BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 08:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Koniec taniej jazdy na LPG
PostNapisane: 29 września 2011, 20:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
jest wiele innych partii i ja na ten przyklad zamierzam glosowac na ruch palikota :) a ludzie ktorzy nie chodza na wobory nie powinni narzekac ze jest zle, poniewaz w zaden sposob nie przyklada reki do tego zeby bylo lepiej :) ale nie zmieniajmy tematu !! tu jest mowa o cenach paliw a nie o naszej pokreconej polityce koledzy :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 września 2011, 20:48 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
nie no jasne wiadomo, że jest wybór i każdy zagłosuje tak jak uważa, ale są dwie główne partie i to one zgarną najwięcej głosów...
wracając do lpg jak sobie wygooglujemy o tej podwyżce akcyzy to znajdzie się artykuły z 2003 i tam tez straszą :P

PostNapisane: 29 września 2011, 20:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e-36
Kod silnika: M40
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=103597
moze i wyjade do niemiec na wiosne do pracy Jesli chodzi o chodzenie na wybory to ja nie zmienie zdania i nie pojde Ale to jest temat o cenie gazu a nie o polityce

PostNapisane: 29 września 2011, 20:56 
Pierwsze kroki

miejmy nadzeje Drodzy koledzy ze lpg nie bedzie kosztowac 5zl bo naprawde przy instalacji gazowej sa dodatkowe koszty np przeglad jest droszy a to jakies usterki w instalacji lpg itp rzeczy

PostNapisane: 29 września 2011, 20:58 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
marrrcino napisał(a):
Jesli chodzi o chodzenie na wybory to ja nie zmienie zdania i nie pojde

A potem ludzie marudzą jak to źle w Polsce. A nawet nie chce się na wybory pójść :wsciekly:

PostNapisane: 29 września 2011, 21:04 
Pierwsze kroki

KaroleK napisał(a):
marrrcino napisał(a):
Jesli chodzi o chodzenie na wybory to ja nie zmienie zdania i nie pojde

A potem ludzie marudzą jak to źle w Polsce. A nawet nie chce się na wybory pójść :wsciekly:

a co to zmieni jak pojde lepiej pojsc na :piwo:

PostNapisane: 29 września 2011, 21:08 

marrrcino napisał(a):
a co to zmieni jak pojde lepiej pojsc na :piwo:

Pomyślało 75% Polaków..

PostNapisane: 29 września 2011, 21:10 
Pierwsze kroki

to widze ze sam nie jestem :) :) :)

PostNapisane: 29 września 2011, 21:11 

:znudzony: :znudzony: :znudzony:

PostNapisane: 29 września 2011, 21:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: e32
tylko później nie płacz jeden z drugim jak to wam źle w Polsce jacy kretyni rządzą jak nawet na wybory nie poszedłeś..
dla mnie taki gość który krytykuje partię rządzącą a nie był na wyborach ma gówno do gadania.. :zdegustowany:

PostNapisane: 29 września 2011, 21:35 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
gangster napisał(a):
kamil_85 napisał(a):
Powinni od razu wprowadzić ustawę zero emerytur przed 65 rokiem życia. Zmniejszyć podatki i wprowadzić ogromne kary za ich nie płacenie.
No i nie obiecywać rozdawania pieniędzy z których ja nie korzystam, a podatki przez to zwiększają mi koszty życia :wsciekly:.

Akurat wcześniejsze emerytury w niektórych zawodach są wg mnie konieczne. Np. jeśli chodzi o górników pracujących na dole to jest dla mnie oczywistością wcześniejsza emerytura dla nich. Jeśli się ze mną nie zgadzasz to mogę ci podać parę argumentów, po których sądzę, że zmienisz zdanie. Co do emerytur dla policjantów- mało który idzie po tych 15 latach, bo dostanie psie :D pieniądze. Dobrze zarządzane kopalnie- pozwolę sobie dopowiedzieć- nie przynoszą strat. Pamiętajcie również, że Lwia część pieniędzy na odbudowę Wawy przyszła właśnie ze śląska. Problemami w Polsce są nieroby, które biorą zasiłki, więzienia bez pracy, biurokracja powodująca zatrudnianie wielu urzędników. Jeden gość, notabene z PiSu gadał mi, że za czasów PO przybyło chyba 2000 urzędników...

Jeśli chodzi o wcześniejsze emerytury dla górników, to niestety nie zmienię zdania. Mam w rodzinie i znam też ludzi, którzy w tym zawodzie pracują lub pracowali i mają się naprawdę dobrze. Zawód ciężki, jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to często zależy od tego z kim pracujesz (niektórzy totalnie olewają bhp). Jest naprawdę wiele innych niebezpiecznych i ciężkich zawodów - nie wspominając już jak szkodliwych - i tam nie ma wcześniejszych emerytur (są ale nie w takim stopniu).
Mam 26 lat i nie chcę za 20-30 lat utrzymywać stada emerytów w wieku produkcyjnym i płacić podatków na poziomie 80-90%, bo rząd nie ma kasy i do tego wiedzieć, że ja swojej nie dostanę.
Co do chodzenia na wybory, to powinno być tak, że jak co najmniej jakiś odsetek nie pójdzie, to głosowanie jest nieważne.

Co do samego LPG, to ja jestem zdania, że jak nawet ceny się zmienią tak, że 1l będzie za 3zł, to benzyna i tak będzie po 6zł lub więcej.
Nasz rząd też nie myśli zbyt przyszłościowo nie chcąc zmniejszyć akcyzy. Dlaczego? Jeżeli ciągle rosną Ci koszty dojazdów do pracy, to zastanawiasz się co robić? Zmienić pracę na gorzej płatną, ale taką którą masz bliżej miejsca zamieszkania, czy pozostać przy tym co masz. Słabiej płatna praca = mniejszy wpływ do budżetu. Sporadyczne użytkowanie samochodu = mniejszy wpływ do budżetu. Nie ma się co oszukiwać zarobki są u nas słabe na tle Europy. Jeśli zarabiasz 2500zł, a na same dojazdy do pracy wydajesz 500zł to jest to Twoja 1/5 wypłaty.
Jeśli zarabiasz 5000zł to nie stanowi to aż takiego kosztu, ale na tle Europy to jest jakieś 1140euro, czyli "z czym do ludu" ;).

PostNapisane: 29 września 2011, 21:48 
Zacna persona forum

zeby bylo jeszcze no kogo zaglosowac.....
wszyscy sa dobrzy..... kazdy nam chleba da....

PostNapisane: 29 września 2011, 22:19 
Pierwsze kroki

wojtasWLK napisał(a):

zgadzam sie z Toba masz racje :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:

PostNapisane: 29 września 2011, 22:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
To głosujcie na tych co mówią że Wam nic nie dadzą, oni przynajmniej nie zabiorą.
A Ci co mówią że coś dadzą, owszem "dadzą", to z czego nas ograbią, oczywiście pomniejszone o to co przetrawią wszelkiej maści darmozjady w urzędach decydując ile z tego co nam ukradli mają oddać.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 29 września 2011, 22:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=320
w Polsce może być tylko gorzej :/

PostNapisane: 30 września 2011, 11:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
i znowu uciekliscie od tematu i weszliscie w polityke ;p chyba za to kocham to nasze forum ;p

PostNapisane: 30 września 2011, 11:43 
Forumowy terrorysta

KOSTEK_SLU napisał(a):
W Polsce, obciążenie akcyzą wynosi 695 zł/t. (ok. 176 euro/t )

Co daje około 0,40 zł akcyzy za 1 litr gazu.

gangster napisał(a):
Pamiętajcie również, że Lwia część pieniędzy na odbudowę Wawy przyszła właśnie ze śląska.

Trzeba pamiętac tez, ze to Wawa/budżet państwa finansowała przywileje górnicze m.in. 13stki, 14stki, barbórki. Także zasiłki rodzinne dla wielodzietnych rodzin górniczych, gdzie bardzo często żony nie pracowały czyli całe zycie miały postawe roszczeniową w stosunku do panstwa. Podobnie jest obecnie z zasiłkami,również potężne środki przekazywane są z budzetu na ten cel także na Sląsk.

PostNapisane: 30 września 2011, 11:50 
Forumowicz

Ja nie mogę pojąć jak ludzie mogą głosować na partie które się nie sprawdziły typu PIS i PO? Czy aż tak dużo debili mieszka w naszym kraju??

PostNapisane: 30 września 2011, 12:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: czasem e61 ;)
Kod silnika: n52b30
kamil_85 napisał(a):
Jeśli chodzi o wcześniejsze emerytury dla górników, to niestety nie zmienię zdania. Mam w rodzinie i znam też ludzi, którzy w tym zawodzie pracują lub pracowali i mają się naprawdę dobrze. Zawód ciężki, jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to często zależy od tego z kim pracujesz (niektórzy totalnie olewają bhp). Jest naprawdę wiele innych niebezpiecznych i ciężkich zawodów - nie wspominając już jak szkodliwych - i tam nie ma wcześniejszych emerytur (są ale nie w takim stopniu).

Mają się dobrze do czasu jakiegoś groźniejsze wypadku. Często jak jesteś na dole lekki wstrząs to Ciebie podrzuca i walisz głową o strop :/ Przykład- jeden gość dobrze się zapowiadał, miał pojęcie o pracy, studia, przed trzydziestką, żona w ciąży, a teraz nie ma części czaszki i ciężko mu jest zamknąć okno :dobani: Ale to taka dygresja.

Wiadomo, że nikt ludzi do pracy na dół nie wysyła i nie zmusza. Ale perspektywa dobrego zarobku jest kusząca i mimo niewielu przyjęć chętnych jest pełno. Niby górnicy pracują tylko 25 lat, ale po tym okresie trudno spotkać kogoś, kto nie był ani razu na l4 z powodu wypadku- weźcie sobie zobaczcie inne zawody typu nauczyciel, czy ktoś siedzący za biurkiem.

renoraines napisał(a):
gangster napisał(a):
Pamiętajcie również, że Lwia część pieniędzy na odbudowę Wawy przyszła właśnie ze śląska.

Trzeba pamiętac tez, ze to Wawa/budżet państwa finansowała przywileje górnicze m.in. 13stki, 14stki, barbórki. Także zasiłki rodzinne dla wielodzietnych rodzin górniczych, gdzie bardzo często żony nie pracowały czyli całe zycie miały postawe roszczeniową w stosunku do panstwa. Podobnie jest obecnie z zasiłkami,również potężne środki przekazywane są z budzetu na ten cel także na Sląsk.

To, że jest pełno nierobów i żebraków na ulicach- tego mi nie musisz tłumaczyć ;) I tu trochę racji możesz mieć, bo w Krakowie np. nie widziałem Lumpów łażących po ulicy. A w Bytomiu pełno. Z drugiej strony statystyki bezrobocia nie są złe na śląsku, powiedziałbym, że dobre patrząc na dane sprzed dwóch, trzech lat- nie wiem, czy coś się zmieniło w tej materii.

marrrcino napisał(a):
wojtasWLK napisał(a):

zgadzam sie z Toba masz racje :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:

artim32 napisał(a):
w Polsce może być tylko gorzej :/

Nie macie na chleb :rotfl: A beemkami jeździcie. Nie myli się ten kto nic nie robi i wolę 10 razy źle zagłosować niż raz nie zagłosować wcale. Unikanie odpowiedzialności i zwalanie na innych najdrobniejszych rzeczy- typowo Polskie. Nie narzekajcie tylko ruszcie się i załóżcie swoją partię- później będziecie mogli "kraść".

Ciekaw jestem, czy partia Palikota się dostanie do sejmu i czy cokolwiek zdziałają.

Co do LPG wszystko zostało już powiedziane tak mi się wydaje :)

PostNapisane: 30 września 2011, 12:52 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
A ja myślę ze temat trzeba oddać w ręce pogromców mitów ;)

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1