pakil napisał(a):
Witam. Mam zamiar kupić jakiś zestaw grający ( nie łupu cupu, bez żadnej tuby) . Interesuje mnie czysty, przyjemny dźwięk bez przesadnego basu
Temat może był ale na pewno nie taki złożony wszystko do kupy
To po kolei :
- Chce sobie złożyć jakiś fajny zestaw ( radio + 6 głośników + wzmacniacz ) .
- Jakie możecie mi polecić marki radia głośników czy wzmacniacza ??
- Jeśli chodzi o radio to podoba mi się taki PAIYING ( nie wiem czy dobrze napisałem) z dużą gałką na środku panelu. co sądzicie o tym radyjku ??
- Przy wyborze radia na jakie parametry zwrócić uwagę ??
- Jeśli chodzi o głośniki: jakie parametry najważniejsze i marka ?? jakie wymiary zmieszczą mi się w miejscach na nie przeznaczonych w moim BMW ??
- Na co lepiej zainwestować więcej kasy ?? Radio czy głośniki , bo kumpel mówił mi że lepiej głośniki a radio może być byle jakie. Dlatego wole spytać się fachowców na forum którzy nie raz mi pomogli
- jaki wzmacniacz polecacie ?? i przede wszystkim na jakiej zasadzie działa wzmacniacz, i kiedy jest on potrzebny ?? ( nie pojmuje tych Watów
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
)
Proszę o naprawdę rzeczowe odpowiedzi , naprawdę chcę skorzystać z tej pomocy

peying, odrzuć to na starcie.
A Ty co estrade chcesz robić czy pożądne car audio?
Po co Ci 30 głośników?
Zrób pożądną przednią scene + sub w bagaju
lol, tego kolege wyślij do piekła od razu
Jeżeli od razu chcesz zrobic pożądne audio to nie myśl nad wsadzeniem innych głośników w ori miejsca w bmw, jezeli tak planowałes to ...... bez komentarza.
Aha nie gadaj że nie ma pożadnie złożonego tematu o audio w e36....

BMW-84 napisał(a):
Ja tez zamierzam wstawić do swojej E39 jakieś niefabryczne audio.
Głośniki już w sumie mam z wcześniejszego auta, są to Hertz ESK 165 przez wielu krytykowane za syczki ale ja kupiłem je dla siebie nie dla kogoś mi się podoba jak graja.
Zobaczymy jak zagrają w bmw narzazie nie mam czasu na zabawę z wygłuszaniem drzwi i wsadzeniem tam tych 16stek. Radio będzie to raczej Alpine seria CDA(wydaje mi się ze najładniej gra)albo możne skusze się na dynavin.
A twój kolega jest w błędzie podłączałem do swojej e39 pioniera DEH-P5100UB i fabryczne głośniki grały o niebo lepiej niż na oryginalnym radyjku. Niestety ten pioner z niebieskimi przyciskami i animacjami niepasi do czerwonego podświetlania bmw, ale to tez pozostałość po wcześniejszym aucie.
Do bagażnika wsadzam na jakiś czas aktywny sub PEIYING PY-BA300X

(tez niestety pozostałość po wcześniejszym aucie;).
Ja osobiście firmy PEIYING nie polecam
Ale to wszystko za jakieś 2-3mies bo jestem zagranica.
peying jest na pewno lepszy od tych szajsowatych blaupunktów i inengo temu podobne, ale wiadomo, do dobrej klasy to ciut ciut mu brakuje