BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 maja 2025, 15:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] Problem z komputerem.
PostNapisane: 16 października 2011, 01:37 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Witam :)
Jestem posiadaczem e36 z 92r. z silnikiem 1.8IS. Moje pytanie dotyczy komputera pokładowego. Mianowicie, posiadam ten 18sto przyciskowy, dokładnie taki: Obrazek
Nie wiem jak jest w innych wersjach IS'ów. Nabyłem samochód juz z takim :chytry: I niestety tutaj pojawia się problem. Jedyną działającą poprawnie funkcją jest LIMIT i to nie wiem czy do końca bo dźwięk pojawia się dopiero ok. 10km/h po przekroczeniu prędkości :znudzony: Reszta funkcji takich jak CONSUM, RANGE, SPEED, pokazuje błędne dane. Zależy Mi aby to sprawnie działało a jak się domyślam komputer jest po prostu z samochodu o większym silniku :] Średnie spalanie pokazuje Mi w granicach 15-18l co nie jest prawdą :kwasny: ,a kiedy RANGE spadnie do 0 mogę jeszcze swobodnie zrobić 30km. Prosił bym jeszcze o wyjaśnienie funkcji CODE. Rozumiem, ze to jakieś kodowanie tak jak w przypadku radia :cool:, jednak po wciśnięciu nic się nie dzieje :/ Zwróciłem również uwagę, że po kliknięciu na CHECK wyświetlają się tylko paski przez całą długość wyświetlacza :( Pooglądałem trochę na YT i widzę, że u innych wyświetla się: CHECK OK. Czym to może być spowodowane? Jest na to jakaś rada? Nie wiem nawet do kogo się z tym problemem zwrócić.

Z góry dzięki za pomoc :ok:
Pozdrawiam Stuffone :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e36] Problem z komputerem.
PostNapisane: 18 lutego 2012, 08:07 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 36
Kod silnika: m43b18
Garaż: Swoj wlasny :)
Prawdopodobnie ktos poszedl na latwizne i po prostu wsadzil go tak jak szlo bez poprawnego podlaczenia wszystkich funkcji do OBC

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1