BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 00:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 318is M44 Przerywa podczas przyspieszania
PostNapisane: 20 sierpnia 2011, 18:10 
Częsty bywalec

Moje BMW: e30
Kod silnika: 2jz
Witam
Zakładam nowego posta ponieważ nie moge nigdzie znaleźć żadnej konkretnej informacji na temat mojej usterki.
A więc auto to BMW E36 318is M44 (98r) auto na biegu jałowym na nierówne obroty i czuć lekkie drgania na kabinie natomiast wydech "poprykuje" czy jak to nazwać, podczas jazdy auto przerywa najbardziej na niskich obrotach po około 2.5tys obrotów auto odżywa i ciągnie do góry choć i wtedy potrafi przerwać. Co to może być miał ktoś taki problem?
Dodam że zostały wymienione świece a silnik krokowy przeczyszczony. Byłbym wdzieczny za jakąs pomoc ewentualnie za namiar na dobrego speca od bmw w okolicach konina.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: BMW E36 318is M44 Przerywa podczas przyspieszania
PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 22:28 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 2001 e316
Kod silnika: M43B19
Garaż: http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... 096qz.jpg/
wymień kable wysokiego napięcia to ci przestanie przerywać ja tak miałem w e36 . podczas pracy silnika na biegu jałowym po koleji wyciągnij kable wysokiego napięcia ten który cie porazi prądem jest do wymiany.

Powodzenia

PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 09:58 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 325ci
Kod silnika: m54
A ja bym najpierw podłaczył kompa :cisza:

PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 10:03 
Częsty bywalec

później jadę na kompa ale nie wiem czy jest sens przed chwila wyjąłem cewki od kabli zapłonowych i na 3 i 4 kablu jest tak duży zielonawy osad że tam chyba nie było szans na przpływ prądu wiec pewnie kable do wymiany

PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 10:45 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 coupe
Kod silnika: M42B18 @ M50B25
Ja w swojej IS (M42) miałem podobny problem. Skaczące obroty na jałowym, ale najbardziej denerwowało mnie to, że ciężko było normalnie nią ruszyć bo przy niskich obrotach zaczynała kangurzyć. Nie było mowy o powolnym toczeniu się na jedynce czy dwójce. Obawiałem się, że to coś z silnikiem, ale po wymianie gumy od dolotu, tej która jest między przepływomierzem a przepustnicą wszystko przeszło. Widziałem już wcześniej, że jest poowijana taśmą, ale niedawno znalazłem potężne pęknięcie na niej i stwierdziłem, że wypadałoby to zmienić. Ku mojemu zaskoczeniu to właśnie ten element był winny całemu zamieszaniu. Może warto abyś sprawdził to u siebie? :p No tyle, że u mnie nie były to takie szarpnięcia, a raczej taki kangur

PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 11:38 
Częsty bywalec

sprawa wyjasniona przeczyscilem styki cewek preparatem do czysczenia wlasnie różnych styków i auto odrzyło w zadnym zakresie obrotow na zadnym biegu nie przerywa lecz jeszze czuje minimalne drgania obrotów wiec jeszcze pojade na komputer i wtedy sie sprawa wyjasni w 100%

PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 11:54 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 2001 e316
Kod silnika: M43B19
Garaż: http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... 096qz.jpg/
umnie bylo inaczej poprzez peknieta gume moje obroty rosly do conajmniej 3tys na minute jak byla zimna to maial strasznie duze trudnosci zeby odpalic dobiero jak odpalila i potrzymalem ja na gazie wtedy sie ozgrzala i ciagnela cieple powietrze i nie gasla a paliwa wciagala mi tyle jak rosyjski czolg , bylem u mechanika jedneo i drugiego kazdy twierdzil ze to kopula ze kable masakra mysle sama kopula kosztowala jakies 150 uzywka gdzie palec a gdzie robocizna masakra wiec w sobotnie popoludnie zerknolem sam i odziwo zobaczylem peknieta gume na zakrecie, po zalataniu dzior zaczela chodzic jak nowa .

Jak zobaczysz ze w kablach zaczyna sie robic osad wymien bmw nie lubi zanieczyszczonych kabli tam ma plynac prad nie smieci . Nie uwierzysz ale w mojej e46 padly mi kabe. Pierw zapalila mi sie kontrolka check engine olalem ja bo wyczytalem ze to moze sie zdarzyc po tym jak zatankujesz zle paliwo, ale po jakims czasie tak mi zaczela kulec, zaczelem sprwdzac kable osad na kablu i przebicie ktore kopalo mojego tescia :hyhy: wskazalona to ze czas wymienic kable.

do roboty wymien kable i bedzie dzialac jak nalezy.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1