BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 03:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: BMW e39 525 tds
PostNapisane: 22 czerwca 2007, 23:37 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52
siemka interesuje mnie wszystko na temat tego silnika w tym modelu, wasze opinie i oceny od 0 do 10 chce sobie cos takiego sprawic ale nie wiem a no i czy lepiej 3.0d czy wlaśnie 2.5 tds

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2007, 23:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e60 AcSchnitzer
Kod silnika: N62B44
zdecydowanie 3,0d, w 525tds nagminnie pękają głowice

601 96 11 92

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2007, 23:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: E28 E24 E36 F07
Kod silnika: V8
i padaja pompy...

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 08:02 
Forumowicz

Jeżeli można podłączę się do tematu mnie również interesuje wszystko na ten temat, chciałem kupić e39 touring 2,5 td rocznik 2003 w automacie ogólnie auto wydaje mi się zajefajne ;) tym bardziej że prosto od dilera(i nie jest to mój diler :rotfl: ) przebieg udokumentowany regularnie serwisowany i z niewielkim przebiegiem!!!!!!!! ok.65000km jeżeli ktoś mógłby mi doradzić na co zwracać uwagę przy zakupie które podzespoły sprawdzić dokładnie rzeby mieć pewność co i jak co do przebiegu to nie mam zastrzerzeń ponieważ nie sądzę zeby w salonie sprzedawali jakąś lipę mimo że to używany a może?

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2007, 22:05 
ja na temat BMW wiem tyle: kupilem nie dawno przesiadlem sie z mercedesa auto mi sie podoba dobrze sie jezdzi znakomicie sie trzyma drogi ma kopa pomimo wszystko ze wlozylem w niego dodatkowo 1500zl.auto bylo zamulone zapalalo dopiero za 3 razem i z miejsca wkrecic go w 2.5tys obrotow to byl cud a jak zdjelem noge z gazu i dodalem to tak jak by bieg dal na luz i znowu wzucil nie ragowal od razu i tak jak mowie z miesca go ruszyc to masakra oczywiscie jak ktos bedzie mial ten problem niech leci do sklepu i kupuje pompe wtryskowa to zawsze siada jesli sa takie objawy teraz auto jedzie i naprawde jest super mozna poszalec i dalej jechac po drodze a nie na dzrzewie mam nadzieje ze to pomoze komus .generalnie szwankuje elektronika mercedes byl mniej awaryjny ale nie taki pewny jak bmw no i mniej palil

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2007, 11:56 
Pierwsze kroki

mam pytanie o e39.za 2 tyg mam zamiar kupic e 39 touring 2001r 180tys km common rail t.diesel b.bogato wyposazone.koles ma ksiązke servis z niemiec do 170 tys km.moze ktos mi powiedziec cos na temat tego cacka?jego słabe punkty ,na co zwracac uwage.o jego awaryjnosci itd przyznam sie ze wstydem ze nawet nie wiem czy ta bumka ma pasek czy łańcuch rozrządu i co z ich wymianą.ogólnie bardzo zadbana z wygladu i jazda tez bardzo mi sie podobała .do tej pory jezdziłem mechami ostatni 126 przez 3 lata ale chciałem wypróbowac cudeńko z bavarii.prosze o wasze recenzje na ten temat .z góry dziekuje i pozdrawiam.
rysiek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1