Proponowałbym aby ktoś mający troszkę czasu zrobił listę najlepiej jakby została umieszczona w 1 poście.
Wymienić poszczególne województwa i przypisać do nich miasta oraz zakłady montujące gaz i pisać który ile razy był polecany.
Osobiście teraz przeglądam cały wątek by poznać opinie na temat zakładów na śląsku na koniec zrobię edita i wymienię zakłady których się tu doszukałem

na pewno kiedyś to komuś ułatwi życie

.
Dodatkowo mam pytanko co myślicie o zakładzie w Sosnowcu teraz nie znam ulicy jak się dowiem napiszę ale nazwa jego to LANDI.O ile się nie mylę to jadąc od strony Dąbrowy Górniczej w górę ul. braci miroszewskich skręcamy w prawo w dziurawą drogę po lewej domki jednorodzinne, po około 500 metrach w lewo i tam po 50 metrach z prawej jest tan zakład - ulica prawdopodobnie kukułek"
Gość montował szwagrowi gaz w Audi a4 , po gadce widać, że mądry opanowany chłop, gada z głową, przy okazji wykrył kilka usterek w aucie... Ale niestety na BMW raczej się nie zna bo pytał mnie ile mam koni 2.8 litrowej e46.
Ciekawi mnie też czy to że padła szwagrowi cewka na 2 dzien może mieć wpływ czy tylko zbieg okoliczności
Tak więc miło by było usłyszeć jakąś opinię na ten temat.
Osobiście wybrałem takie wpisy dotyczące ŚląskaKilka pominąłem bo nie brzmi dla mnie wiarygodnie wypowiedź sprzed kilku lat kogoś kto posiada np 5 postów, albo kogoś kto poleca zakład w którym można się na osobe polecającą powołać oraz która nie posiada 10 postów.
Wklejam całewypowiedzi
"AND-DAR "w Dąbrowie Górniczej.Miesci się na ulicy Sadowej 11 (obok Urzedu Celnego) tel.032-7955-797 oraz na kom.tel: 0-506-139-004 oraz 0-506-139-003. Właściciele tej firmy sami jeżdzą beemkami przerobionymi na gaz.Z tego co sie dowiadywłem zanim sam zainstalowałem gaz większość taksówkarzy w Katowicach którzy mają BMW lub samochód z silnikiem 6, 8 i 12 cylindrowym poleca własnie tą firme jako jedną z najlepszych.Zreszta sam jestem zadowolony z instalacji którą zakładałem u nich i nie ma z nią żadnych problemów.
A teraz moja wypowiedź zasugerowałem się pozytywnymi opiniami na temat AND-DAR na chwile obecną żałuję tej decyzji od samego początku mam spory problem z instalacją. W trakcie przyśpieszania szarpie autem jak traktor jakiś początkowo do 2tyś tera już do 3 tyś. Ciąglę staram sie odszukać przyczyny instalator kompletnie nic nie robi by pomóc 0. Początkowo świece (świece wymienione) wiadomo świece sprawdzone to teraz cewki... Zobaczę jak się sprawa dalej potoczy i wprowadzę zmiany w moim wpisie . Jednak na chwile obecną bym się wstrzymał z zakładaniem instalacji do BMW u tego Gazownika
Co do gazu na Śląsku, polecam zakład:
AUTO-GAZ
Mikołów, ul. Dzieńdziela 5
tel. (032) 322 02 32 kom.502 908 548
e-mail:
auto-gaz@auto-gaz.bizMoże nie jest najtańszy w okolicy, ale ceny są do zaakceptowania, prace wykonywane są sumiennie i starannie. Kilkoro znajomych zakładało u nich gaz, i żaden do tej pory nie narzeka.
Osobiście ich nie polecam!! przez nich moje kochane autko "siadło" cała elektryka poszła przez złe sprawdzenie szczelności i ulatnianie się gazu !! Najgorszy warsztat jaki znałem!!
na Śląsku :
GZW Odbudowa i Tuning
ul. Wolności 38
42-674 Zbrosławice
tel: 663 082 622 | 889 77 11 77
ja osobiście sprawdziłem gazownika z Rybnika firmę MarCar
a tu link z namiarami na chłopaków z Rybnika:
http://www.smolna.rybnik.pl/katalog_firm/81