BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 14:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 8 sierpnia 2011, 17:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
binta napisał(a):
Jutro postaram się dobrze wytypować wynik ostatniego, poniedziałkowego meczu, który zamknie 2 kolejkę Ekstraklasy :)

Korona Kielce - Ruch Chorzów, godzina 18:30

Jednak nie podejmę się typowania dzisiejszego meczu. Są takie mecze, których się nie stawia / odpuszcza i to jest właśnie jeden z nich. Gdyby miał postawić na mus... to jakoś Ruch bardziej mi się dzisiaj widzi. Swoje może zrobić Janoszka, Jankowski i Abbott

Dobra, uciekam na wstęp do meczu i mecz :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, 20:40 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
feder25 napisał(a):
Jutrzejsze mecze to powinny być proste w typowaniu :)

Śląsk-Łks obstawiam zwycięstwo gospodarza :)

Cracovia-Legia oczywiście zwycięstwo Legii :D

Poniedziałkowy Korona-Ruch raczej na remis :)

Korona-Ruch 2:2 :)

i udało się wytypować :D kurczę, że nigdy mi tak typowanie nie wychodzi jak już obstawie zakłady :kwasny:

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, 20:55 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
binta napisał(a):
Jutro postaram się dobrze wytypować wynik ostatniego, poniedziałkowego meczu, który zamknie 2 kolejkę Ekstraklasy :)

Korona Kielce - Ruch Chorzów, godzina 18:30

Jednak nie podejmę się typowania dzisiejszego meczu. Są takie mecze, których się nie stawia / odpuszcza i to jest właśnie jeden z nich. Gdyby miał postawić na mus... to jakoś Ruch bardziej mi się dzisiaj widzi. Swoje może zrobić Janoszka, Jankowski i Abbott

Korona - Ruch 2:2

Bramki: Zieliński, Vukovic - Straka, Abbott

No i dobrze bym zrobił nie podejmując się stawiania tego meczu :ok:
- Abbott bramkę jednak strzelił ;)

feder25, wiesz dlaczego tak jest ?? Dlatego, że jak w grę wchodzi stawianie za pieniądze to więcej myślimy nad typami, po drodze zmieniamy je kilkakrotnie, a na samym końcu, zazwyczaj wybieramy złe typy :)

PostNapisane: 8 sierpnia 2011, 21:14 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
binta, coś w tym jest, jak człowiek robi to dla zabawy to często wytypowanie się udaje, a jak pójdzie kasa, gdzie można coś tam zarobić zaczynamy kombinować, a efekt wiadoma jaki później jest...

PostNapisane: 9 sierpnia 2011, 08:15 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
binta, coś w tym jest, jak człowiek robi to dla zabawy to często wytypowanie się udaje, a jak pójdzie kasa, gdzie można coś tam zarobić zaczynamy kombinować, a efekt wiadoma jaki później jest...

Dokładnie o to chodzi. Mam kolegę, który stawia nawet ligi Islandzkie itp. Ma mnóstwo stron i kontaktów z dobrymi bukmacherami z innych krajów, którzy np. wiedzą, że w takiej 2 lidze Islandzkiej, zespół, który dużo wygrywa i jest na niego mały przelicznik dzisiaj "nie może wygrać" bo... jest dużo kontuzji, kartek albo po prostu... nie wygra. Bukmacherzy ustalający kursy często tego nie wiedzą i wtedy można stawiać na przeciwną drużynę na którą jest spory przelicznik. Kolega często wygrywa ok. 1500-2000 zł. , a kilka razy wygrał w granicach 5000 i więcej

Kiedyś był taki przykład, że zadzwonił do mnie i mówi, że są jaja bo jeden z meczów się już skończył, a... można go nadal stawiać. Postawił za wszystko co miał przy sobie i na drugi dzień wypłacił pieniądze. Bukmacherzy po jakimś czasie wycofali stawianie tego meczu ale kupony przyjęte i wygrane musieli wypłacić :)

PostNapisane: 12 sierpnia 2011, 08:32 
Przyjaciel forum

Czas na 3 kolejkę :)

Mecze piątkowe:

Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław, godzina 18:00 - Powiem szczerze, że ciężko wytypować wynik w tym meczu. Ruch to solidna drużyna, która potrafi każdemu urwać punkty, a Śląsk to kandydat do zajęcia miejsca gwarantującego udział w europejskich pucharach na następny sezon. Drużynę z Wrocławia czeka jednak mecz w LE, a Pan trener Lenczyk wie, że trzeba dobrze szachować siłami swoich podopiecznych. Nie mniej jednak postawię na brak porażki Śląsk, a w bardziej odważnych myśleniach na ich zwycięstwo 1:2. Bramki w tym meczu mogą zdobyć Voskamp (myślę, że dzisiaj wyjdzie w pierwszym składzie, kosztem Diaza), Diaz jeśli wejdzie lub Mila. W drużynie z Chorzowa groźni jak zawsze będą Piech, Abbott oraz Janoszka

(L)egia - Górnika, godzina 20:30 - Spotkania tych dwóch ekip zawsze wzbudzały spore emocje. Mimo tego, że to nie są już mecze takie jak za dawnych lat to można spodziewać się ciekawego pojedynku. Boje się remisu 0:0, 1:1 ale odważnie stawiam na zwycięstwo legionistów. Myślę, że wynik 2:0, 2:1 jest jak najbardziej możliwy. Bramkami mogą podzielić się Radovic, Ljuboja i... któryś z obrońców, a w Górniku na pewno pokazać się będzie chciał Gołębiewski (jeśli już zagra EDIT:, patrzyłem teraz na kadrę Górnika na mecz z Legią. Jednak go nie będzie) lub młody Milik, który bardzo dobrze wszedł do Górnika

Jak będzie oczywiście dowiemy się wieczorem. Ja dzisiaj, oczywiście wykładam się wygodnie w fotelu lub kanapie i oglądam oba spotkania :]

Ostatnio edytowano 12 sierpnia 2011, 09:57 przez binta, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 12 sierpnia 2011, 08:47 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
binta napisał(a):
w Górniku na pewno pokazać się będzie chciał Sikorski, który był łączony przez sezonem właśnie z wojskowymi

Może być ciężko bo On to raczej w Polonii gra ;)

Mi się wydaje że dzisiejsze mecze wyglądać będą następująco:

Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław ,raczej na remis. Śląsk na papierze jest mocniejszy, ale raczej będzie trochę przed LE się oszczędzał, a Ruch też do najsłabszych nie należy. Obstawiam 1:1

(L)egia - Górnik. Oczywiście wygrana Legii :ok: Myślę że po ostatnich meczach Legia jest na fali, ma pewność siebie, nie tak jak na początku zeszłego sezonu. Wynik 2:0 dla Legii. Myślę że bramki to raczej Radovic, Ljuboja, Manu lub Vrdoljak :D

PostNapisane: 12 sierpnia 2011, 09:07 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
binta napisał(a):
w Górniku na pewno pokazać się będzie chciał Sikorski, który był łączony przez sezonem właśnie z wojskowymi

Może być ciężko bo On to raczej w Polonii gra ;)

Tak, tak, śpię chyba jeszcze. Chodziło mi o Gołębiewskiego (EDIT:, patrzyłem teraz na kadrę Górnika na mecz z Legią. Jednak go nie będzie), który poszedł na wypożyczenie :)

PostNapisane: 12 sierpnia 2011, 18:54 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Czas na 3 kolejkę :)

Mecze piątkowe:

Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław, godzina 18:00 - Powiem szczerze, że ciężko wytypować wynik w tym meczu. Ruch to solidna drużyna, która potrafi każdemu urwać punkty, a Śląsk to kandydat do zajęcia miejsca gwarantującego udział w europejskich pucharach na następny sezon. Drużynę z Wrocławia czeka jednak mecz w LE, a Pan trener Lenczyk wie, że trzeba dobrze szachować siłami swoich podopiecznych. Nie mniej jednak postawię na brak porażki Śląsk, a w bardziej odważnych myśleniach na ich zwycięstwo 1:2. Bramki w tym meczu mogą zdobyć Voskamp (myślę, że dzisiaj wyjdzie w pierwszym składzie, kosztem Diaza), Diaz jeśli wejdzie lub Mila. W drużynie z Chorzowa groźni jak zawsze będą Piech, Abbott oraz Janoszka

Ruch - Śląsk 0:1

Bramka: Diaz

- Jednak opłacało się postawić odważnie ;)
- Miałem rację, że Voskamp wyjdzie w pierwszym składzie kosztem Diaza ;)
- Diaz miał wejść i strzelić ?? Wszedł i strzelił ;)
- Wspomniani przeze mnie zawodnicy z Chorzowa nie okazali się jednak groźni ;)

PostNapisane: 12 sierpnia 2011, 19:31 
Teraz legia gra z Górnikiem :)

PostNapisane: 12 sierpnia 2011, 19:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
A Pierwszą ligą ktoś z Was sie interesuje??? macie tam drużyny ze swoich miast??? jak będzie kilku chętnych to można by było założyć osobny temat.

A co do meczu Ruch - Śląsk - deczko nudnawy momentami, ale podejrzewałem że tak właśnie będzie. I znowu mistrz pokonał ucznia ;)

PostNapisane: 12 sierpnia 2011, 21:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M52B20
Jednak Legia , 3:1 , przyjemny mecz , dobre wejścia Wawrzyniaka oraz pełna profeska Ljuboli :ok:

PostNapisane: 12 sierpnia 2011, 23:39 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
Owad napisał(a):
A Pierwszą ligą ktoś z Was sie interesuje??? macie tam drużyny ze swoich miast??? jak będzie kilku chętnych to można by było założyć osobny temat.

Po sezonie 2009/2010 jak spadł z niej Znicz Pruszków już się przestałem się nią interesować :kwasny: została mi tylko II liga i oglądanie nudnych meczy II ligowych :(

Niestety mecz Ruch-Śląsk źle wytypowałem :( Na szczęście zwycięstwo (L)egii udało się :hurra:

PostNapisane: 13 sierpnia 2011, 07:51 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
(L)egia - Górnika, godzina 20:30 - Spotkania tych dwóch ekip zawsze wzbudzały spore emocje. Mimo tego, że to nie są już mecze takie jak za dawnych lat to można spodziewać się ciekawego pojedynku. Boje się remisu 0:0, 1:1 ale odważnie stawiam na zwycięstwo legionistów. Myślę, że wynik 2:0, 2:1 jest jak najbardziej możliwy. Bramkami mogą podzielić się Radovic, Ljuboja i... któryś z obrońców, a w Górniku na pewno pokazać się będzie chciał Gołębiewski (jeśli już zagra EDIT:, patrzyłem teraz na kadrę Górnika na mecz z Legią. Jednak go nie będzie) lub młody Milik, który bardzo dobrze wszedł do Górnika

(L)egia - Górnik 3:1

Bramki: Ljuboja x 2, Radovic - Zahorski

- Było blisko wyniku 2:1 (Ljuboja strzelił w końcówce trzecią bramkę) ;)
- Radovic miał strzelić ?? Strzelił ;)
- Ljuboja miał strzelić ?? Strzelił x 2 ;)
- Gołębiewski nie był groźny bo jeszcze nie wyleczył kontuzji i siedział na trybunach (z takich ciekawostek. Wypożyczenie Gołębiewskiego z Polonii jest tak zbudowane, że jak nie zagra w minimum 60% meczach Górnika w rundzie to wraca automatycznie z wypożyczenia do Polonii. Na razie z 3 meczów zagrał w 1 więc ma 33%)
- Milik wszedł w drugiej połowie. Nic wielkiego jednak nie pokazał

Reasumując, kolejne 2 mecze typowane i kolejne 2 mecze trafione. Nawet ze strzelcami :)

Owad, ja się interesuję każdą ligą do B klasy. Tylko wiadomo, te niższe ligi to już bardziej z mojego województwa oraz z województwa łódzkiego. Jak byłem mały, pamiętam, że jeździłem na II-go ligową wtedy Ceramikę Opoczno. Wyjazdy ze starszym Panem ode mnie z miasta, żukiem ;). Obecnie w I lidze kibicuję Pogoni Szczecin i Olimpii Elbląg, a w II Zagłębiu Sosnowiec. Chyba wiadomo dlaczego :] Jak mogę to jeżdżę też na mecze III-cio ligowego Radomiaka Radom :)

PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 11:53 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
W tej kolejce obejrzałem drugą połowę meczu Legia-Górnik (wróciłem ze spota specjalnie wcześniej :D ), część meczu Jaga-Korona, cały mecz Polonia-ŁKS i część meczu Wisła-Zagłębie. No to po kolei:

Cieszy wygrana Legii, bo choć gra nie powalała na kolana to w zeszłym sezonie w takich meczach Legia często traciła punkty. Po bramce na 1:1 Górnik dalej cisnął i wydawało się, że może się to źle skończyć. Całe szczęście, serbski duet już od początku sezonu funkcjonuje wyśmienicie. Radović naprawdę robi różnicę, dla mnie w tej chwili najlepszy piłkarz w tej drużynie. Ljuboja też klasa sama w sobie, napastnik jakby trochę z innej bajki, w tej lidze może jeszcze pozamiatać. Reasumując: Ljubię to ;)

Jeśli chodzi o mecz Jagi z Koroną to oglądałem tak trochę znad laptopa. Wydawało się, że Korona wywiezie trzy punkty i nagle co? Oczywiście... Franek. Dla mnie rewelacja, ciekawe ile jeszcze pogra na takim poziomie. Swoją drogą wydaje mi się, że gdyby nie jego zagraniczne wojaże to już dziś byłby najskuteczniejszym strzelcem w historii polskiej ligi.

Polonia-ŁKS... Jeśli chodzi o gospodarzy to muszę przyznać, że podobała mi się gra Baszczyńskiego, widać że jeszcze trochę może pograć na dobrym poziomie. Na minus zdecydowanie Bruno, który choć piłkarsko wyróżnia się zdecydowanie to swoim zachowaniem strasznie irytuje. Jak go trener trochę nie utemperuje to będzie łapał głupie kartki, a przeciwnicy - oczywiście nie życzę mu tego - będą na niego polować, bo już wczoraj kilka razy dostał po nogach. Kompletnie niewidoczny był "wielki" transfer Polonii Edgar Cani - beznadziejny występ. Szczerze mówiąc zdecydowanie więcej spodziewałem się po ŁKS-ie , który dostaje baty od każdego i nie ma w tym przypadku. Ta drużyna gra kompletnie bez pomysłu, nie ma kogoś kto wziąłby na siebie ciężar gry. Przykro to pisać - bo to swego czasu jeden z moich ulubionych piłkarzy - ale Marek Saganowski póki co przypomina dawnego "Sagana" jedynie walecznością i ambicją. Mięciel się wyróżniał wczoraj, wypracował sobie kilka okazji, ale już strzały wołały o pomstę do nieba.

Oglądałem tylko pierwszą połowę meczu Wisły, a więcej działo się chyba po przerwie więc trudno mi się wypowiadać. Piękną bramkę prawie strzelił Garguła. Jeśli chodzi o grę, to podobnie jak Legia - zdecydowanie bez szału, ale 3 punkty są. Normalnie na pewno taki wynik by mnie nie ucieszył, ale że na kuponie znalazła się "jedynka" no to przyjąłem do wiadomości z radością :)

PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 12:09 
Widzę, że w temacie rządzi BINTA i NUHI ;)

PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 12:22 
Przyjaciel forum

rybik napisał(a):
Widzę, że w temacie rządzi BINTA i NUHI ;)

Staramy się :ok:

Wczoraj nie typowałem bo miałem trochę zakręcony dzień ale dzisiejsze mecze postaram się dobrze obstawić. Obejrzę tylko powtórkę wczorajszej ligi plus bo na żywo nie miałem okazji i pokuszę się o typy :)

Edit: Edytuję w takim razie posta i dodam drugą jego część

Podbeskidzie - Widzew, godzina 14:30 - Baardzo ciężko o typ w tym meczu. Teoretycznie wydawało by się, że faworytem powinno być Podbeskidzie, które u siebie będzie groźne i w meczach na własnym boisku musi właśnie zbierać punkty aby się utrzymać bo na wyjazdach będzie im niezmiernie ciężko. Mimo tego mam jakieś przeczucie, że to Widzew może dzisiaj się cieszyć z kompletu punktów. Także stawiam na remis 1:1 lub minimalne zwycięstwo łodzian. W szeregach gospodarzy groźny może być Cieśliński, Patejuk (chociaż obaj mogę zacząć mecz na ławce, a więc ewentualnie po ich wejściu) i Sikora, który dzisiaj może wyjść w pierwszym składzie. W Widzewie brylować na pewno będą Dzalamidze i Grzelczak oraz Oziębała (jeśli wejdzie bo raczej zacznie na ławce)

Lechia - Cracovia, godzina 17:00 - Również ciężki mecz. Lechia musi zacząć zdobywać punkty jeśli chce walczyć o europejskie puchary, a Cracovia by uniknąć takiej sytuacji jak w poprzednim sezonie. Mecz wydawało by się, że na remis z lekką przewagą gospodarzy. Wynik ?? Hmm, 2:1, 1:1. W Lechii jak zawsze groźny będzie Traore i ew. Dawidowski (jeśli wejdzie). Facet, który strzelał w sumie sporo bramek, nie trafił do siatki rywala od ok. roku. Może dzisiaj ?? Hmm ;) W Cracovii obudzić się może w końcu Niedzielan, dobre zawody może zagra nowy nabytek Van Der Biezen. Jokerem może się okazać Dudzic. No i nie można zapomnieć o Saidim ;)

Jak będzie, okaże się wieczorem. Tym czasem, zasiadam przed TV. Podbeskidzie - Widzew :)

Ostatnio edytowano 14 sierpnia 2011, 13:24 przez binta, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 13:14 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
Mecze dzisiejsze:

Podbeskidzie-Widzew hmmm ciężko coś wytypować, ale raczej obstawiałbym remis 1:1 :)

Lechia-Cracovia tu też wynik jak najbardziej otwarty, jeden i drugi zespół będzie chciał za wszelką cenę zdobyć pierwsze punkty w tym sezonie, bo jak na razie na koncie po 0 pkt :kwasny: . Lechia będzie chciała się za pewne pokazać na nowym stadionie w obecności ok 35tyś kibiców. Cracovia ma za to nie zły skład. Wydaje mi się że będzie remis. Dla Lechii strzeli Abdou Razack Traore lub Ivans Lukjanovs, dla Cracovii Saidi Ntibazonkiza, Alexandru Suworow lub Andrzej Niedzielan. :)

PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 14:20 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
obecności ok 35tyś kibiców

feder25, o ile się nie mylę to nowy stadion Lechii mieście 43 tyś. widzów ;) Wątpię jednak żeby był choć w 80% wypełniony na dzisiejszym meczu. Chociaż parcie na piłce w Gdańsku nie jest małe więc kto wie

Podbeskidzie - Widzew, do przerwy 0:0. Na razie mecz średni. Myślę, że w drugiej połowie się rozkręci :)

PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 15:18 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
Podbeskidzie - Widzew 0:0 prawie się udało wytypować :kwasny: Co prawda bramki nie padły, ale remis tak :D

Czekamy na drugi mecz ;)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1