BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 14:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2007, 13:53 
Zacna persona forum

No to wisisz mi połówkie ! ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2007, 14:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
dekalogu nie przeczytałem... głowa boli... zaraz odpadnie... żadne modły nie pomogły... pomoże piwo...

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2007, 15:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: 323ti
Kod silnika: m52b25
kazdy ma swoje 24h wierzy albo niewierzy tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2007, 18:11 
Uzależniony od forum :)

Kocie masz umnie kolejne piwo :hyhy:
GARCIA RAMIREZ napisał(a):
Gdzie sie wciskają? Przykład??
bez urazy ale rozejrzyj sie co chwila jak nie jakiś kaczor jęczy to giertych :zdegustowany: szczytem było jak sie upierali z tymi zapisami w euro konstytucji :rotfl: :rotfl: nawet niewiem jak sie to skączyło...
Ja nie mam nic przeciwko żadnej religi, ale mam wiele przeciwko instytucji kościoła( czy jak tam sie toto zwie) i to nie religia się "wciska" a kościół, to kościuł sie zajmuje polityką ( :zdegustowany: ) i wieloma innymi rzeczami którymi niepowinni.
Kyokushin napisał(a):
Przez 2000 lat się sama broni. Dlatego też warto wierzyć i warto się czsem zastanowić nad słowami pisma świętego.
tak sama organizuje wyprawy krzyżowe pali na stosach itp ;) co do pisma świętego to wiele z nigo pochodzi z innych religi a zostało tylko dostosowane do potrzeb chrzescijaństwa. :rotfl:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2007, 18:21 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Ukasz napisał(a):
tak sama organizuje wyprawy krzyżowe pali na stosach itp co do pisma świętego to wiele z nigo pochodzi z innych religi a zostało tylko dostosowane do potrzeb chrzescijaństwa.

Powtarzasz slogan czy czytałeś?

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2007, 18:32 
Zacna persona forum

Ukasz napisał(a):
jakiś kaczor jęczy to giertych

To rząd jest a nie kościół !

Ukasz napisał(a):
szczytem było jak sie upierali z tymi zapisami w euro konstytucji nawet niewiem jak sie to skączyło...

Jak nie wiesz to komentarz twój jest jakby tu rzec - bezsensowny

Ukasz napisał(a):
to kościuł sie zajmuje polityką

Skąd ty to bierzesz?

Ukasz napisał(a):
wieloma innymi rzeczami którymi niepowinni

przykład, przykład - a nie bełkot prosimy

Ukasz napisał(a):
tak sama organizuje wyprawy krzyżowe pali na stosach itp

Itepe - powiadasz. Aha, na stosach pali :rotfl:

Ukasz napisał(a):
co do pisma świętego to wiele z nigo pochodzi z innych religi

To zdanie jest najlepsze. Poważnie zastanów sie nad karierą satyryka lub komedianta.
A zjakich religii, jesli mozna prosić :szok:

Ukasz, bez urazy, ale jedziesz jak Lepper przed przemianą, rzucasz opryskliwe i niczym nie poparte demagogiczne frazy, że naprawde trudno nawet się do tego odnieść.

Mam jedno pytanie: Czy czytasz takie cuś jak " NIE"?

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2007, 20:07 

Kyokushin napisał(a):
Powtarzasz slogan czy czytałeś?
nie całą ale czytałem :hyhy:
To rząd jest a nie kościół !
to nie jest tylko za kaczorowych rządów a cały czas
Jak nie wiesz to komentarz twój jest jakby tu rzec - bezsensowny
czytaj ze zrozumnieniem .... wiem co chciała ta banda idiotów ale nie wiem na czym sie skączyło
Skąd ty to bierzesz?
bardzo cząsto się to widzi a że ja nielubie kościoła to zauważam to
To zdanie jest najlepsze. Poważnie zastanów sie nad karierą satyryka lub komedianta.
A zjakich religii, jesli mozna prosić
z karzdej :D jak chodżby by islamu chyba pochodziła cześc o potopie i arce ( chyba bo już dokładnie nie pamiętam co z czego)
Ukasz, bez urazy, ale jedziesz jak Lepper przed przemianą,
to jest raczej obraźliwe :zdegustowany:
rzucasz opryskliwe i niczym nie poparte demagogiczne frazy, że naprawde trudno nawet się do tego odnieść.
Łukasz opierając sie tylko na żrudłach kościelnych rzeczywiście to by wyglądało jak za przeproszeniem "pieprzenie głupot" ale ponieważ dla mnie ważne są jedynie źrudła poparte dowodami to już zupełnie inne światło one rzucają
Mam jedno pytanie: Czy czytasz takie cuś jak " NIE"?
nie

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2007, 20:29 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Ukasz napisał(a):
nie całą ale czytałem

Więc podaj proszę przykład :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 08:49 

Panowie, przesada w żadną stronę nie jest zdrowa. Przecież nie można zaprzeczać faktom takim jak to że rząd posługuje się wiarą ludzi.

OCzywiście pośrednia: Otumanieni ludzie wierzący słuchają Radia Maryja, gdzie otumania i ksiądz Rydzyk, którym to posługiwał się Kaczor. Gdyby nie elektorat moherowych beretów Kaczyński by nie był ani premierem ani prezydentem.

Prezydent w orędziu po wyborach dziękował pseudo katolickiemu radiu Maryja. W dodatku PSEUDO jak każdy z nas wie, bo rydzyk ma z wiarą tyle wspólnego co Lepper z rolnikiem. ( Rydzyk sobie może i msze odprawia, a Lepper też sobie lubi kaloszki założyć). I to właśnie jest wykorzystywanie wiary ludzi (czyli Religii)

Sama wiara jest bardzo dobra, kościół skutecznie jednak potrafi burzyć swój wizerunek, często fatalnym doborem księży (pedolfilia, brak podjęcia kroków cobtra rydzykowi) ukrywanie faktów, i różne inne historie z przeszłości)

Co do wartości chrześcijańskich - są tzw. wartości uniwersalne i "dobre", każdy z nas, i z tych broniacych tego tematu i przeciwnych, łamie te zasady NAGMINNIE. Kłamiąc, cudzołożąc (fajne słowo), kradnąc (prawo własności intelektualnej), wyzywając Boga nadaremno itp. itd.

Co do zaczerpnięcia wartości chrześcijańskich "Chrześcijaństwo wywodzi się z judaizmu i wyłoniło się z niego ok. połowy I wieku." a nie pojawiło się samo z siebie :)

Natomiast czy wartości chrześcijańskie są pobrane z inncyh? A kto udowodni że nie?

Chociażby buddyzm jest starszy o 600lat, wartości są przecież te same, zakłada istnienie cierpienia (miłosierdzie, grzech), zakłada dążenie do jego uniknięcia ( spowiedź, współczucie), zakłada że przyczyną cierpienia jest pragnienie( nie kradnij, nie cudzołóż, nie pożądaj (..)), szlachetna ścieżka (życie w czystości, dążenie do poprawy).

Czy to nie to samo, inaczej ubrane? A sprawy proroków? Mahomet i Budda to też objawienia lub wysłannicy Boga.

Każda wiara jest "z grubsza" podobno, a multum wiar ma te same wartości, a chrześcijaństwo wcale nie jest "pierwszą" religią, myślicie że w tamtych czasach ludzie nie podróżowali?

P.S. Przypomniało mi się coś apropos Kościoła - Kościoła nie religii i wiary, chodzi konkretnie o księży (różnych):
- dzieci na komunii będą w tych samych strojach - podamy namiar na sklep, w którym kupicie im garniturki i sukieneczki, powołajcie się na nasz kościół, żeby było wiadomo jakie ( bez komentarza)
- załatwiliśmy autokar na tą obowiązkową wycieczkę z religii ( 9 latków ), załatwiliśmy taniej bo bez faktury ;) - autokar nie przeszedł przeglądu drogówki przed odjazdem, zastępczy też - ale było taniej bo bez faktury
- Wszystkie dzieci na komunię kupią taki chlebek i krzyżyk - w naszym sklepiku kościelnym.
- Prosimy o niefotografowanie podczas komunii, kosciol wynająl fotografa, ktory robi ladne zdjęcia, bedzie je mozna potem, kupić. Ale proszę Księdza ja fotografuję, mogę zrobić za darmo. Oj nie będziemy robić bałaganu.
itp itd...

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 09:14 
Forumowicz

w 100% zgadzam się z wypowiedzią Kotkasylwestrowego .

wyznaje zasade - niech każdy patrzy na siebie

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 09:58 
Zacna persona forum

Ukasz napisał(a):
GARCIA RAMIREZ napisał/a:
A zjakich religii, jesli mozna prosić
z karzdej jak chodżby by islamu chyba pochodziła cześc o potopie i arce ( chyba bo już dokładnie nie pamiętam co z czego)

Chłopie! Islam powstał 6 wieków po Chrystusie.!!!!!!! Coś się tu nie zgadza.

Ukasz napisał(a):
ponieważ dla mnie ważne są jedynie źrudła poparte dowodami to już zupełnie inne światło one rzucają

To akurat rozumiem. Twoje prawo. Polska już od ponad milennium jest krajem chrześcijańskim i wpływ kościoła na nasze życie jest ( i dobrze) i musisz się do tego przyzwyczaić. I uwierz mi, że nie jest on taki jak piszesz, bo z tego co piszesz włąsnie by wynikało, że ktoś cie do czegoś zmusza. Bez przesady. Ja jestem facet głęboko wierzący, miałem burzliwe życie i wiem, że bez Boga bym sobie nie poradził, nie znalazł się tu, gdzie dziś jestem. Dlatego zależy mi aby o sprawach tak delikatnych jak wiara i religia dyskutować na poziomie, a nie rzucać niczym nie popartymi faktami zasłyszanymi w telewizjii TVN ( a tfuuuu !)

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 10:15 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):
Panowie, przesada w żadną stronę nie jest zdrowa. Przecież nie można zaprzeczać faktom takim jak to że rząd posługuje się wiarą ludzi.

OCzywiście pośrednia: Otumanieni ludzie wierzący słuchają Radia Maryja, gdzie otumania i ksiądz Rydzyk, którym to posługiwał się Kaczor. Gdyby nie elektorat moherowych beretów Kaczyński by nie był ani premierem ani prezydentem.

Prezydent w orędziu po wyborach dziękował pseudo katolickiemu radiu Maryja. W dodatku PSEUDO jak każdy z nas wie, bo rydzyk ma z wiarą tyle wspólnego co Lepper z rolnikiem. ( Rydzyk sobie może i msze odprawia, a Lepper też sobie lubi kaloszki założyć). I to właśnie jest wykorzystywanie wiary ludzi (czyli Religii)

Sama wiara jest bardzo dobra, kościół skutecznie jednak potrafi burzyć swój wizerunek, często fatalnym doborem księży (pedolfilia, brak podjęcia kroków cobtra rydzykowi) ukrywanie faktów, i różne inne historie z przeszłości)

Co do wartości chrześcijańskich - są tzw. wartości uniwersalne i "dobre", każdy z nas, i z tych broniacych tego tematu i przeciwnych, łamie te zasady NAGMINNIE. Kłamiąc, cudzołożąc (fajne słowo), kradnąc (prawo własności intelektualnej), wyzywając Boga nadaremno itp. itd.

Co do zaczerpnięcia wartości chrześcijańskich "Chrześcijaństwo wywodzi się z judaizmu i wyłoniło się z niego ok. połowy I wieku." a nie pojawiło się samo z siebie :)

Natomiast czy wartości chrześcijańskie są pobrane z inncyh? A kto udowodni że nie?

Chociażby buddyzm jest starszy o 600lat, wartości są przecież te same, zakłada istnienie cierpienia (miłosierdzie, grzech), zakłada dążenie do jego uniknięcia ( spowiedź, współczucie), zakłada że przyczyną cierpienia jest pragnienie( nie kradnij, nie cudzołóż, nie pożądaj (..)), szlachetna ścieżka (życie w czystości, dążenie do poprawy).

Czy to nie to samo, inaczej ubrane? A sprawy proroków? Mahomet i Budda to też objawienia lub wysłannicy Boga.

Każda wiara jest "z grubsza" podobno, a multum wiar ma te same wartości, a chrześcijaństwo wcale nie jest "pierwszą" religią, myślicie że w tamtych czasach ludzie nie podróżowali?

P.S. Przypomniało mi się coś apropos Kościoła - Kościoła nie religii i wiary, chodzi konkretnie o księży (różnych):
- dzieci na komunii będą w tych samych strojach - podamy namiar na sklep, w którym kupicie im garniturki i sukieneczki, powołajcie się na nasz kościół, żeby było wiadomo jakie ( bez komentarza)
- załatwiliśmy autokar na tą obowiązkową wycieczkę z religii ( 9 latków ), załatwiliśmy taniej bo bez faktury ;) - autokar nie przeszedł przeglądu drogówki przed odjazdem, zastępczy też - ale było taniej bo bez faktury
- Wszystkie dzieci na komunię kupią taki chlebek i krzyżyk - w naszym sklepiku kościelnym.
- Prosimy o niefotografowanie podczas komunii, kosciol wynająl fotografa, ktory robi ladne zdjęcia, bedzie je mozna potem, kupić. Ale proszę Księdza ja fotografuję, mogę zrobić za darmo. Oj nie będziemy robić bałaganu.
itp itd...

Tak, tak - wszyscy księża są źli, kościół jest zły, radio Maryja ( którego nikt z nas w życiu nie słuchał, ale jedzie po nim jak po ....) jest złe, Pis, jest zły, wszystko jest złe a my biedacy musimy się tu męczyć w tym kraju, gdzie, jak mówią dane ststystyczne, poziom życia jest najwyższy od 20 lat. Nieważne, ważne żeby dostrzegać tylko to co złe, krytykować biadolić i atakować.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 11:00 
KotSylwester napisał(a):
Panowie, przesada w żadną stronę nie jest zdrowa.

True.

Z resztą wypowiedzi Kota Sylwestra, której nie muszę cytować też się zgadzam.

Jaki jest sens gadania o Lepperze, rolnikach i tym podobnych sprawach na mszy dla dzieci? Co te biedne dzieciaczki mają z tego zrozumieć? Przykład jakich z pewnością wiele.
Przychodzę na mszę porozymyślać nad moim życiem, a tu ksiądz usiłuje mi wmówić, że Jurek Owsiak to zło, które propaguje narkomanię =|
Oczywiście nie jest tak za każdym razem i wszędzię, po prostu to są ludzie, popełniają błędy, ich poglądy, racje, pomysły nie są zawsze idealne i jedyne do zaakceptowania.
Ja mam dystans do samej religii, do wiary nie.

Amen.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 11:35 

Dlatego zależy mi aby o sprawach tak delikatnych jak wiara i religia dyskutować na poziomie, a nie rzucać niczym nie popartymi faktami zasłyszanymi w telewizjii TVN ( a tfuuuu !)
TV w ogóle nie ogladam ;) swoją wiedze czerpie z forum onetu :rotfl: GARCIA RAMIREZ ja nigdzie nie twierdze że wiara jest zła... poprostu jak dlamnie karzdy powinnien sie modlić czy inne obrzędy odprawiać w domu czy gdzie mu tam pasuje, instytucje kościoła powinno sie rozwiązać zabytkowe kościoły pozostawić do zwiedzania te nowe przystosować do innych celów i było by cacy :hyhy:
Generalnie to Kot ładnie to ubrał w słowa i się w pełni z nim zgadzam :ok:
Co do islamu to może nie ztamtąd to pochodziło ale jak mówiłem nie pamiętam już dokładnie bo dawno temu sie tym interesowałem a teraz nawet nie mam czasu by to sprawdzić dokładnie ( i raczej ochoty też nie mam )
GARCIA RAMIREZ proponuje abyśmy obaj dali spokuj z tym tematem ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 11:59 
Zacna persona forum

Posłucham sobie "Defenders of the Faith " by Judas Priest !

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 12:47 

Ależ Radia Maryja słuchałem i to kilka godzin :) Kiedys w delegacji Mondeo byłem i była uszkodzona antena - odbierałem tylko Maryje.... oczy stają. Co innego katolickie radio Józef - jest to normalna rozgłośnia. Co do Księży - nie wszyscy są "źli" ale zachwoania złe toleruje kuria.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 18:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Kocie, jesteś wielki, zgadzam się w 100%

Aha, żeby nie było też czasami rozgłośni biznesmena Rydzyka posłucham, faktycznie oczy stają :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 21:06 
Administrator

A ja się nie zgadzam.

A fakt że sami grzeszymy i nie przestrzegamy zasad 'ogólnie dobrych' to jest tylko i wyłącznie nasza wina ponieważ mamy wolną wolę.

Kościół założenia ma 'idealne' ale sam składa się z ludzi, którzy są tylko ludźmi i są zdolni do ludzkich grzechów, ciężkich również.
Nawet najświętrzy święty jest tylko człowiekiem i może grzeszyć.

Radek przytoczył incydentalne przypadki grzechów/przestępst popełnianych przez księży, nagłaśniane przez media w celu wychwycenia sensacji.
Jedna jaskółka nie czyni wiosny i to że trafi się kilku degeneratów ma się nijak do słuszności nauki Boga i kościoła.

Fakt występowania skaz można ująć jako wyjątki potwierdzające regułę.
Co innego być idealnym a co innego dążyć do bycia idealnym. Religia chrześcijańska nie każe nam być idealnymi, ponieważ nikt nie jest idealny, mówi że Bóg kocha nas takimi jakimi jesteśmy. Nauki kościła mówią nam że o ile staramy się przestrzegać zasad Boga, wybacza On nam gdy zwrócimy się do niego ze szczerą prośbą o przebaczenie i szczerą chęcią poprawy.

Ja jestem facet głęboko wierzący, miałem burzliwe życie i wiem, że bez Boga bym sobie nie poradził, nie znalazł się tu, gdzie dziś jestem. Dlatego zależy mi aby o sprawach tak delikatnych jak wiara i religia dyskutować na poziomie, a nie rzucać niczym nie popartymi faktami zasłyszanymi w telewizjii TVN ( a tfuuuu !)

Dokładnie tak Garcia.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 21:37 
Zacna persona forum

Kucharz napisał(a):
Kocie, jesteś wielki

Fakt, mały nie jest

KYO ! Chyle czoła ! :padam:

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2007, 21:53 
Forumowicz

Moje BMW: e46 318i
a jak mysllicie ilu ksiezy jezdzi bemkami?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1