BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 13:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 203  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Boks, MMA i inne sporty walki.
PostNapisane: 11 września 2011, 12:38 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
fr33dom napisał(a):
Już przed walka widziałem z nim kilka wywiadów itp, utwierdziłem się w przekonaniu że Kliczko to mądry gość.

x2

KaroleK - co ty tam widziałeś kilometr od ringu? :hyhy:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 września 2011, 12:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 320td
Kod silnika: M47TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 46&start=0
Pomijając temat Adamka :cisza:
Jeśli ktoś jest zainteresowany to bilety na KSW 26.11.2011 są juz dostępne.
Tutaj macie trochę więcej informacji :
http://www.mmarocks.pl/ksw-17/bilety-na ... -dostepne/

Obrazek

PostNapisane: 11 września 2011, 12:49 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Vis napisał(a):
KaroleK - co ty tam widziałeś kilometr od ringu? :hyhy:

Wszystko widziałem. Normalnie mogłem oglądać walkę na ringu zamiast na telebimie

PostNapisane: 11 września 2011, 13:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m50b20
Garaż: było e34http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f= ... 59&start=0
było e36 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=73899
Jest e34 520 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116583
Powiem tak choćby kibicom za przeproszeniem dupę miodem smarował to zawsze będzie im źle :dobani: K...a chłopak podjął wyzwanie z takim kolosem jakim jest Kliczko i za to mu się należy szacun już na wejściu . Kto nie ryzykuje w tym zawodzie to żaden z niego bokser nie udało się tym razem bo to było stanowczo dla niego za wcześnie tak jak to mówił trener Dmitruk jednak jak zawsze kasa rządziła , rządzi i rządzić będzie tym światem i takie są potem wyniki.
Czasem trzeba dostać łomot , trzeba przegrać by stać się lepszym i nabrać doświadczenia bo " co nie zabije to wzmocni " także takie komentarze jak to że zrobił bardachę albo walenie focha że przegrał są nie fair albo to co mnie najbardziej zabolało to to jak media podawały że kibice zaśpiewali Adamkowi " Góralu czy Ci nie żal , Góralu wracaj do hal " moim zdaniem frajerstwo i tyle . Ja tam jestem z nim czy przegrywa a to dopiero 2 przegrana czy wygrywa a tego było wiele szkoda że Ci wszyscy ludzie o tym zapomnieli także i niektórzy z was .
Ma chłopak serce do walki i wielkie chęci widać to po treningach jednakże na wszystko trzeba czasu.
Tak jak bracia Kliczko powiedzieli jest wielkim bokserem bo podjął to wyzwanie chciał tą walkę wygrać włożył wiele serca i wysiłku ale niestety to nie był jego dzień.
Moim zdaniem Adamek i Michalczewski to dwaj bokserzy którzy walczą sercem a nie pieniądzem jak reszta.
Tyle w tym temacie teraz czekam na kolejna walkę którą na pewno będę oglądał :)

PostNapisane: 11 września 2011, 13:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Obrazek

PostNapisane: 11 września 2011, 13:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
Wracając do walki Adamka to wg mnie nie powinien on z nim w ogóle walczyć - wielkie dysproporcje w budowie.
Dlatego chciałbym poruszyć problem kategorii wagowych - bo dla mnie jest to cyrk.

Dorosły facet ważący ważący ponad 90kg ma jedną możliwość - królewska waga ciężka. Dla facetów ważących poniżej 61kg (swoją drogą zna ktoś z was dorosłego faceta ważącego poniżej 60kg :szok: ?? ja nie znam nikogo) jest 9 kategorii wagowych!

Toż dla jakiegoś ułamka tworzy się kategorie z rozpiętością co 2-3 kg a wszystkich powyżej 90kg wrzuca do jednego worka.

To taki post trochę w obronie Adamka - facet ma 187cm jego naturalną wagą jest jakieś 94kg (zbijał oczywiście w junior ciężkiej poniżej 90kg ale sam twierdził, że źle się wtedy czuł) - dla niego nie ma tak naprawdę odpowiedniej kategorii gdyż w naturalnej wadze już musi mierzyć się z takimi turami jak Kliczki czy Wałujew.

Nie wątpię, że na początku XX wieku czy końcówce XIX kategorie były dopasowane do tamtejszych realiów (jakoś w tych latach zatwierdzono większość z nich), ale chyba już najwyższa pora to zmienić. Wzrost przeciętnego mężczyzny np. w Polsce w wieku 20lat to chyba już 180cm - i będzie się zwiększał w kolejnych latach, naturalnym jest że waga również. Dlatego istnienie np. 80% kategorii wagowych dla 10% potencjalnych bokserów to wg mnie głupota.
Co o tym sądzicie?

PostNapisane: 11 września 2011, 13:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Po części masz rację. Pamiętać jednak należy, że powyżej 90kg to już różnice się zacierają i każdy facet przy tej wadze MOŻE mieć naprawdę potężny cios, na miarę wagi ciężkiej. Polecam zapoznać się ze wzrostem np. Tysona albo Marka Hunt'a. Adamek po prostu jest naturalnie dość wątłej budowy i tego nie zmienisz, jakby zamiast niego stał wczoraj w ringu Tyson ze szczytu formy, o wiele niższy od Adamka, to byś widział, że wzrost nie gra już tak dużej roli, po prostu Adamek NIE jest wybitny, zwłaszcza w wadze ciężkiej. Jego waga to cruiserweight, koniec kropka.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 11 września 2011, 14:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
marcin87k napisał(a):
Wracając do walki Adamka to wg mnie nie powinien on z nim w ogóle walczyć - wielkie dysproporcje w budowie.
Dlatego chciałbym poruszyć problem kategorii wagowych - bo dla mnie jest to cyrk.

Dorosły facet ważący ważący ponad 90kg ma jedną możliwość - królewska waga ciężka. Dla facetów ważących poniżej 61kg (swoją drogą zna ktoś z was dorosłego faceta ważącego poniżej 60kg :szok: ?? ja nie znam nikogo) jest 9 kategorii wagowych!

Toż dla jakiegoś ułamka tworzy się kategorie z rozpiętością co 2-3 kg a wszystkich powyżej 90kg wrzuca do jednego worka.

To taki post trochę w obronie Adamka - facet ma 187cm jego naturalną wagą jest jakieś 94kg (zbijał oczywiście w junior ciężkiej poniżej 90kg ale sam twierdził, że źle się wtedy czuł) - dla niego nie ma tak naprawdę odpowiedniej kategorii gdyż w naturalnej wadze już musi mierzyć się z takimi turami jak Kliczki czy Wałujew.

Nie wątpię, że na początku XX wieku czy końcówce XIX kategorie były dopasowane do tamtejszych realiów (jakoś w tych latach zatwierdzono większość z nich), ale chyba już najwyższa pora to zmienić. Wzrost przeciętnego mężczyzny np. w Polsce w wieku 20lat to chyba już 180cm - i będzie się zwiększał w kolejnych latach, naturalnym jest że waga również. Dlatego istnienie np. 80% kategorii wagowych dla 10% potencjalnych bokserów to wg mnie głupota.
Co o tym sądzicie?

Tylko że w przypadku tych niższych kategorii te kilka nawet nie kg a funtów to jest jakiś tam większy % masy ciała. Zwróć uwagę, w wadze lekko muszej rozpiętość wag to jest niecałe 2kg a już takiej półciężkiej ponad 10kg. Ale % wagi ciała jest to podobny.

Zresztą takie tuzy jak Marciano czy Ali mieli bardzo podobne warunki fizyczne jak Adamek. Z tym że przy podobnym wzroście te ~95-98kg to były ich naturalne wagi. Adamka nie. Żeby to osiągnąć musiał tyć "na siłę", no i poświęcił tym swoje największe atuty, szybkość i kondycję.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 11 września 2011, 15:16 
Walka Adamka - ŻENADA.

PostNapisane: 11 września 2011, 17:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
Zakov napisał(a):
Walka Adamka - ŻENADA.

zenujace sa takie komentarze, wytrzymal do konca, po takich ciosach, sam Kliczko zdziwil sie, ze po ciosie w trzeciej rundzie on nadal stal.

jestem Z Adamkiem.

PostNapisane: 11 września 2011, 19:40 

Santino napisał(a):
Obrazek

hehe, dobre :ok:

PostNapisane: 11 września 2011, 20:13 
pan_prezes_skora napisał(a):
Zakov napisał(a):
Walka Adamka - ŻENADA.

zenujace sa takie komentarze, wytrzymal do konca, po takich ciosach, sam Kliczko zdziwil sie, ze po ciosie w trzeciej rundzie on nadal stal.

jestem Z Adamkiem.

Wytrzymał do końca??? Bo ja widziałem jak sędzia przerwał walkę w 10 rundzie gdy Adamek dostawał takie baty, że mógłby nie wyjść po tym z ringu o własnych siłach. No ale jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D

ze po ciosie w trzeciej rundzie on nadal stal.

Nie no fakt, ustał na ringu po ciosie - Wielki szacun :padam:

PostNapisane: 11 września 2011, 20:36 

Kod silnika: BCY+
Zakov napisał(a):
Zakov napisał(a):
Walka Adamka - ŻENADA.

jestem Z Adamkiem.

Wytrzymał do końca??? Bo ja widziałem jak sędzia przerwał walkę w 10 rundzie gdy Adamek dostawał takie baty, że mógłby nie wyjść po tym z ringu o własnych siłach. No ale jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D

ze po ciosie w trzeciej rundzie on nadal stal.

Powinieneś iść i pokazać ukraincowi co może prawdziwy Polak !!

PostNapisane: 11 września 2011, 20:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
Zakov napisał(a):

ustoisz po takim ciosie to rowniez zapracujesz sobie na moj szacun, poki co- niebardzo

szanuje Adamka za to, ze porwal sie z motyka na slonce, za to, ze bardzo chcial, nie siedzial i nie pierdoli* glupot na forum, a trenowal, ze dostawal po pysku mlotem, nie poddal sie. walka 316 z 328

PostNapisane: 11 września 2011, 20:45 
Ja już 16 lipca napisałem w tym temacie:

Zakov napisał(a):
I tak lanie dostanie...

Więc dla mnie to żadna nowość, ani tym bardziej tragedia. Po prostu jak się idzie to po to żeby wygrywać, bo dupy dać to każdy potrafi niezależnie w jak wielkim stylu. Dziękuje, dobranoc :)

PostNapisane: 11 września 2011, 20:48 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Zakov, Idz Ty lepiej zobacz czy Cię na obwodnicy Stalowej nie ma ;)

:piwo:

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 11 września 2011, 21:10 

Zakov napisał(a):
Ja już 16 lipca napisałem w tym temacie:

Zakov napisał(a):
I tak lanie dostanie...

Więc dla mnie to żadna nowość, ani tym bardziej tragedia. Po prostu jak się idzie to po to żeby wygrywać, bo dupy dać to każdy potrafi niezależnie w jak wielkim stylu. Dziękuje, dobranoc :)

Też nie rozumiem po co kupować samochod skoro ktos ma lepszy, po co chodzic na siłownie skoro sa więksi, po co są zawody piłkarskie skoro są lepsze drużyny... No bez sensu. :spi:

PostNapisane: 11 września 2011, 21:27 
Ajj beny., nie ciągnijmy tego tematu bo z doświadczenia wiem, że mod zamknie :D Przegrał i tyle, a walka wyglądała jak wyglądała... Gadanie typu - ale jednak jest "miszcz", bo ustał po ciosie to jak doszukiwanie się rodzynek w gównie i już tylko o krok od stwierdzenia, że jest moralnym zwycięzcą tego pojedynku, ponieważ się nie rozpłakał i nie zmoczył spodni...

Dobra, nie kontynuuje bo zaraz tu po ryju dostanę jeszcze. Sorry, ale taki już jestem - zawsze wszystko dobitnie i prosto z mostu, czy się to komu podoba czy nie :hyhy:

PostNapisane: 11 września 2011, 21:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 320td
Kod silnika: M47TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 46&start=0
Zakov napisał(a):
Dobra, nie kontynuuje bo zaraz tu po ryju dostanę jeszcze. Sorry, ale taki już jestem - zawsze wszystko dobitnie i prosto z mostu, czy się to komu podoba czy nie :hyhy:

Tak,za klawiatury komputera dużo osób tak ma :rotfl:

Obrazek

PostNapisane: 11 września 2011, 21:40 

b mma w napisał(a):
Zakov napisał(a):

Tak,za klawiatury komputera dużo osób tak ma :rotfl:

Aż za dużo :ok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 203  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1