BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 15:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: e39 535 Wyciek płynu chłodniczego z silnika....
PostNapisane: 21 grudnia 2009, 22:22 
Forumowicz

Moje BMW: e39 535, e34 520 24V
Witam, wczoraj żonka wracała autem do domu i zonk, brak ogrzewania. Po sprawdzeniu okazało się że płyn ciurkiem leci pomiędzy silnikiem a skrzynią biegów.
I pytanie: 1. czy jest tam jakiś brok który może przepuszczać z tyłu silnika pomiędzy skrzynią?
2. czy skrzynie manual 5-biegowy wyjmie bez problemów, bez wyciągania silnika/m62/?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e39 535 Wyciek płynu chłodniczego z silnika....
PostNapisane: 22 grudnia 2009, 17:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52
jeżeli masz założoną osłaonę pod silnikiem to moze sie wydawac ze płyn ucieka gdzieś dalej to prawdopodobnie płyn ucieka ci pompą wody proponuję tam zajrzec napewno rozszczelniła się pompa

PostNapisane: 22 grudnia 2009, 20:19 
Forumowicz

auto podnoszone było do góry. Od góry nie widać wycieków, a leci ciurkiem z otworku chyba specjalnego nas takie okoliczności przy połączeniu skrzyni biegów z silnikiem.... Może ktoś przerabiał temat, bo w zwykłym warsztacie krzyczą za naprawę 800 zeta i nie chciałbym się zdziwić jak oddam do naprawy i wyjmą skrzynie a leci skąd indziej!

PostNapisane: 22 grudnia 2009, 23:10 
Forumowicz

Witaj!!Nie jestem specem w dziedzinie naprawy,ale u mnie tez cieklo na laczeniu skrzyni z silnikiem,okazalo sie ze to z trojnika plastikowego ktory znajduje sie nad tym laczeniem,tylko nie wiem dokladnie ale chyba ow trojnik zamontowali mi gaziarze podczas instalacji gazu.Pozdro

PostNapisane: 22 grudnia 2009, 23:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
pawelkitka napisał(a):
Witaj!!Nie jestem specem w dziedzinie naprawy,ale u mnie tez cieklo na laczeniu skrzyni z silnikiem,okazalo sie ze to z trojnika plastikowego ktory znajduje sie nad tym laczeniem,tylko nie wiem dokladnie ale chyba ow trojnik zamontowali mi gaziarze podczas instalacji gazu.Pozdro

Dokladnie mam to samo, cieknie mi z tego samego trojnika...laczenie silinka ze skrzynia, cholernie ciezkie dojscie z gory silnika...ale jakos mozna to zrobic, skoro gazownikom sie udalo...

PostNapisane: 8 października 2011, 21:49 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW 525tds
Witam. Chciałbym odświeżyć temat wyciek płynu chłodzącego z pod silnika w bmw e39.
Moje BMW to e39 525tds. Od kilku dni zaczął mi ubywać płyn chłodniczy. na trasie zerknąłem pod auto a tu wyciek na łączeniu silnika ze skrzynią. Po powrocie do domu w jechałem do garażu na kanał i ściągnąłem podłogę. I jest wyciek z okolic pompy wody. I mam pytanie. Czy to może byc nie szczelna pompa wody? A i jak bym jechał gdzieś dalej czy może mi sie zagrzać silnik?

PostNapisane: 9 października 2011, 08:08 
Forumowicz

jeśli chodzi o mój temat dot. V8 to ciekło pod kolektorem ssącym, gdzie jest pokrywka bloku silnika, a kanał odpływowy idzie do łączenia silnika ze skrzynią.
dandek, bmw przy wyciekach płynu szybko się zapowietrza i później zagrzewa. Trzeba szybko zlokalizować wyciek i go usunąć. Jedninak jeśli chodzi o diesla to nigdy nie miałem więc nie pomogę....

PostNapisane: 9 października 2011, 18:52 
Forumowicz

Kod silnika: m52b20/28
co do tds to pompe trzeba wymienic natychmiast ,bo moze ci sie zagrzac i uszczelka pod glowica lub sama glowica bedzie do wymiany.tds sa na to bardzo czule .duzo tego naprawiam u siebie na warsztacie

PostNapisane: 9 października 2011, 21:11 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW 525tds
dzisiaj zabrałem się za szukanie wycieku. i wyszło na to że cieknie z pompy wody. Będę musiał wymienić uszczelke i prawdo podobnie pompe. Dzieki za pod powiedz. Pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1