parę lat temu w przetwórstwie owoców w jakim pracowałem...

Były wakacje, 2007r podajże. Za małolata chciało się gdzieś dorywczo i szybko zarobić na piwo i fajki :) Znalazłem, więc pracę przy załadunku cystern z przemielonymi owocami które następnie szły na jogurt :) Z początku dowoziłem paleciakiem surowce tzn dane owoce głównie truskawki i maliny to wszystko szlo paletami z chłodni.

Wyglądało to tak: Plac odkryty, maszyny, taśmy wszystko leżało na ziemi, zero jakiego kol wiek zadaszenia czy płytek. Tir zajeżdżał na plac, podpinało się węża od maszyny i prosto z taśmy na którą wrzucano owoce leciało to zmielone do cysterny. (Tir i cysterna z firmy PawTrans, pewnie kojarzycie)

Widok jaki tam zastałem był masakryczny, Syf dookoła straszny, pracownicy rzucali szlugi gdzie popadnie, żeby było śmieszniej pety szły na taśmę. To co wylatywało na ziemie z grubsza było zgarniane łopatą na taśmę (Owoce razem z gruzem i ziemią)
Jednemu z gości zachciało się srać, nie uwierzycie co zrobił. Był środek lata, upał, wszedł do chłodni i postawił kloca na skrzynkę z malinami.
Nie muszę chyba dalej mówić, gdzie to z chłodni trafiło.

Do tego dochodziły różne chemiczne i sztuczne zabarwiacze i zagęszczacze z beczek które były dodawane razem z owocami do maszyny.
Pamiętam, że przy załadunku szef zawsze kazał mi przywozić z chłodni owoce te które najdłużej leżą, na niektórych była już pleśń. Przy końcu mówił - weź ze dwie palety na wierz tych świeższych.
Jeśli chodzi o kierowce miał na to wyje**ne z grubsza. Albo spał, albo siedział w kanciapie.
Ze dwa razy przyszły zwroty. Ale życie w przetwórstwie toczyło się dalej swoją produkcją.
Robiłem tam dwa sezony 2007 i 2008r i przez okres tych wakacji nie zjadłem ani jednego jogurtu.
Aha. Dodam, że wszystko szło na zachód głównie na Niemcy ;)

_________________
"Nie sztuką jest zwrócić uwagę swoim autem spojlerami i laminatami, sztuką jest zrobić to bez nich"
Obrazek
Był: 93' E36 Sedan 316i Calypsorot Metallic - Bimbrowóz (2009-2012)
Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)


Ostatnio edytowano 23 czerwca 2011, 20:21 przez Dżordż, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 20:20 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 36
Posty: 1029
Lokalizacja: Bydgoszcz
Moje BMW: Mitsubishi Galant
Kod silnika: 4G63
a co za jogurty to były ? zott bakoma czy inne ? za pewne była to b.mała firma i za długo nie pociągnie (jak już nie upadła)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 20:22 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 34
Posty: 8590
Lokalizacja: Lublin
Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
gmsmetallica, Wiesz co nie mam pojęcia, wiem tylko, że szły na zachód a głównie na Niemcy. Cysterny jakie przyjeżdżały były z firmy PawTrans.
Firma nie jest mała, początkowo rozkręcała się od niewielkiego skupu jak to na wsi, latami przerastała się w olbrzymi miejscowy skup owoców, na kolejnych etapach były budowane specjalne chłodnie (razem 3 budynki) potem doszła linia produkcyjna z etapem wstępnej obróbki owoców. Kolejnym działem był export przy którym pracowałem.

Minęło już kilka ładnych lat, Firma dalej istnieje teraz podobno wszystko jest jak trzeba. BHP, płytki w budynkach i kostka na całym placu, sanepid, kontrole, certyfikaty itp :)

_________________
"Nie sztuką jest zwrócić uwagę swoim autem spojlerami i laminatami, sztuką jest zrobić to bez nich"
Obrazek
Był: 93' E36 Sedan 316i Calypsorot Metallic - Bimbrowóz (2009-2012)
Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Produkcja żywności w XXI w. Dyskusja...?
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 20:38 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 36
Posty: 1029
Lokalizacja: Bydgoszcz
Moje BMW: Mitsubishi Galant
Kod silnika: 4G63
no to teraz można jeść ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 251 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 34 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL