BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 21:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Blisko 0,5 promila i kara ...
PostNapisane: 26 czerwca 2011, 08:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
Santino napisał(a):
wg mnie ten prog jest bez sensu... jak ktos wypije piwo i wsiadzie po godzinie czy 2 za kolko to spokojnie ogarnie, mimo ze czasami dmuchnie te 0.1 czy 0.2 czy tez 0.3.
jak ktos grubo tłoczy i jest rozumny to za kolko nie siada, a jak jest glupi i siada po kielichu to raczej "skali brakuje" dlatego jestem za tym zeby do 0.5 nie karać, w wielu krajach spokojnie mozna miec do 0.5 czy 0.8 i Policjant nic nie zrobi.
a rekwirowanie aut za powiedzmy 0.21 to juz totalny debilizm, rozumiem jakis alko recydywista, lub jak by ktos mial z promila albo wiecej ale nie popadajmy w przesadyzm

dokladnie, tymbardzie, ze zyjemy w kraju "promilowych rekordzistow"
w wieeelu krajach nie kladzie sie wogole uwaga na to czy ktos ma 0.20 czy 0.21- znajomy byl w hiszpanii 6 lat i ani razu nie dmuchal w alkomat, czemu? temu- kaza dmuchac jak jest widac, ze ktos nie ogarnia, np jak w usa= potrafisz prosto przejsc po linii- jestes trzezwy, nie wazne ile wypiles, czy piles wczoraj, czy miesiac temu- panujesz nad soba i tym co robisz, czyli jestes trzezwy.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 09:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
A ja uwazam, ze obowiazkowy w kazdym aucie powinien byc alkomat...tak jak gasnica...i wtedy do 0.2 promila nie karac...powyzej 0.2 promila karac i to bardzo surowo :cisza:

Wtedy sprawa bylaby jasna...nie byloby tlumaczenia, ze wypil piwko 2 godz. temu albo jest "wczorajszy"...prowadzisz a jestes nietrzezwy...znaczy zrobiles to z premedytacja :chytry:

a za brak alkomatu na wyposazeniu 100zl mandat :P

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 09:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: Mitsubishi Galant
Kod silnika: 4G63
maly3, wg teorii doktorów z którymi mam zajęcia również z ciekawości pytam o alkohol i jazdę autem. Ostatnio miałem fajne zajęcia i mieliśmy nt zatruć alkoholami. I właśnie dr mówił mi (i pamiętam b. dobrze) że organizm ludzki jest w stanie "przerobić" do 7 g czystego alkoholu na godzinę, w wyjątkowych przypadkach (ale bardzo wyjątkowych) są ludzie co mogą "przerobić" więcej alkoholu ale nie więcej niż 8 g (mówił że 7 z lekkim hakiem). Także Ty jak wypiłeś tyle alkoholu (choćby same piwka) to powinieneś mieć dość sporo. Wniosek: alko kiepskie, ty nie jesteś człowiekiem albo masz 3 wątroby :rotfl: (dwie ost. opcje joke)

jnx jak bym nie pił to bym uschnął i stwarzał jeszcze większe zagrożenie :rotfl:

bafi, tylko koszt porządnego alko jest spory, szczerze to wolałbym dostać 100 zł mandatu niż kupować (chyba że na współę). Swoją drogą czy osoba wypita mając alkomat w aucie, będzie w niego dmuchać ? Jeśli tak, to czy przejmie się wynikiem ? Szczerze wątpię bo jak chce jechać to nic nie pomorze, a jak mądry to albo nie wsiądzie i nie będzie myślał w ogóle o jeździe albo pójdzie się przebadać.

Kiedyś byłem się przebadać, bo popiliśmy z kuzynem a że moja wątroba gorzej ogarnia większe stężenia alkoholu to wolałem mieć spokojną głowę. Podszedłem do radiowozu zagadałem, gościu (pomijając fakt że miał wydepilowane brwi, kobieta mi później mówiłą jak odeszliśmy od radiowozu :rotfl: )- wyciągnął sprzęt i dmuchałem bez żadnego "ale", dziwi mnie fakt że niektórym policjantom nie zależy na bezpieczeństwie.

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 10:08 
Uzależniony od forum :)

Taki temat już był...

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 13:01 
Forumowy terrorysta

gmsmetallica napisał(a):
Cytuj:
Kontrola trzeźwości wykazała, że 63-letnia kobieta ma blisko 0,5 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Kierująca została przewieziona do komisariatu. Teraz za popełnione wykroczenie grozi jej do 5000 złotych grzywny oraz utrata uprawnień do prowadzenia pojazdów.

może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego babka mieści się w przedziale 0,2-0,5 promila ma zostać ukarana ? bo do 0,2 jeśli mnie pamięć nie myli można mieć, a ten przedział 0,2-0,5 to po kiego on ?

P.S. zawsze mi się myliło po spożyciu, pijany itd

Art. 46 ustawy o wychowaniu w trzeźwości:

Cytuj:
Art. 46. 1. Napojem alkoholowym w rozumieniu niniejszej ustawy jest produkt przeznaczony do spożycia zawierający alkohol etylowy w stężeniu przekraczającym 0,5%.
2. Stan po użyciu alkoholu zachodzi, gdy zawartość alkoholu w organizmie wynosi lub prowadzi do:
1) stężenia we krwi od 0,2 do 0,5 alkoholu albo
2) obecności w wydychanym powietrzu od 0,1 mg do 0,25 mg alkoholu w 1 dm3.
3. Stan nietrzeźwości zachodzi, gdy zawartość alkoholu w organizmie wynosi lub prowadzi do:
1) stężenia we krwi powyżej 0,5 alkoholu albo
2) obecności w wydychanym powietrzu powyżej 0,25 mg alkoholu w 1 dm3.

Septua napisał(a):
deejeys napisał(a):
jak dla mnie powinno być 0,1-0,2 wykroczenie 0,2 w górę - pracę społeczne (stopek, sprzątanie głównej ulicy w mieście, coś poniżającego) + grzywna i zabranie pojazdu ( nie ważne , czy jest właścicielem)

Więzienie ? Głupia sprawa, z naszych podatków utrzymywać ich? CHORE.

Dobrze się czujesz ?

Mało powiedziane, deejeys jest niepowazny skoro proponuje zabranie pojazdu włascicielowi, który nie jest sprawcą :rotfl: . Firmy też mają stracić swoją flotę :rotfl: ?

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 13:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Ostatnio spiłem 0.5 albo nawet 0.6l czystej, zacząłem o 20, skończyłem chyba około 1 - 2. Na drugi dzień nie czułem się gotowy do jazdy, poszedłem na pobliski komisariat i około 13:40 chciałem się przebadać. Gruby policjant zeznał, że nie ma alkomatu albo nie działa, jednak tanio skóry nie sprzedałem i jak już wstał to o dziwo alkomat i świeży ustnik się znalazł. Wydmuchałem 0.25 promila i musiałem dać auto prowadzić koledze... :hyhy:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 13:46 
Zacna persona forum

jiGsaw, a na komistariat przyjechałeś autem ? :rotfl:

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 13:50 
Zacna persona forum

gmsmetallica napisał(a):

Cytuj:
poszedłem na pobliski komisariat

Jakiś %% przeszkadza w czytaniu ze zrozumieniem ? ;) :P

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 13:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
gmsmetallica napisał(a):

u mnie w miesci byl taki przypadek, podjechal autem, zaparkowal POD ICH OKNEM i szedl sie zbadac, mial 0.6 i odrazu zostawil prawo jazdy na komisariacie :rotfl:

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 14:00 
Zacna persona forum

Septua, najwyraźniej przeszkadza :D

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 16:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
renoraines napisał(a):
Mało powiedziane, deejeys jest niepowazny skoro proponuje zabranie pojazdu włascicielowi, który nie jest sprawcą . Firmy też mają stracić swoją flotę ?

Jeżeli właściciel udostępnił pojazd osobie pijanej, również ponosi winę. Firmy bez problemu zabezpieczają swoje floty, na każdy przepis mają swój wewnątrz firmy.

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 16:55 
Zacna persona forum

deejeys napisał(a):
renoraines napisał(a):
Mało powiedziane, deejeys jest niepowazny skoro proponuje zabranie pojazdu włascicielowi, który nie jest sprawcą . Firmy też mają stracić swoją flotę ?

Jeżeli właściciel udostępnił pojazd osobie pijanej, również ponosi winę. Firmy bez problemu zabezpieczają swoje floty, na każdy przepis mają swój wewnątrz firmy.

:faint:

Ja myślałem, że ty żartujesz sobie z tym.
A jak syn/wujek/kumpel/ojciec/ciotka etc. weźmie Ci BMW i go złapią to zobaczymy czy byłbyś taki pewny tej opcji..

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 18:20 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
Septua napisał(a):
A jak syn/wujek/kumpel/ojciec/ciotka etc. weźmie Ci BMW i go złapią to zobaczymy czy byłbyś taki pewny tej opcji..

Moje bmw, jest moje. Nikt go nie bierze, nie ma takiej opcji. Zresztą pomysł na konfiskowanie aut już był, tylko niestety nie przeszedł przez możliwość wejścia w posiadanie pojazdu przez pijanego kierowcę, bez wiedzy właściciela. No ale swojego auta należy pilnować.

PS. Syna nie mam, za młody jestem :rotfl:

Tak samo jak pedofilowi powinni uciąć co trzeba ( oczywiście w momencie gdy sąd ma 110% pewności) , tak kierowcy zabrać auto. Niestety ani jedno, ani drugie nie przejdzie. Uważacie, że pedofil w więzieniu się zmieni ? :rotfl: A kierowca który raz wsiadł za kółko po pijaku więcej tego nie zrobi ? :rotfl:

Kiedyś był dokument w TV na temat polaka który siedzi w pudle za to, że pomagał przy kąpieli swojej 5 letniej córce ( w USA w którymś stanie jest to uznawane za pedofile ) Inaczej ma się sprawa naszego filmowca :rotfl:

Oczywiście można by to opisać tak, że zabranie pojazdu za jazdę z powyżej 1 promilem, bo faktycznie za 0.3 to można być nie świadomym (tak sobie to tłumacze :zabawa: )

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 18:24 
Zacna persona forum

Pedofil się nie zmieni, ale dobrze mu zrobi więzienie są tam najniższą warstwą, zwykłe szmaty gorsze do morderców.

Kiedyś czytałem o tym co ich spotyka w celi, większość próbuje samobójstwa po paru miesiącach :hurra:

Ulubionym narzędziem współwięźniów jest szczotka klozetowa, domyślcie się do czego jej używają :rotfl:

A gadanie że twoje BMW jest tylko twoje do tylko gadanie do czasu, aż będziesz miał syna ;)

Ostatnio edytowano 26 czerwca 2011, 18:26 przez Septua, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 19:00 
Forumowicz

Moje BMW: E36
deejeys napisał(a):
Septua napisał(a):

Tak samo jak pedofilowi powinni uciąć co trzeba ( oczywiście w momencie gdy sąd ma 110% pewności) , tak kierowcy zabrać auto. Niestety ani jedno, ani drugie nie przejdzie. Uważacie, że pedofil w więzieniu się zmieni ? :rotfl: A kierowca który raz wsiadł za kółko po pijaku więcej tego nie zrobi ?

Pedofil sie nie zmieni napewno bo jest chory ale wcale nie jest powiedziane ze jak ktos raz wsiadl po pijaku za kolko ze zrobi to jeszcze raz,tym bardziej jesli nie zdawal sobie sprawy ze ma jeszcze alkohol w organizmie.

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 19:11 
Forumowy terrorysta

deejeys napisał(a):
renoraines napisał(a):

Naciągane na maxa. Kto prywatnie pożyczy auto czlowiekowi będącemu w stanie po spożyciu/stanie nietrzeźwości? Kto odpowiedzialny za transport w firmie wiedząc, że pracownik pił, pozwoli mu jechać?

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 19:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 535d++
Kod silnika: N57S
Cytuj:
jnx jak bym nie pił to bym uschnął i stwarzał jeszcze większe zagrożenie :rotfl:

:wstyd:

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 20:07 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
renoraines napisał(a):
Naciągane na maxa. Kto prywatnie pożyczy auto czlowiekowi będącemu w stanie po spożyciu/stanie nietrzeźwości? Kto odpowiedzialny za transport w firmie wiedząc, że pracownik pił, pozwoli mu jechać?

Np. inny po spożyciu alkoholu. Taki światowy człowiek, a wiadomości nie ogląda? Nie tak dawno w łódzkiej gazecie było, że kierowca miał 1 promil, a właściciel auta na lewym fotelu 1,6 promila. I to nie jest jakieś tam zjawisko jedyne w swoim rodzaju.

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 20:10 
Forumowy terrorysta

deejeys napisał(a):
renoraines napisał(a):

Np. inny po spożyciu alkoholu. Taki światowy człowiek, a wiadomości nie ogląda? Nie tak dawno w łódzkiej gazecie było, że kierowca miał 1 promil, a właściciel auta na lewym fotelu 1,6 promila. I to nie jest jakieś tam zjawisko jedyne w swoim rodzaju.

A gdyby babcia miała kółka, to dziadek zrobiłby przyczepkę. Może z UK przyjechali, że kierowca mial wypite i właściciel auta na lewym fotelu również. W wiadomościach było też, że jedna posłanka dwojga nazwisk nic nie piła, a zażyła syrop na kaszel, a syn prezydenta równiez nie spożywał alkoholu tylko był chory na pomroczność jasną. :rotfl:

PostNapisane: 26 czerwca 2011, 20:49 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
renoraines :zdrowko:

W sumie to możemy tak dyskutować tydzień, a wiesz co z tego wyniknie? :rotfl:

Ból głowy :hyhy: Bo świata nie uratujemy na pewno :ok:

Swoją drogą przekroczenie prędkości to też jest jakieś wykroczenie ale jak się je samemu popełnia to ma się inne podejście... :zawstydzony:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1