BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 04:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane i dotyczące pojazdów nie M, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 469 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: BMW M5 F10
PostNapisane: 21 czerwca 2011, 22:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
festynem to zajezdza beżowe M5 :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 czerwca 2011, 22:57 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
korba napisał(a):
Boogie napisał(a):
Santino masz po troche racji, bo na przykład Skyline był takim przykładem, seria bez żadnej rewelki, ale auto było przygotowane produkcyjnie do uzyskiwania mocy z kosmosu

O ktorym Skyline piszesz? Nowy juz w serii masakruje czasami na Ringu.

R33 chociażby, bo R34 już był seryjnie rasowany... Chociaż tunerzy nie fabryczni cisneli z niego 2x tyle co tunerzy fabryczni

PostNapisane: 22 czerwca 2011, 13:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
M5 ma yć szybkie jak wychodzi z fabryki a nie po tuningu stuningowac to nawet fiata 126p tak można , że mu nawet skyline po tuningu nie doskoczxy wszystko kwestia kasy

PostNapisane: 22 czerwca 2011, 13:28 
Przyjaciel forum

bendzamin napisał(a):
korba napisał(a):
Boogie napisał(a):
Santino masz po troche racji, bo na przykład Skyline był takim przykładem, seria bez żadnej rewelki, ale auto było przygotowane produkcyjnie do uzyskiwania mocy z kosmosu

O ktorym Skyline piszesz? Nowy juz w serii masakruje czasami na Ringu.

R33 chociażby, bo R34 już był seryjnie rasowany... Chociaż tunerzy nie fabryczni cisneli z niego 2x tyle co tunerzy fabryczni

R32, R33 i R34 mialy zanizona katalogowa moc, rzeczywiste parametry silnika byly znacznie wyzsze - wynikalo to z umowy pomiedzy producentami w Japonii (Supra JZA80 z 2JZ-GTE jest innym przyklade) - teoretycznie nie produkowali samochodow o mocach wiekszych niz 300 KM, rzeczywistosc byla inna. Potencjal Skyline'a czy Supry wynika glownie z checi zbudowania samochodu, ktory moglby jak najlepiej konkurowac w serii JGTC, dlatego te modele mialy tak potezny zapas wytrzymalosciowy silnika czy przeniesienia napedu (wynikalo to z warunkow homologacji dotyczacych uzycia tych samych komponentow dla samochodu produkowanego seryjnie jak i tego zbudowanego pod serie JGTC). NISMO R34 Z Tune, mial zanizone katalogowo 500 KM i 540 Nm, ale byl objety gwarancja i zdolny do codziennej jazdy, egzemplarze z moca dwukrotnie wyzsza sa juz obarczne jakimis wyrzeczeniami.

PostNapisane: 23 czerwca 2011, 10:10 
Zacna persona forum

Vermilion napisał(a):
R32, R33 i R34 mialy zanizona katalogowa moc, rzeczywiste parametry silnika byly znacznie wyzsze - wynikalo to z umowy pomiedzy producentami w Japonii (Supra JZA80 z 2JZ-GTE jest innym przyklade) - teoretycznie nie produkowali samochodow o mocach wiekszych niz 300 KM, rzeczywistosc byla inna. Potencjal Skyline'a czy Supry wynika glownie z checi zbudowania samochodu, ktory moglby jak najlepiej konkurowac w serii JGTC, dlatego te modele mialy tak potezny zapas wytrzymalosciowy silnika czy przeniesienia napedu (wynikalo to z warunkow homologacji dotyczacych uzycia tych samych komponentow dla samochodu produkowanego seryjnie jak i tego zbudowanego pod serie JGTC). NISMO R34 Z Tune, mial zanizone katalogowo 500 KM i 540 Nm, ale byl objety gwarancja i zdolny do codziennej jazdy, egzemplarze z moca dwukrotnie wyzsza sa juz obarczne jakimis wyrzeczeniami.

Szkoda, że teraz tego nie kontynuują. Zrobili auto typowo pod Europę. W sumie to przy przy prezentacji i tak zarzekali się, że nic więcej tunerzy nie wycisną z niego, a jest inaczej. ;)

PostNapisane: 23 czerwca 2011, 13:34 
Przyjaciel forum

WąskiMaciek napisał(a):
Szkoda, że teraz tego nie kontynuują. Zrobili auto typowo pod Europę. W sumie to przy przy prezentacji i tak zarzekali się, że nic więcej tunerzy nie wycisną z niego, a jest inaczej. ;)

Zrobili, R35 tez jest mocno niedoszacowane :) A poczatkowe komentarze dotyczace zamkniecia tego modelu dal tunerow byly chyba tylko przechwalkami majacymi jeszcze bardziej podgrzac atmosfere.

A sam model jest raczej zaprojektowany bardziej pod USA, tam sprzedaje sie w bardzo duzych ilosciach.

PostNapisane: 23 czerwca 2011, 13:53 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
Materiał promocyjny:

PostNapisane: 24 czerwca 2011, 19:37 
Zacna persona forum

Vermilion napisał(a):
WąskiMaciek napisał(a):

Zrobili, R35 tez jest mocno niedoszacowane :) A poczatkowe komentarze dotyczace zamkniecia tego modelu dal tunerow byly chyba tylko przechwalkami majacymi jeszcze bardziej podgrzac atmosfere.

A sam model jest raczej zaprojektowany bardziej pod USA, tam sprzedaje sie w bardzo duzych ilosciach.

Tak, ale poprzedniej wersji w Europie nie sprzedawali, stąd moje spostrzeżenie, poza tym reklamowali go, jako "Porsche killer'a", dlatego takie nawiązania do Europy.

PostNapisane: 25 czerwca 2011, 12:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: F10 M5
Kod silnika: S63
Dla tych, którzy twierdzą, że 560 KM to mało i nie przebija to konkurencji polecam listę z linku poniżej:

Żeby było szybciej: pozycja 72 na liście

http://www.fastestlaps.com/tracks/nordschleife.html

Nordschleife, Germany (20600 m)

BMW M5 (F10) - 7:55.00

Audi RS6 (C6) - 8:09:00
Mercedes E63 AMG - 8:10:00

PostNapisane: 25 czerwca 2011, 13:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
Łukasz_P, to popatrz na ktorej pozycji jest m5 E60(na 123 pozycji) i porownaj ja do Audi RS6 C6 i Merca E63Amg bo w tym roku wychodzi Audi RS6 C7 i zmodyfikowane E63.....nierozumiem co chciales tym pokazac porownujac F10 do nieprodukowanej A6 C6 RS6?

PostNapisane: 25 czerwca 2011, 13:23 
Przyjaciel forum

Bo tak to można bez końca... Ty z kolei chcesz porównywać M5 F10 do czegoś co jeszcze nie wyszło i nie wiadomo nawet jaki będzie tam silnik... :looka:

A wrzuciłem tak dla ciekawości... zresztą zobaczymy jaki ta Skoda RS6 C7 będzie mieć czas... :cwaniak:

Ostatnio edytowano 25 czerwca 2011, 13:35 przez Łukasz_P, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 25 czerwca 2011, 13:30 
Zacna persona forum

Z tego co słyszałem moc ma zostać taka sama 580 koni, ma się zmniejszyć pojemność silnika i spalania..

PostNapisane: 25 czerwca 2011, 13:34 
Przyjaciel forum

No i mamy już nowe Ring-Taxi :)

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: 25 czerwca 2011, 13:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
Łukasz_P, rajcujesz sie porownujac dwie inne epoki ze soba.....a co do tej skody...masz chyba jakies kompleksy-w tym roku wyjdzie nowa skoda RS6 i ja porownaja do F10 i bedzie wiadomo co jest szybsze.Teraz mozemy jedynie sie cieszyc ze nowa M5 jest szybsza na torze od starej generacji RS6...

PostNapisane: 25 czerwca 2011, 14:06 
Zacna persona forum

BAWARA bez przesady to nie są dwie epoki, ile lat dzieli premiery tych dwóch modeli, 3 ?

Nie wiadomo co będzie szybsze, jak pisałem Audi będzie miało raczej tą samą moc, zmniejszy się pojemność silnika, więc pewnie trochę schudnie.

Ja tam bardziej obawiał bym się AMG ;)

PostNapisane: 25 czerwca 2011, 14:06 
Przyjaciel forum

Potem będziemy sie cieszyć, że nowa genracja RS6 jest szybsza od starszej genracji M5, "rajcujesz się porównując dwie inne epoki ze sobą"...

Generację 5 F10 produkują od końca 2009 a wtedy o Audi C7 to jeszcze nikt nie słyszał... :looka:

Zresztą ta lista czasów jest dowodem na to, że moc to nie wszystko... o czym panowie ze Skod...znaczy Audi muszą pamiętać...

PostNapisane: 25 czerwca 2011, 14:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
Łukasz_P napisał(a):
BMW M5 (F10) - 7:55.00

wow, nieźle
aż 18s urwane w stosunku do m5 e60 :szok:

PostNapisane: 25 czerwca 2011, 14:42 
Zacna persona forum

pytanie czy to jest wersja z ogranicznikiem czy z podniesionym do 305km/h

tu 7:52 dla M5 E60
http://www.m5board.com/vbulletin/e60-m5 ... gring.html

mimo wszystko, samochod nie porywa

PostNapisane: 25 czerwca 2011, 18:27 
Przyjaciel forum

Łukasz_P napisał(a):
Generację 5 F10 produkują od końca 2009 a wtedy o Audi C7 to jeszcze nikt nie słyszał... :looka:

Jakie to ma znaczenie?

Audi jest sprytne bo wprowadza nowe modele w momencie gdy BMW przeprowadza lifting obecnie dostepnego modelu, sa tak jakby pol generacji za BMW, sadze, ze to swiadomy wybor, ktory ma wplynac na wielkosc sprzedazy.

PostNapisane: 30 czerwca 2011, 08:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
UWAGA! ZAJAWKA !

http://moto.pl/MotoPL/1,88389,9861369,M ... iata_.html

kamień z serca ... ufff

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 469 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1