BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 lipca 2025, 17:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 grudnia 2008, 21:01 
Pierwsze kroki

Chcialbym jeszcze dodac ze kiedys bawilem sie srobka na przepustnicy ta do regulacji polozenia przepustnicy czy to tez moze powodowac w/w blad,
bo tak owa kontrolka zawsze zapala sie na wolnych obrotach.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 18:40 
Forumowicz

No powiem Ci ze raczej z tymi mechanikami to tak srednio. Lepiej po znajomych szukaj bo przez fora i polecania ....mozna sie przejechac. Lepiej daj samochod komus zaufanemu zebys potem nie zalowal :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 19:40 
Pierwsze kroki

Wiesz ale ja raczej nie posiadam znajomych ktorzy bujaja sie BMW E46 a mechanikow
tutaj to raczej nie ma sa tylko zdzieracze pieniedzy i ludzie ktorzy wymieniaja czesci na nowe, to ja moge zrobic sam za darmoche.
Potrzebuje opis jak wyregulowac przepustnice podobno mozna go znalezc w ksiazce sam naprawiam BMW 3 serii jak bys mial to prosba do ciebie abys go wkleil lub przynajmniej jakos to opisal.

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 15:24 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich i dziekuje za zainteresowanie moim tematem. Kupilem wlasnie przeplywke do mojej perelki i mam wrazenie ze odzyla na nowo nie zapeszajac!!! .Skasowalem bledy i narazie latam sobie cieszac sie ze nie widac kontrolki CHECK,mam narazie 50 mil zobacze co bedzie po 500 milach narazie trzymam kciuki.
Powodem podobno moglo byc zamontowanie stozka nie najleprzej jakosci prosto do przeplywomierza co wy na to?

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2009, 16:37 
Forumowicz

Ogolnie to wydaje mi sie,podkleslam WYdAJE mi sie :) ze raczej jakis tam stozek nie jest wskazany :) No chyba ze juz masz to tam ladnie wyje ale z tego co wiem na osiagi to chyba raczej nie jest zalecany:)

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2009, 17:12 
Pierwsze kroki

Nie juz nie mam stozka mialem go przez jakis moze miesiac i po za fajnym dzwiekiem silnika nic on nie dawal,ale wrecz przeciwnie chyba nabroil i to dosc drogo.
Mam nadzieje ze to koniec moich zmagan z P0170 mimo wszystko nie zapeszam.
Dodam ze falowanie obrotow ustalo, zadnego szarpania przy przyspieszaniu, lepiej sie wkreca i wogole jest duzo elastyczniejszy :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2009, 19:37 
Forumowicz

No to git :) Niech sie dobrze spisuje :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2009, 11:20 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich serdecznie po dluzszej nieobecnosci dziekuje za zainteresowanie moimi tematami i za razem chcialbym je zamknac....mam nadzieje ze raz na zawsze.

Tytuł: Re: [E46] błąd P0170, czujnik O2
PostNapisane: 23 czerwca 2011, 20:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 318i, E60 525i
Witam, chcialbym odnowic troszke temat bo tez mam problem z wyzej wymienionym bledem P0170. Auto E46 318i benzyna, automat. Problem jest taki ze rowniez przy 2.5-3 tys obrotow nie ma kopyta, na zimnym odpala na strzala a przy rozgrzanym silniku musze go krecic z 3-5 razy zeby odpalil.. Kable wysokiego napiecia sprawdzone, swiece sprawdzone, przeplywomierz wymieniony. Ma ktos jeszcze jakies pomysly? Pierwszy blad to P0170 Uklad paliwowy, P0170 o2 czujnik. Prosze o pomoc

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1