Roger-Nysa napisał(a):
A ja śmieję się z tych co diagnozują auto przez telefon!!!
Idę o zakład że nie musisz wymieniać ani dwumasu ani sprzęgła ani docisku, łożyska i co ci tam jeszcze opowiedzą.
Uwalony dwumas daje specyficzne objawy,ktoś z doświadczeniem analizując zachowanie auta jest w stanie ustalić usterkę w 5 sekund. Przez telefon rozmawiając z laikiem można wymienić pół auta.
Ja jeszcze nie słyszałem żeby w e90 padł dwumas przy 230 tyś. Natomiast tłumik drgań tak .
Więc zweryfikuj w kilku miejscach objaw zanim wydasz niepotrzebnie pieniądze.
Pozdrawiam Krzysiek
To co napisałeś jest dla mnie oczywiste. Nie jestem w gorącej wodzie kąpany.. tym bardziej że ewentualny wydatek jest spory i napewno nie oddam samochodu tak O!! Owi mechanicy jako pierwszy powód podali koło dwumasowe.. wszystko okaże się na miejscu. Chciałbym żebyś miał rację

W każdym bądz razie po zgłebieniu setek postów na owym forum i podobnym , wszystko wskazuje że to jednak dwumas. Czyli po lekkim naciśnięciu sprzęgła wydobywa się dziwny dzwięk "terkotanie" , ustaje gdy dociskam sprzęgło do końca. Ponadto gdy ruszam auto "drży" Problemem w moim przypadku jest to że w Polsce będe przebywał raptem 5 dni , cięzko bedzie coś zdziałać. Pozatym mechanicy do których dzwoniłem czyli M auto w katowicach i Pan Piórkowski to raczej nie laicy no ale zobaczymy. pozdrawiam