gun1107 napisał(a):
Kolego "blademccoy" nie ma tej ręcznej regulacji wysokosci świateł ojciec, dzis oglądałem. Dzięki waszej pomocy udało mi się zrobić te autopoziomowanie ksenonów silniczki lamp (autopoziomowanie) działa jak powinno zapłon dół i do góry/ pozycyjne, bez zapłonu lampy ida góra/dół. Temat DRL w e39 narazie idzie na bok. Sprawa wyglada tak że teraz po przekręceniu kluczyka w pozycje 2 zapalają się automatycznie swiatla ksenony pozycyjne oswietlenie deski i tablicy (coś w stylu automatyczny włącznik świateł). Przycisk (A 0 1 2) świateł ustawiony oczywiście na 0. Proszę Was o radę jak wrócic do normy tzn.: zeby auto można bylo uruchomić bez włączonych świateł (0 na włączniku nic sie nie swieci 1 postoje 2 ksenony tryb A wiadomo lecz ojciec nie ma czujnika zmierzchu) zamieszczam txt z pliku TRC sterownika LCM dziekuje pozdrawiam
czyli znaczy ze ksenon byl tez fabrycznie w tej beemce najprawdopodobniej, albo ktos wymienil LCM na taki od ksenonów

no ale wazne ze juz Ci sie prawidlowo pozycjonuja

...z tym drugim problemem odnosnie ksenonow wlaczonych na zaplonie nie wiem jak Ci pomoc...
podol napisał(a):
Mam pytanie, ostatnio ustawiałem światła do jazdy dziennej w aucie kolegi, światła działają ale cały czas świeci się komunikat o przepalonych żarówkach. Dodam, że auto ma dołożony ksenon i przed kodowanie też świecił się komunikat o przepalonych żarówkach. Czy gdzieś w plikach trzeba zaznaczyć, że jest założony ksenon żeby komunikat się nie pojawiał? BMW E39 z LCM 3.
jak ksenon jest dokladany, to bedzie blad spalonych zarowek - zwykla zarowka ma inny opor niz przetwornica wpieta w kostke zarowki i komputer widzi to jako spalona zarowka... po wlaczeniu swiatel blad spalonych zarowek znika... jak ma dzienne wlaczone i wtedy wylaczone mijania to pojawi sie blad swiatel mijania...
zeby tego uniknąć potrzeba zamontować albo LCM od modelu z ksenonami, albo po prostu przez NCS wyłączyć funkcje:
KALTUEBERWACHUNG_AL
funkcja ta odpowiada za sprawdzanie swiatel mijania 'na zimno', czyli w momencie gdy sa wylaczone