Mam do was pytanie! Moje auto- BMW E46 320, 150PS, jezdzi jak mu sie chce, czasem super przyspiesza czasem jest zamulone, znany efekt na forum tzn. noga w podlodze auto nie przyspiesza, jak odpuszcze i delikatniej wciskam wtedy OK. Zaworki od turbo i EGR wyczyszczone, zamienilem miejscami, jest lepiej, nawet kupilem niby nowy na allegro w firmie MOTOMAXIMUS ale dalej jezdzilo auto jak chce, czasem lepiej czasem gorzej. Po przeczyszczeniu czujnika cisnienia doladowania w kolektorzy wydaje mi sie ze jest poprawa, jednak mam urwany ten dzyndzel ktory "wchodzi" w kolektor. I tu moje pytanie. Chce zakupic uzywany czujnik, nowy kosztuje az 300zl a one raczej sie nie psuja(u mnie usterka mechaniczna)i mam nadzieje ze to on zle mierzy cisnienie w kolektorze i bedzie OK. Mam tylko problem z oznaczeniami: u mnie zamontowany jest 7 787 142 12C6 a moge kupic 7 787 142 8H2-ten jest niby od e90, z wygladu sa takie same. Moge tez zakupic zamiennik firmy ECS za 120zl, ale nie wiem czy uzywany oryginal nie bedzie lepszy. Bardzo prosze o porade!
|