nuhi napisał(a):
Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że następnego dnia jeszcze może wyjść i to sporo.
Dokładnie.
nuhi napisał(a):
Zresztą, kto z nas nie miał nazajutrz po imprezie (czy nawet normalnym spożyciu) dylematu, czy może wsiąść, czy nie?
Każdy rozsądny człowiek.
nuhi napisał(a):
a przede wszystkim fajnie by było, gdyby np. na stacjach benzynowych za opłatą można było dmuchnąć i sprawdzić swoją zdolność do prowadzenia pojazdu.
http://www.kontrolatrzezwosci.pl/Alkoma ... fault.htmlNiestety słyszałem o tym już kilka lat temu, nie ma raczej tym zainteresowania wśród klientów lokali. Na stacji można kupić jakiś tam jednorazowy alko test, tylko czy on w ogóle daje jakiś miarodajny wynik ?
nuhi napisał(a):
Podobno można na komisariacie za darmo, ale to często zależy na kogo się trafi, choć słyszałem, że jeśli tylko komisariat alkomat posiada to ma obowiązek go udostępnić (w praktyce czasem próbują ludzi zbywać).
Również tak słyszałem, ile w tym prawdy ciężko powiedzieć. Niby nic ich to nie kosztuje, bo teraz już mają alkomaty bez ustników nawet (ostatnio miałem zadziwiającą kontrole na mieście, dlatego wiem

)
Santino napisał(a):
zgadzm sie z Toba, lubie sobie wypic na wieczor 2-3 piwa, dlatego tez kupilem dobry alkomat i z wlasnych obserwacji wiem jak to wyglada, po grubej imprezie wiele razy z ciekawosci dmuchalem po 0.5 do 0.9 w zaleznosci kiedy sie kladlem spac i jak duzo tego alko poszło, dla mnie nie ma opcji ze jak pilem to wsiadam za kolko, ale dzien po moze byc zdradliwy...
z ciekawości - wypijasz 2-3 piwka wieczorem, ile rano masz promili ?
Santino napisał(a):
dlatego tez kupilem dobry alkomat
Bardzo dobre podejście i rozsądne