BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 04:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] problem z mocą dlawienie sie silnika
PostNapisane: 3 lipca 2011, 07:37 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Witam prosze was o porade gdzie moge szukac problemu
mianowicie gdy zapale auto i jest zimne przejade jakies 2 km i auto momentami traci moc zaczyna sie dlawic tak jak by ktoras swieca nie lapie przy przelaczeniu kiedy mam na biegu docisne gazu to zero reakcji dusi sie musze na luzie ja potrzymac z 2 sec na gazie na te 5-6 tys obrotow zeby jej przeszlo dodam ,ze mam sekwencje wsadzoną silnik 1,8 jesli silnik jest nagrzany to czasami tez potrafi tak zaczac szalec dodadkowo widze ze jak szybciej jade tzn przycisne jej od 0 do tych 80 jadąc na gazie non stop to czuc benzyną w srodku pomimo ze jade na lgp mam sekwence stag ja wnioskuje ,ze moga swiece wymagac wymiany przez to ze auto ma lpg a niewiem jak poprzedni wlasciciel je wymienial i filtr paliwa moze byc do wymiany zapalam na bezynie musi sie nagrzac i dopiero na lpg wskoczyc przez ten czas moze pociagnac syf z baku i zapchac sie nieco ale to tylko moje mniemania nie mam pojecia zybt wiele o samochodach wiec wole sie oprzec o waszą opinie
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e36] problem z mocą dlawienie sie silnika
PostNapisane: 3 lipca 2011, 11:55 
Forumowicz

Moje BMW: e39 528
Kod silnika: M52B28
a nie jest przypadkiem tak ze gaz chodzi razem z BP?? i poprostu go zalewa? moze cos w padlo w instlacji i wtryski nie sa zamykane

PostNapisane: 3 lipca 2011, 13:48 
Pierwsze kroki

paliwa nie widze zeby ubywalo jak sie silnik nagrzeje to takich objawow nie ma jak juz kreska jest po sdroku to miodzio idzie teraz wracalem nią bez najmniejszych problemow caly czasl ladnie jechala jedynie jak zapale na zimnym i czas kiedy sie nagrzewa

PostNapisane: 3 lipca 2011, 14:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: m52b28
Kod silnika: 227km 289nm
Zacznij od podłączenia pod komputer-koszt nie wielki i wykluczy pewne podejrzenia.

Wnioskuje że kupiłeś auto-to powinieneś wymienić świece i kable do świec :hyhy:

Były-e36 320- e36 323-e36 323 Sz 25%-e39 523-e39 528 -e39 540 -e46 330ci - e46 323 -e46 330ci -e36 328 - e36 328 sz 25% - e36 328- e36 328-e36 328 sz25%-e39 528-e36 328 -e46 323-e46 330ci-(e46 323ci i e36 320 Kompresor )
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Obrazek-

PostNapisane: 3 lipca 2011, 15:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: F31 320 ED
Kod silnika: N47T
Bmw nie lubią gazu z tego co wiem , niedawno znajomy założył sekwencję do 1.8 i narzeka ze teraz by nie montowal gazu jak by mial taka okazje, bo na paliwie auto mu zaczyna dziczec gasnąc i dławi sie.

PostNapisane: 3 lipca 2011, 17:46 
Pierwsze kroki

ROBBMW napisał(a):
Bmw nie lubią gazu z tego co wiem , niedawno znajomy założył sekwencję do 1.8 i narzeka ze teraz by nie montowal gazu jak by mial taka okazje, bo na paliwie auto mu zaczyna dziczec gasnąc i dławi sie.

jesli zakladal w stodole u pana Franka :cenzura: ja znam wielu z e36 1,6 i 1,8 w gazie i chwalą :hyhy:

PostNapisane: 3 lipca 2011, 18:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
na początek podłącz pod kompa, bo przyczyn może być dużo.

Może masz uszkodzony czujnik temperatury silnika, podaje komputerowi że jest gorący, i źle dawkuje paliwo.

ROBBMW, to mało wiesz :P ja swoją 318i zrobiłem ponad 100k km i nie było problemów związanych z tym że mam instalkę gazową. Komuś padnie przepływka, albo jakiś czujnik, samochód zacznie szwankować, i od razu wszyscy znawcy krzyczą że to przez LPG.. rzygać się chce.
Sam byłem świadkiem jak koleś przyjechał do gazowników, i krzyczy żeby coś zrobili bo samochód nie chce jeździć, gazownicy sprawdzili instalację, wszystko ok, ale odkryli odłączony jakiś czujnik, pytają czy coś grzebał, on mówi że nie, ale był u mechaników i oni coś robili :wstyd: ale oczywiście wina instalacji gazowej :wstyd:

PostNapisane: 3 lipca 2011, 23:25 
Forumowicz

Moje BMW: e36 328 Sport
Kod silnika: M52B28
jak śmierdzi wachą jak jedziesz na lpg to coś nie halo jest, pewnie podaje benzy i podtlenku lpg jednocześnie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1