Kornelio napisał(a):
7ka napisał(a):
dokladnie o tej dzilnicy mowie...byles tam?? moze na chwile..ja nie przesadzam,tak tam jest,a zobaczyc to raz na jakis czas a zyc z nimi to dwie rozne sprawy..
piszesz ze dzilnica kolorowa,tetniaca zyciem...bylem widzialem jakis czas mieszkalem w berlinie,wiec prosze cie nie spieraj sie ze mna ..,nie wiem ale moze lubisz turecko arabskie klimaty?? serio jak mieszkalem w polsce nic do nich nie mialem..dzisiaj jest inaczej..
swego czasu bywalem tam codziennie tudziez co drugi dzien...co do arabskich klimatow owszem lubie...roczek mieszkałem w Beirucie

zgadzam sie z tym...bylem kiedys na wakacjach w turcji.. oni sa tam u siebie zupelnie inni niz tutaj,tam sa bardzo biedni,sa grzeczni sa inni..
tutaj w europie to jest tak ze 80% spoleczenstwa tureckiego jest na socialu,panstwo placi im za mieszkanie,zarcie itp..normalnie to powiem ci szczerze idzie za to przezyc ale zalezy na jakim poziomie chcesz zyc. turcy maja siec swoich sklepow,swoje dzilnice,swoje knajpy..swoje takie male miasteczka..i dostaja jeszcze od panstwa toleracyjnego "niemcy" kase na zycie..spoko im sie zyje bo nie musza robic,robia masowo dzici bo wiadomo..dodatkowe pieniadze kindergeld..i co jak myslicie ile sie tu ich mnozy..masa..masa..i wlasnie ci turcy ktorzy kiedys tu przyjechali do roboty po wojnie,maja dzieci,a dzieci swoje dzieci..i teraz powoli widza co rosnie nam za europa..te tureckie chlopaki,dziewczyny sa jak mrowki..szczaja,sraja,pija krzycza,wrzesza,i co..nic..panstwo niemieckie nic z tym nie robi..bo co ma zrobic jak on jest niemcem..hehe..ciekawe co.
mam kontakt z prawdziwymi starymi niemcami czesto mowia o wielkim bledzie ..o tym ze niestety narod niemiecki pozwolil na to..i tu nie chodzi o to ze jest duzo narodu z innych krajow..bo powiem szczerze ze polacy,ruscy kiedys mieli opinie pijakow itp..dzisiaj wyrobilismy sobie opinie ludzi ktorzy chca pracowac,ktorzy potrafia dobrze pracowac,ktorzy potrafia zyc z innymi,ktorzy nie robia wielkich problemow tak jak turcy..
niestety czasami nasz rzad jest p[ostrzegany troche inaczej..ale w kazdym kraju jast podobnie..kradna wszedzie..