BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona

Jakie BMW wolicie?-Starsze czy nowsze ??
Ankieta wygasła 20 grudnia 2011, 19:35
1. Starsze 64%  64%  [ 102 ]
2. Nowsze 36%  36%  [ 58 ]
Liczba głosów : 160
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jakie BMW serii 3 wolisz- rozmowy z młodym fanem marki
PostNapisane: 17 października 2011, 18:46 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
RZaba napisał(a):
duce74 napisał(a):
Zależy co rozumiesz przez 'mody'.

Ja Ci odpowiem.

Na rynku jest kupa czesci dostepnych do e36, kierownice, tapicerki, swiateleczka, zderzaczki, szmery, bajery. Wszystko w wmiare dostepnych cenach.
Dzis jedzisz samochodem ktory wyglada jakos, jutro wyglada inaczej. Taka zabawa.

A tak to co.. idziesz do salonu, zamawiasz a do z wyjezdzasz samochodem zrobionym... no i co?
Masz ladny, salonowy samochod. Wiekszosc samochodow salonowych jest ladnych, bo sa nowe.

Osobiscie o wiele wiecej frajdy sprawia mi "manie" ladnego, zadbanego strucla - tego zdecydowanie jest mniej ;)

pzdr
RZaba

Hmm... raczej więcej jest porobionych strucli E36 niż dobrze zmodzonych E9X...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 października 2011, 19:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
Bobby Vintage napisał(a):

wezze zdefiniuj dobrze zmodzone e9x. Na takiej zasadzie jak e36? e9x w gjermanie? no offence bobby, jakos tego nie widze w tych samochodach. A mpasztety i kola dobierasz sobie w salonie.
Wez pod uwage, ze to co mowisz o dobrze zrobionych struclach, to poprostu zadbane e36, czesto z pasztetem i wrzuconym kolem + gleba.

pzdr
RZaba

PostNapisane: 17 października 2011, 20:13 
Forumowicz

Moje BMW: e90 335i
Kod silnika: N54B30
RZaba napisał(a):

wezze zdefiniuj dobrze zmodzone e9x. Na takiej zasadzie jak e36? e9x w gjermanie? no offence bobby, jakos tego nie widze w tych samochodach. A mpasztety i kola dobierasz sobie w salonie.
Wez pod uwage, ze to co mowisz o dobrze zrobionych struclach, to poprostu zadbane e36, czesto z pasztetem i wrzuconym kolem + gleba.

pzdr
RZaba

w/g Twojej definicji lepiej jest wymieniać kierownicę w e36 na (i tu sam nie wiem) mniej zjechaną/nieoryginalną/z innego modelu, dodawać światełka, zmieniać kolor tapicerki (?), niż zmodować e90 na oryginalnych częściach? Popatrz na e90 pan_prezes_skorka i zastanów się, czy się nie da :)

PostNapisane: 17 października 2011, 20:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: czasem e61 ;)
Kod silnika: n52b30
RZaba napisał(a):
duce74 napisał(a):
Zależy co rozumiesz przez 'mody'.

Ja Ci odpowiem.

Na rynku jest kupa czesci dostepnych do e36, kierownice, tapicerki, swiateleczka, zderzaczki, szmery, bajery. Wszystko w wmiare dostepnych cenach.
Dzis jedzisz samochodem ktory wyglada jakos, jutro wyglada inaczej. Taka zabawa.

A tak to co.. idziesz do salonu, zamawiasz a do z wyjezdzasz samochodem zrobionym... no i co?
Masz ladny, salonowy samochod. Wiekszosc samochodow salonowych jest ladnych, bo sa nowe.

Osobiscie o wiele wiecej frajdy sprawia mi "manie" ladnego, zadbanego strucla - tego zdecydowanie jest mniej ;)

pzdr
RZaba

Powiem tak- e36 daje więcej wrażeń, bo po prostu jest starsza, gorzej wygłuszona, mam mniejszy komfort. Co do jazdy na codzień- e92 miażdży e36 pod względem komfortu, e46 coupe też jest daleko w tyle. Radości z jazdy daje wg mnie podobne ilości- jest cięższe, bardziej odizolowane od świata, no ale zawias jest i musi być bardziej dopracowany i pozwalający na jeszcze więcej. I dla mnie to właśnie e92 jest idealnym BMW, jeśli ma się pieniądze (ja ich nie mam :( ) Dobre do jazdy na codzień, nie męczy, ale można tez poszarżować. Zupełnie inaczej niż e60 taty- mimo 3 litrowej benzyny, te auto izoluje od prędkości i daje dużo radości, ale jak dla mnie jest za bardzo komfortowa ;) A co do wyglądu- to i e36 coupe i e46 coupe i e92 coupe- każda jest piękna i nie wyróżniłbym tutaj żadnej ;)

PostNapisane: 17 października 2011, 20:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
RZaba napisał(a):

Patrzysz przez pryzmat Polski gdzie E36 stoi na co drugim parkingu a E9x dalej jednak na nasze warunki tanie nie jest. Do E36 jest u nas sporo różnych elementów tuningowych, i chińszczyzny i renomowanych marek. Do E9x tego jest mniej bo mniejszy popyt. Ale już w US&A, UK czy DE fantów do E9x jest nie mniej jak do starszych modeli.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 17 października 2011, 20:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: czasem e61 ;)
Kod silnika: n52b30
Gumiś napisał(a):
RZaba napisał(a):

Patrzysz przez pryzmat Polski gdzie E36 stoi na co drugim parkingu a E9x dalej jednak na nasze warunki tanie nie jest. Do E36 jest u nas sporo różnych elementów tuningowych, i chińszczyzny i renomowanych marek. Do E9x tego jest mniej bo mniejszy popyt. Ale już w US&A, UK czy DE fantów do E9x jest nie mniej jak do starszych modeli.

Dokładnie będąc w lipcu na bawarii widywałem więcej f10 niż e60 o e39 nie wspominając ;)

PostNapisane: 17 października 2011, 20:33 

RZaba napisał(a):
wezze zdefiniuj dobrze zmodzone e9x. Na takiej zasadzie jak e36? e9x w gjermanie? no offence bobby, jakos tego nie widze w tych samochodach.

A co tu definiować ? Wejdź sobie na Stance Works albo Bimmerforums czy też E90 post i zobacz sama.

RZaba napisał(a):
A mpasztety i kola dobierasz sobie w salonie.

Do E36 na Allegro... Co za różnica ?

RZaba napisał(a):

pzdr
RZaba

Weź pod uwagę to że założenie 7.5 calowej felgi z "rantem" i lamp z białym kierunkiem M3 na tył to jest tuning... ale na miarę BMW Sport.

PostNapisane: 17 października 2011, 20:46 
Przyjaciel forum

duce74 napisał(a):
w/g Twojej definicji lepiej jest wymieniać kierownicę w e36 na (i tu sam nie wiem) mniej zjechaną/nieoryginalną/z innego modelu, dodawać światełka, zmieniać kolor tapicerki (?), niż zmodować e90 na oryginalnych częściach? Popatrz na e90 pan_prezes_skorka i zastanów się, czy się nie da :)

A przepraszam bardzo ja modze na jakich czesciach, chinskich? :zdziwko:
Wiem co zrobil prezes. IMVHO raczej ori czesci to w tych modach nie pamietam ;) Wez pod uwage, ze pisze o aucie salonowym a nie uzywce. Modzic e9x czy e36 - co kto woli.

Nie o to mi chodzi poza tym. Mi dzika frajde sprawia, gdy widze ludzkie miny w momencie, kiedy mowie ile lat ma moj samochod, bo przeciez ogolnie wiadomo, ze 15-latki to gruzy. Ot cala filozofia. Zabawa z kierownicami i swiatelkami tez jest przednia ;)

Weź pod uwagę to że założenie 7.5 calowej felgi z "rantem" i lamp z białym kierunkiem M3 na tył to jest tuning... ale na miarę BMW Sport.

Dlatego tez prosilam Cie o zdefiniowanie slowa tuning. Bo jesli wychodzimy poza czesci dostepne w ASO, to roznicy nie ma... a nie sorka jest... ospoilerowanie acs-a do e36 jest niedostepne ;)

pzdr
RZaba

Ostatnio edytowano 17 października 2011, 20:49 przez RZaba, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17 października 2011, 20:48 
Przyjaciel forum

RZaba napisał(a):
wezze zdefiniuj dobrze zmodzone e9x. Na takiej zasadzie jak e36? e9x w gjermanie? no offence bobby, jakos tego nie widze w tych samochodach.

A co tu definiować ? Wejdź sobie na Stance Works albo Bimmerforums czy też E90 post i zobacz sama.

Albo popatrz na foty z MFest czy BimmerFest.

Sytuacja na swiecie z modami 3er wyglada tak:
- produkty do E36 sa juz na mocnej wyprzedazy, nic nowego do tego modelu sie juz nie opracowuje, wiekszosci gratow nie da sie kupic jako nowych, kupuje sie uzywane
- produkty do E46 sa powolnie wyprzedawane, nie opacowuje sie nic nowego, spora czesc tanszych gratow jest nadal dostepna jako nowe, drozsze tylko jako uzywane (chyba, ze w gre wchodzi E46 M3)
- produktow do E90 jest masa, ciagle powstaja nowe, na przykladzie Japonii - co dwa miesiace wychodzi katalog akcesoriow do 3er o grubosci 3-4cm, jak myslisz jak wiele produktow jest w nim przeznaczonych do E36?

Koniecznie ze zbyt niska opona ;)

PostNapisane: 17 października 2011, 20:57 
Przyjaciel forum

Vermilion napisał(a):
- produktow do E90 jest masa, ciagle powstaja nowe, na przykladzie Japonii - co dwa miesiace wychodzi katalog akcesoriow do 3er o grubosci 3-4cm, jak myslisz jak wiele produktow jest w nim przeznaczonych do E36?

no, ale to swiadczy tylko i wylacznie o tym co pisalam. To co w 9x wymaga portfela w e36 wymaga portfela lub szczescia i cierpliwosci, cala roznica ;)

pzdr
RZaba

PostNapisane: 17 października 2011, 21:01 

RZaba napisał(a):
Dlatego tez prosilam Cie o zdefiniowanie slowa tuning. Bo jesli wychodzimy poza czesci dostepne w ASO, to roznicy nie ma... a nie sorka jest... ospoilerowanie acs-a do e36 jest niedostepne ;)

pzdr
RZaba

Na mnie koło + gleba w seryjnej budzie nie robi wrażenia.

PostNapisane: 17 października 2011, 21:11 
Przyjaciel forum

Na mnie koło + gleba w seryjnej budzie nie robi wrażenia.

o no widzsz dochodzimy prawie do sedna tego o co mi chodzilo.
Na mnie kolo z gleba w seryjnej budzie nie robi wrazenia. Na mnie robi wrazenie zadbany stary samochod. Im starszy tym wieksze.

pzdr
RZaba

PostNapisane: 17 października 2011, 21:14 

Dla mnie E36 to tylko zwykły plastikowóz, dupowóz i w jego przypadku słowo "stary" wcale nie dodaje mu uroku :)

PostNapisane: 17 października 2011, 21:19 
Przyjaciel forum

To ze dupowoz, to znaczy, ze ma byc zaniedbany i dorzniety? ;)
Przestan, bo zaraz wrocimy do rozmowy, ze "ostatnie prawdziwe BMW to...."

pzdr
RZaba

PostNapisane: 18 października 2011, 17:20 
Częsty bywalec

Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=95071&start=0
Dla mnie E36 to tylko zwykły plastikowóz, dupowóz i w jego przypadku słowo "stary" wcale nie dodaje mu uroku :)

Na szczęście tylko Dla Ciebie...

PostNapisane: 18 października 2011, 18:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36, E84
Kod silnika: M43B16, N47D20C
Garaż: .

Instagram:
https://instagram.com/atlantic_sharky/

E36 Compact 316i
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=151599

X1 E84 sDrive20d
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=173074
gilottyna napisał(a):

Na szczęście tylko Dla Ciebie...

No właśnie... :) E36 jest super :ok: Nie mówię,że uwielbiam je najbardziej na świecie, ale mi się podoba i to właśnie od 316i e36 zaczęła się moja :serce: do BMW... :zdrowko: i nigdy nie minie :ok:

BMW X1 E84 sDrive20d | In progress...

PostNapisane: 18 października 2011, 19:13 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Tak.
Nawiązuje do tego cały czas !

Dżordż napisał(a):
Dlatego nie wiem jaki jest sens kupowania większego/nowszego auta jakim jest E36. To już kult, nie ma lepszego BMW. :rotfl:

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 18 października 2011, 22:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
cos tu wyczytalem o modzeniu roznych serii 3...

dzieki Vermillion za dobre wiesci, ze do e90 produkuje sie sporo gadzetow- dobrze wiedziec
tylko, ze:
np:
- fotele performance- 15tys za pare
- kierownica- nie pamietam- 6-8tys?
- maska carbonowa- od 4tys
- klapa- od 3tys
- dolot- 2.5tys
- splittery- 2.5tys
- wydech- 3.5tys za tlumik
nie napisalem o zderzakach, spoilerach, audio itd

bardzo cieszy mnie, ze mam wybor, sporo opcji :rotfl:
to nie kraj, nie zarobki na takie mody, jakbym tyle wlozyl w auto, to juz musialbym byc w nim pochowany

poza felgami- jedyny spory wydatek, to moje mody kosztowaly bardzo malo, mniej niz zostalo wlozone w bdb e36 tego jestem pewien.
nie jest frajda jechac do aso, kupic pakiet performance za 15%wartosci samochodu, frajda jest wymyslanie rzeczy ktore powoduja, ze auto jest inne niz reszta, ze z duma pokazesz je na e90 post, ze na e90 post ludzie sa zdziwieni jak mozna wsadzic lustra z przedliftu do poliftu, skad mozna kupic takie halogeny itd
potem sprzedac auto i zbytnio nie zalowac ;)
to samo, przy identycznym nakladnie pracy jest w e36, czy e46, choc moze nie tak samo, ja mam duzo latwiej- konkurencja na zmodzone e90lci... nie zauwazylem :hyhy:

PostNapisane: 18 października 2011, 23:01 
Przyjaciel forum

pan_prezes_skora napisał(a):
cos tu wyczytalem o modzeniu roznych serii 3...

dzieki Vermillion za dobre wiesci, ze do e90 produkuje sie sporo gadzetow- dobrze wiedziec
tylko, ze:
np:
- fotele performance- 15tys za pare
- kierownica- nie pamietam- 6-8tys?
- maska carbonowa- od 4tys
- klapa- od 3tys
- dolot- 2.5tys
- splittery- 2.5tys
- wydech- 3.5tys za tlumik
nie napisalem o zderzakach, spoilerach, audio itd

bardzo cieszy mnie, ze mam wybor, sporo opcji :rotfl:
to nie kraj, nie zarobki na takie mody, jakbym tyle wlozyl w auto, to juz musialbym byc w nim pochowany

Wiesz produkty performance nie ciesza sie jakas wielka popularnoscia nawet w USA, bo maja dosyc chore ceny (jak to zwykle bywa z oryginalnymi akcesoriami kazdej marki). Reszta rzeczy ma takie, a nie inne ceny bo ich wyprodukowanie kosztuje. Sprobuj polepic sam maske albo klape, tak aby pasowala, nie robily sie na niej bable czy nie zolkla.

pan_prezes_skora napisał(a):
poza felgami- jedyny spory wydatek, to moje mody kosztowaly bardzo malo, mniej niz zostalo wlozone w bdb e36 tego jestem pewien.
nie jest frajda jechac do aso, kupic pakiet performance za 15%wartosci samochodu, frajda jest wymyslanie rzeczy ktore powoduja, ze auto jest inne niz reszta, ze z duma pokazesz je na e90 post, ze na e90 post ludzie sa zdziwieni jak mozna wsadzic lustra z przedliftu do poliftu, skad mozna kupic takie halogeny itd

Nie musisz sie ograniczac do kupowanai pakietu performance w ASO, mam Ci wypisac ile firm na swiecie produkuje ciekawsze elementy niz to co wymyslilo BMW? Generalnie jako zasade przyjmij, ze na zachodzie w samochod wklada sie 20-25% jego wartosci. Uwazasz, ze w Polsce jest to niewykonalne? Znam ludzi, ktorzy w same mody maja wsadzone 200-250 tys. zl, tak, tutaj w Polsce i nie zamierzaja sie pochowac w tym samochodzie :)

PostNapisane: 18 października 2011, 23:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
Vermilion,
1. w pl nic nie kupisz, sprowadzanie przez osobe prywatna, lajka takiego jak ja wiaze sie z ryzykiem, kosztami i ryzykiem
2. tylko performance jest dostepne
3. wiem, ze w pl sa bogaci ludzie, nie zazdroszcze, jakby mi tyle zostawalo po zbudowaniu, wykonczeniu domu, zaopatrzeniu zony w nowe 1coupe m, pokojow dzieci w 50 calowe lcd, symulatory jazdy samochodem itd to rowniez wlozylbym 250tys w nissana gtr czy inne cudo a co tam

po rozmowach z Toba, wiem, ze obracasz sie wsrod zamoznych ludzi, spojrz prawdzie w oczy- zdecydowana wiekszosc do nich nie nalezy ;)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1