Witam
Panowie, mam bmw e39 i miałem podobny problem. Kontrolki ABS DSC i hamulca raz się paliły, raz gasły i tak przez 3 tygodnie. Po ty czasie zaczęły palić się na stałe. Pojechałem do zaprzyjaźnionej ASO opla i poprosiłem żeby zmierzyli mi rezystancję czujników ABS. Okazało się że razystancja w każdym czujniku jest taka sama. Z tego wniosek, że czujniki są sprawne. W opłu nie mogli podłączyć mi pod kompa, więc pojechałem do innego gościa. Po podłączeniu kompa okazało się,że z trzech czujników idzie sygnał dobry, a z czujnika w prawym przednim kole bardzo słaby. Przyczyną awari było złe połączenie elektryczne w kostce, gdzieś w okolicach nadkola, a nie bezpośrednio przy czujniku. Kontrolki pogasły, jest ABS i DSC. Jeśli to się komuś przyda będę usatysfakcjonowany.
Jeszcze jedna rzecz, którą zauważyłem wczoraj: przepaliła mi się żarówka od prawego ringu. Odpiąłem kostkę od oprawki, wyjąłem oprawkę z żarówką, i pojechałem szukać żaróki. Okazało się, że nie działają zegary. Gasiłem samochód , odpalałem na nowo i nic. Wystarczyło, że podłączyłem samą oprawkę bez żarówki i wszystko wróciło do normy.