BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 31 lipca 2011, 12:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Gumiś napisał(a):
Jeśli nasi będą prezentować obecny poziom to tabela będzie wyglądać tak:

Anglia
Czarnogóra
Ukraina
Mołdawia
Polska
San Marino

Kolego, do tych eliminacji jest kupa czasu. Nie wiadomo kto wtedy będzie trenerem, jacy będą grali zawodnicy itd. Więcej na pewno będzie można o tym powiedzieć po mistrzostwach, które odbędą się w Polsce i na Ukrainie. Widzę, że bardzo nisko cenisz nasze umiejętności (oczywiście masz do tego prawo :ok:) ale wiedz, że na obecnym etapie nie jest najważniejszy wynik i piękno gry, a właściwa selekcja, przepracowanie odpowiedniej ilości jednostek treningowych itp. Co z tego wyjdzie, zobaczymy po mistrzostwach i wtedy też właśnie rozliczani z wyników będą Pan trener Smuda oraz cały sztab szkoleniowy. Ja ogólnie staram się zrozumieć zawsze zawodników, kadrę i wszystko to co się wokół niej dzieje. Od małego sporo czytam o sporcie, takie gazety jak "Przegląd Sportowy" to standard ale wiele książek z opisanymi karierami (często o tym o czym w TV i prasie się nie dowiesz), wypowiedziami, spostrzeżeniami, statystykami różnych trenerów, ogólnie rzecz biorąc naprawdę fajne tytuły i ciekawa tematyka (dla chętnych podeślę tytuły książek wartych uwagi :ok:). Sam gram w piłkę (półamatorsko) i wiem jak to wszystko wygląda. Piłka nożna to ogólnie taka dyscyplina w której jak wygrywasz to każdy cię chwali, klepie po plecach, gratuluje itd. ale jak przyjdzie słabszy mecz to te same osoby potrafią cię mocno obgadać za plecami by po następnym meczu znowu się "podlizywać". Tacy ludzie dla mnie nie są prawdziwymi kibicami bo prawdziwy kibic pomaga drużynie, poszczególnemu zawodnikowi właśnie w tych trudnych momentach. Dobrym przykładem w tym momencie jest liga angielska, gdzie piłka jest jak religia. Dobra bo odszedłem trochę od tematu ;)

Dzisiaj 2 mecze naszej Ekstraklasy

14:30, Śląsk - Górnik
17:00, LEGIA - Zagłębie

Teoretycznie powinny być dwie jedynki ale gospodarze tych spotkań, jak wiemy są po trudnych meczach w el. LE i przed rewanżami, które są na pewno teraz ważniejsze niż pierwsza kolejka naszej ligi (przykład Wisły Kraków, która wczoraj "wymęczyła" remis), a więc możliwe są także 2 remisy, takie po 1:1 :) Nie mniej jednak stawiam 2:0, 2:1 dla Legii i 1:0, 2:0 dla Śląska :)

Ostatnio edytowano 31 lipca 2011, 12:25 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 lipca 2011, 12:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 323 coupe
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=300
Ja tez jestem wielkim kibicem naszej ligi :)

Od 15 lat jestem kibicem Widzewa na dobre i zle:)

Wczoraj padl remisik z wisla. Troche nieszczesliwy ale jesli mam byc szczery to jednak spodziewalem sie porazki i remis wziolbym wczesniej w ciemno :)

Co do szans na ten sezon to mysle ze Wisla jest mimo wszystko faworytem no chyba , ze bede grac na 3 frontach i pilkarzy dopadnie plaga kontuzji:)

Legia rowniez wyglada na zgrana ekipe (tak zgrana bo sklad dobry na papierze maja co sezon)

Nie zapominajmy o Lechu bo on moze skupic sie tylko na lidze i bedzie na pewno mocny:)

Polonia W jest tez nie obliczalna wiec mozna ja tutaj zaliczac w gronie faworytow:)

Jagieloni i Slaskowi raczej nie daje szans na mistrzostwo:P

viewtopic.php?f=6&t=68497&start=300

Obrazek

PostNapisane: 31 lipca 2011, 12:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
binta napisał(a):
Gumiś napisał(a):

Anglia
Czarnogóra
Ukraina
Mołdawia
Polska
San Marino

Kolego, do tych eliminacji jest kupa czasu. Nie wiadomo kto wtedy będzie trenerem, jacy będą grali zawodnicy itd. Więcej na pewno będzie można o tym powiedzieć po mistrzostwach, które odbędą się w Polsce i na Ukrainie. Widzę, że bardzo nisko cenisz nasze umiejętności (oczywiście masz do tego prawo :ok:) ale wiedz, że na obecnym etapie nie jest najważniejszy wynik i piękno gry, a właściwa selekcja, przepracowanie odpowiedniej ilości jednostek treningowych itp. Co z tego wyjdzie, zobaczymy po mistrzostwach i wtedy też właśnie rozliczani z wyników będą Pan trener Smuda oraz cały sztab szkoleniowy. Ja ogólnie staram się zrozumieć zawsze zawodników, kadrę i wszystko to co się wokół niej dzieje.

Też mam nadzieje że do tego czasu coś się poprawi. Że Dyzma trenerem już nie będzie.

Ale trzeba być realistą. System szkolenia leży, młodzi niezbyt się garną do piłki (teraz kiedy są warunki :kwasny: , za moich młodych czasów byle klepisko i już stawiało się bramki i było pełno kopiących dzieciaków). Jeśli towarzystwo wzajemnej adoracji zwane PZPN, a także kluby, nie weźmie się za pracę u podstaw i spójny system szkolenia, zamiast podnosić sobie premie to ja przyszłości w różowych barwach nie widzę. Z tym że efekty byłyby dopiero gdzieś na mistrzostwa w Katarze, więc leśne dziadki tego nie dostrzegają :/

No chyba że znaturalizujemy 10 murzynów :rotfl:

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 31 lipca 2011, 12:47 
binta napisał(a):
Sam gram w piłkę (półamatorsko) i wiem jak to wszystko wygląda.

Nie bądź taki skromny. Podejrzewam, że nie ma gościa na Ciebie na forum :D.

PostNapisane: 31 lipca 2011, 12:51 
Przyjaciel forum

Gumiś napisał(a):
binta napisał(a):
Gumiś napisał(a):

Anglia
Czarnogóra
Ukraina
Mołdawia
Polska
San Marino

Kolego, do tych eliminacji jest kupa czasu. Nie wiadomo kto wtedy będzie trenerem, jacy będą grali zawodnicy itd. Więcej na pewno będzie można o tym powiedzieć po mistrzostwach, które odbędą się w Polsce i na Ukrainie. Widzę, że bardzo nisko cenisz nasze umiejętności (oczywiście masz do tego prawo :ok:) ale wiedz, że na obecnym etapie nie jest najważniejszy wynik i piękno gry, a właściwa selekcja, przepracowanie odpowiedniej ilości jednostek treningowych itp. Co z tego wyjdzie, zobaczymy po mistrzostwach i wtedy też właśnie rozliczani z wyników będą Pan trener Smuda oraz cały sztab szkoleniowy. Ja ogólnie staram się zrozumieć zawsze zawodników, kadrę i wszystko to co się wokół niej dzieje.

Też mam nadzieje że do tego czasu coś się poprawi. Że Dyzma trenerem już nie będzie.

Ale trzeba być realistą. System szkolenia leży, młodzi niezbyt się garną do piłki (teraz kiedy są warunki :kwasny: , za moich młodych czasów byle klepisko i już stawiało się bramki i było pełno kopiących dzieciaków). Jeśli towarzystwo wzajemnej adoracji zwane PZPN, a także kluby, nie weźmie się za pracę u podstaw i spójny system szkolenia, zamiast podnosić sobie premie to ja przyszłości w różowych barwach nie widzę. Z tym że efekty byłyby dopiero gdzieś na mistrzostwa w Katarze, więc leśne dziadki tego nie dostrzegają :/

No chyba że znaturalizujemy 10 murzynów :rotfl:

Masz sporo racji w tym co piszesz, a zdanie o "murzynach" bym sobie jednak oszczędził

Moim zdaniem nasza piłka idzie do przodu co widać chociażby po poziomie meczów Ekstraklasy, który na pewno wzrósł, jakości sprowadzanych zawodników oraz chociażby wynikach w obecnej edycji europejskich pucharów. Wszystko pomału ale jednak do przodu. Jak będzie dalej to się okaże :)

EDIT: rybik, takich ludzi jak ja jest setki tysięcy w Polsce. Jak to się mówi, nikt nie poznał się na moim talencie :P A tak na poważnie to... lubię sobie pokopać :ok:

PostNapisane: 31 lipca 2011, 13:53 
Polacy tylko San Marino wyprzedzą. :kwasny:

PostNapisane: 31 lipca 2011, 19:12 
Przyjaciel forum

Lapino napisał(a):
Polacy tylko San Marino wyprzedzą. :kwasny:

Pozytywnie myślenie, nie ma co ;)

Co do dzisiejszych meczów....

Śląsk - Górnik. Coś w moim wcześniejszym myśleniu (kilka postów wyżej) było bo skończyło się 1:1 :) Samego meczu nie widziałem bo byłem na sparingu. Teraz w lidze plus extra widziałem bramki

LEGIA - Zagłębie. Mecz odwołany. Dla Legii to w sumie lepiej bo będą mieli więcej czasu na regeneracje sił po meczu w LE :)

PostNapisane: 31 lipca 2011, 19:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
Przemoo napisał(a):
Od 15 lat jestem kibicem Widzewa na dobre i zle:)
Swój chłop :piwo:
Również 15 lat za Widzewem na dobre i na złe :serce:
I to oczywiste, że im będę kibicował. Jednak nie liczę na więcej jak 5-6 miejsce :(

PostNapisane: 31 lipca 2011, 20:36 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
Dzisiaj wracałem w deszczu, ile się dało, żeby chociaż na drugą połowę Legii zdążyć. Wchodzę do domu 17:42, a tu zonk. Mecz odwołany. Szkoda.

binta napisał(a):
Moim zdaniem nasza piłka idzie do przodu co widać chociażby po poziomie meczów Ekstraklasy, który na pewno wzrósł, jakości sprowadzanych zawodników oraz chociażby wynikach w obecnej edycji europejskich pucharów. Wszystko pomału ale jednak do przodu. Jak będzie dalej to się okaże

Zgadzam się binta z tym, że nasza liga idzie do przodu (powoli, ale jednak), są ładne stadiony, ściąga się coraz lepszych piłkarzy, którym płaci się coraz większą kasę, ale to nie ma i w przyszłości może dalej nie mieć przełożenia na naszą reprezentację. Musimy pamiętać, że siła wielu drużyn nie opiera się na polskich piłkarzach, lecz zagranicznych. Inna sprawa, że mam żal do Smudy o pomijanie wyróżniających się Kaźmierczaka (przed kontuzją) i Mili, podczas gdy powołanie dostaje Eugen Polanski. Da się wyczuć, że nasi reprezentanci krzywo patrzą na "obcych" w kadrze. A wypowiedzi Polanskiego sprzed kilku lat, których się teraz wypiera, doskonale pamiętam. Oczywiście do eliminacji sporo się może zmienić, bo jeszcze daleka droga, ale na tę chwilę niestety trudno o optymizm.

PostNapisane: 1 sierpnia 2011, 10:16 
Przyjaciel forum

nuhi napisał(a):
Dzisiaj wracałem w deszczu, ile się dało, żeby chociaż na drugą połowę Legii zdążyć. Wchodzę do domu 17:42, a tu zonk. Mecz odwołany. Szkoda.

binta napisał(a):
Moim zdaniem nasza piłka idzie do przodu co widać chociażby po poziomie meczów Ekstraklasy, który na pewno wzrósł, jakości sprowadzanych zawodników oraz chociażby wynikach w obecnej edycji europejskich pucharów. Wszystko pomału ale jednak do przodu. Jak będzie dalej to się okaże

Zgadzam się binta z tym, że nasza liga idzie do przodu (powoli, ale jednak), są ładne stadiony, ściąga się coraz lepszych piłkarzy, którym płaci się coraz większą kasę, ale to nie ma i w przyszłości może dalej nie mieć przełożenia na naszą reprezentację. Musimy pamiętać, że siła wielu drużyn nie opiera się na polskich piłkarzach, lecz zagranicznych. Inna sprawa, że mam żal do Smudy o pomijanie wyróżniających się Kaźmierczaka (przed kontuzją) i Mili, podczas gdy powołanie dostaje Eugen Polanski. Da się wyczuć, że nasi reprezentanci krzywo patrzą na "obcych" w kadrze. A wypowiedzi Polanskiego sprzed kilku lat, których się teraz wypiera, doskonale pamiętam. Oczywiście do eliminacji sporo się może zmienić, bo jeszcze daleka droga, ale na tę chwilę niestety trudno o optymizm.

Masz rację, Kaźmierczak, Mila + kilku młodych napastników, którzy w naszej lidze poczynają sobie coraz lepiej. Zawodnicy, którzy zasłużyli na powołania ponieważ grają bardzo równo i na wysokim poziomie. Ciekawe tylko czy to co prezentują w lidze, przeniosło by się na reprezentację. Moim zdaniem jest jednak tak, że Smuda sam zdaj sobie sprawę z tego, iż ma coraz mniej czasu i powołuje "niby" pewnych zawodników, nie dając już większych szans tym co naprawdę się wyróżniają. Odnośnie Polańskiego to kojarzę jego wypowiedź, która w momencie, gdy jednak zdecydował się na naszą reprezentację (zapewne dlatego, że w reprezentacji Niemiec nie zagra) jest po prostu niesmaczna. Boruc, Michał Żewłakow, to są zawodnicy na reprezentację ale Smuga ma z nimi konflikt i to nie jest dla niego ważniejsze. Sorry ale piłka to nie jest gra dla grzecznych dzieci, a trener Smuda właśnie takich lubi. Poczekamy, zobaczymy :)

Tym czasem, dzisiaj ostatni mecz 1 kolejki w naszej lidze...

Podbeskidzie - Jagiellonia. Moim zdaniem wygra Jaga, 0:2, 1:3

PostNapisane: 1 sierpnia 2011, 14:40 
Zapraszam na http://fantasyliga.wp.pl/main.html

PostNapisane: 1 sierpnia 2011, 15:32 
Forumowy terrorysta

Lech wygrywa z ŁKS 5:0

Zamiast znaturalizować obcokrajowców, niekoniecznie kolorowych, lepiej postawić na polskich młodych zdolnych, którzy wyróżniaja sie w krajowych klubach i w reprezentacji mlodzieżowej do lat .... Odnoszę wrażenie, że seniorzy grajacy w zagraniczych klubach za dobre pieniądze, po powołaniu do reprezentacji, tracą zapał do gry z obawy przed kontuzją. Przy kontuzji przestają grać=mniej zarobią.

PostNapisane: 1 sierpnia 2011, 16:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
renoraines napisał(a):
Lech wygrywa z ŁKS 5:0
:hurra:

PostNapisane: 1 sierpnia 2011, 19:23 
Przyjaciel forum

Podbeskidzie - Jagiellonia 2:2 (0:2). Demjan, Cieśliński z karnego - Frankowski x 2

Byłem bliski trafienia wyniku ale ostatnie 10 minut pogrzebało mój typ ;) Prawda jest taka, że Podbeskidzie miało jeszcze w ostatnich minutach wspaniałą okazję do strzelenia na 3:2. Oglądałem tylko drugą połowę więc nie podejmę się oceny całego meczu :)

PostNapisane: 1 sierpnia 2011, 20:36 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
Nienawidzę meczów rozgrywanych w takim deszczu. Źle się to ogląda, pewnie jeszcze gorzej gra. Faktem jest, że mogliśmy mieć w końcówce sensację, bo Podbeskidzie mogło wepchnąć piłkę w zamieszaniu do bramki i byłoby 3:2 wyciągnięte z 0:2.

PostNapisane: 1 sierpnia 2011, 20:52 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
nuhi, , binta, widzę że na tym forum są jeszcze kibice Legii :D :super:

Mam nadzieję że w czwartek uda się osiągnąć sukces i z Gaziantepsporem wygrać. Miałem nadzieję że pojadę na Ł3, ale niestety z pracy się nie wyrobię :(

A co T-Mobile Ekstraklasy to kolejność wg mnie:

1.Legia
2.Wisła
3.Lech
4.Polonia
5.Śląsk

PostNapisane: 2 sierpnia 2011, 09:05 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
nuhi, , binta, widzę że na tym forum są jeszcze kibice Legii :D :super:

Mam nadzieję że w czwartek uda się osiągnąć sukces i z Gaziantepsporem wygrać. Miałem nadzieję że pojadę na Ł3, ale niestety z pracy się nie wyrobię :(

Pewnie, że są :ok:

Ja też chyba nie pojadę :( Było wcześniej kilka osób chętnych, a teraz zostałem tylko ja i kolega i... nie mamy czym jechać jak na tą chwilę. Może jeszcze coś wykombinujemy albo ktoś dodatkowy się zdecyduje. Czas jednak nie gra na naszą korzyść. Co się odwlecze to nie uciecze. Jak nie pojedziemy w czwartek to pojedziemy na ligę albo na następną rundę, oczywiście jeśli awansujemy, a musimy :ok:

PostNapisane: 2 sierpnia 2011, 10:16 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
Spokojnie, awansujemy :D Ciekawy jestem na kogo w IV rundzie trafimy, bo to będzie miało decydujące znaczenie czy zagramy w fazie grupowej LE. :kwasny:

PostNapisane: 2 sierpnia 2011, 16:41 
nuhi napisał(a):
Nienawidzę meczów rozgrywanych w takim deszczu. Źle się to ogląda, pewnie jeszcze gorzej gra. Faktem jest, że mogliśmy mieć w końcówce sensację, bo Podbeskidzie mogło wepchnąć piłkę w zamieszaniu do bramki i byłoby 3:2 wyciągnięte z 0:2.

Oglądałem ten mecz, jak by tak cały czas lało albo i mocniej to by kajakami śmigali po boisku.

PostNapisane: 5 sierpnia 2011, 12:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Jak się zapatrujecie na losowanie w pucharach?
Legia będzie miała ciężko ze Spartakiem :/ Ale jakieś szanse moim zdaniem są :)
Wisła, IMO bardzo pozytywnie trafiła i z APOELem powinna sobie poradzić i może wreszcie będziemy mieli Polską ekipę w CL :)
Śląsk trafił chyba na najłatwiejszego rywala na jakiego mógł ale mimo to z Rapidem może być ciężko.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1