ZAJAC napisał(a):
Witam wszystkich jestem nowym posiadaczem BMW 316 rok 94 na łańcuszek. Przejde do konkretów a wiec:
odpalam silnik i słysze jak zaworek bije w coś (pokrywa chyba) i tak sobie stuka, dowiedzialem sie ze to prawdopodobnie jakas szklanka czy cos:) prosze o kompleksowa odpowiedz tzn.
-czy to szklanka
-jak to szklanka to jej koszt i chyba trzeba wymienic wszystkie, ile ich jest?
- jak to nie szklanka to co moze byc innego??
- musze wymienic olej czy stukanie moze byc spowodowane przez stary olej jest chyba bardzo stary:)
- a i jeszcze musze wymienic uszczelke pokrywy łancuszka jak bede ja wymienial to czy wymienic odrazu pod głowica?? ich koszt
- stukanie jest słyszalne nad pkrywa tuz przy szybie tzn. z tyłu
zabardzo sie nie orjentuje co pewnie widac po tym co napisałem.
Mimo wszystko prosze o pomoc mam nadzieje ze dowiem sie cos o mojej przypadlośi:)
i znalazlem cos takiego nada sie ??
http://www.allegro.pl/item199323929_pop ... ive_ss.htmNIkt nie wie o co chodzi:) ciekawe niee

l
A więc tak... jesli stuka metalicznie (ala diesel ) non stop przy rozruchu kazdego dnia i uspakaja sie z czasem.. albo troche słabiej stuka ale stuka to bez wątpienia jest to skopana hydraulika ! Innymi słowy Zawory bija w te szklaneczki
pewnie ktoś niedopilnował wymiany oleju.. albo miał go za mało i sie hydraulika rozstukała.
koszt 8 szklanek to ok 300/500 zł 8 bo 8 zaworów... ;d ( przynajmniej tak miałem w Golfie)
Olej bedziesz musiał zmienic tak czy siak... najlepiej zacząc od diagnozy mechanika...
koszt wymiany to pewnie z ponad 1000 zł..
sciągniecie głowicy... wymiana uszczelek, szklanek, uszczelniaczy na zaworach bo pewnie stare, jak cos jeszcze to pewnie tez jakis koszt:) jednym słowem przesrane