BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna strona

Jakie BMW wolicie?-Starsze czy nowsze ??
Ankieta wygasła 20 grudnia 2011, 19:35
1. Starsze 64%  64%  [ 102 ]
2. Nowsze 36%  36%  [ 58 ]
Liczba głosów : 160
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jakie BMW serii 3 wolisz- rozmowy z młodym fanem marki
PostNapisane: 19 października 2011, 00:10 
Przyjaciel forum

pan_prezes_skora napisał(a):
Vermilion,
1. w pl nic nie kupisz, sprowadzanie przez osobe prywatna, lajka takiego jak ja wiaze sie z ryzykiem, kosztami i ryzykiem

Nie kupisz bo nie ma rynku, wszystkie produkty tego typu sprowadza sie pod klienta, co w prosty sposob przeklada sie na wysoka cene i watpie aby ta sytuacja zmienila sie w najblizszym czasie.

2. tylko performance jest dostepne

Performance tez nie lezy na polce, sadze, ze chwile na nie zaczekasz, sposob zamawiania jest tutaj wyjatkowo prosty, ale wplywa takze na ostateczny koszt.

3. wiem, ze w pl sa bogaci ludzie, nie zazdroszcze, jakby mi tyle zostawalo po zbudowaniu, wykonczeniu domu, zaopatrzeniu zony w nowe 1coupe m, pokojow dzieci w 50 calowe lcd, symulatory jazdy samochodem itd to rowniez wlozylbym 250tys w nissana gtr czy inne cudo a co tam

Nie, to wszystko kwestia priorytetow, Ty chcesz przeznaczyc te pieniadze na cos takiego, ktos inny wlozy je w samochod, a ktos inny wyda na podroze po swiecie, potrzeby ludzi sa rozne.

po rozmowach z Toba, wiem, ze obracasz sie wsrod zamoznych ludzi, spojrz prawdzie w oczy- zdecydowana wiekszosc do nich nie nalezy ;)

Daleko mi do obracania sie wsrod zamoznych ludzi, po pierwsze nie bawi mnie to, po drugie nie czuje takiej potrzeby. Poprostu nie lubie narzekania, ze cos jest takie, a nie inne, jezeli cos mi sie nie podoba, to biore sie do roboty, zeby to zmienic, zamiast siedziec i sie uzalac :cwaniak:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 października 2011, 00:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
Vermilion napisał(a):
, jezeli cos mi sie nie podoba, to biore sie do roboty, zeby to zmienic, zamiast siedziec i sie uzalac :cwaniak:

mam identycznie

wniosek- mody nowych bmw sa generalnie dla polakow zbyt drogie
oraz nieoplacalnie, tak dziala rynek, nie wazne czy wlozysz w e90 5 czy 15 tys warte bedzie tyle co inne od dziadka z niemiec

dlatego moje priorytety sa takie a nie inne, wyposazenie sie, aby zyc wygodnie, sprawienie radosci najwazniejszym osobom w moim zyciu jest wazniejsze niz MOJE auto

niestety dla 90% posiadaczy nowych bmw tak wyglada wybor

w innych krajach gdzie ceny nie mnozy sie razy 3.20 czy 4.30 dylemat staje sie sporo mniejszy.
ale nie narzekajmy, robmy tak, zeby nasze auta wygladaly i jezdzily mozliwie najlepiej wedlug naszych mozliwosci i zdrowemu rozsadkowi ;)

PostNapisane: 19 października 2011, 00:42 
Przyjaciel forum

wniosek- mody nowych bmw sa generalnie dla polakow zbyt drogie
oraz nieoplacalnie, tak dziala rynek, nie wazne czy wlozysz w e90 5 czy 15 tys warte bedzie tyle co inne od dziadka z niemiec

Poswiecajac 10% wartosci samochodu na mody, wystarczy Ci z reguly na komplet porzadnych felg + nowych, porzadnych opon i zostaje jeszcze suma na zrobienie czegos przy zawieszeniu, bez polsrodkow. Taki samochod juz wyroznia sie z tlumu innych modeli. Mody nie sa za drogie dla kogos kto kupuje taki jako nowy lub nawet 2-3 letni, chyba, ze zrobil to za ostatni grosz. Istnieje raczej blokada mentalna wynikajaca z nieoplacalnosci, bo potencjalny klient, ktory odkupi taki samochod, nie bedzie potrafil wycenic wartosci dokupionych gratow, to po pierwsze. Po drugie jest mala swiadomosc tego, ze przy nowym BMW mozna cos pogrzebac i poprawic (wychodzac poza zakres tego co jest wyprodukowane przez BMW do danego modelu), w ASO Ci o tym nie powiedza, w prasie tego nie zobaczysz, na polskim forum tego nie znajdziesz, trzeba sie interesowac, a wiekszosci sie poprostu nie chce - dlatego wlasnie, jako przeciwwage, podalem przyklad Japonii, gdzie rynek na tego typu akcesoria jest potezny.

niestety dla 90% posiadaczy nowych bmw tak wyglada wybor

No tak, ciekaw jestem co na temat Twojego zdania napisze ktos ze starszym modelem, skoro posiadanie nowego BMW to tak ciezki kawalek chleba :D

PostNapisane: 19 października 2011, 10:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
hyhyhy w nowym bmw mod to 10% wartości auta, w starszych za te 10% to opon nie kupisz ;) ot takie spostrzeżenie. A wracając do Twojej wypowiedzi, prezesie - zabawa samochodami z reguły nie jest zyskowna. Nie oszukujmy się, to zawsze jest przepieprzanie kasy dla własnej przyjemnosci. I majac do wywalenia 50kzl musimy zdecydować, czy kupujemy samochod za 10 i wrzucamy 40 czy kupujemy samochod za 40 ktory modzimy za 10. Jakby nie liczyl ta kasa sie nie zwroci

pzdr
RZaba

PostNapisane: 19 października 2011, 10:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Głupia dyskusja na temat: "to co dla niektórych jest sufitem, dla innych podłogą"
Pewnie jak było by mnie stać na modzenie w e9x to bym to robił, myślę jednak że jak było by mnie na to stać, to z chęcią też kupiłbym e30 i w nim modził. Dlaczego ?? Otóż ładnie opisała to Rzaba, nie trudno kupić coś co (pomimo dużej ceny) jest dostępne, czy to od ręki, czy na zamówienie, sztuką jest znaleźć jakiś rarytasik do starego modelu, który cieszyć będzie właściciela, a wśród znawców tematu budzić zazdrość. Co z tego że kupiłem całkiem dobrze wyposażone e39, jak nie maiłem w nim co robić, w e36 głupie podświetlenie zapalniczki cieszy mnie bardzo, bo zrobiłem to sam, a większość e36 nie ma tego ;) Ale to jest moje zdanie..

PostNapisane: 19 października 2011, 12:05 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
gilottyna napisał(a):
Na szczęście tylko Dla Ciebie...

Tak jestem tym jedynym złym który nie czci swojego E36 :rotfl: A i tak pomimo tego jest pewnie w lepszym stanie tecznicznym niż 90% forumowych pomodzonych rodzynów.

PostNapisane: 19 października 2011, 13:15 
Dla mnie może być nawet i 20 letnie, oby zadbane i z szeroko pojętą fantazją :hyhy: Pomijając kwestie finansowe, gdyby ktoś zapytał mnie czy wolałbym się wozić starym e36 M3, czy nowiutkim e90 320d, bez wahania wskazałbym na to pierwsze.

PostNapisane: 19 października 2011, 16:27 
Częsty bywalec

Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=95071&start=0
Bobby Vintage napisał(a):
gilottyna napisał(a):
Na szczęście tylko Dla Ciebie...

Tak jestem tym jedynym złym który nie czci swojego E36 :rotfl: A i tak pomimo tego jest pewnie w lepszym stanie tecznicznym niż 90% forumowych pomodzonych rodzynów.

Oj tam oj tam... Szkoda mi się przekomarzać z Tobą, każdy ma swoje zdanie i tyle...

Ps.
Ale Twoja za to że nadrabia stanem technicznym to należy do, załóżmy 50% ćwiartkowanych e36....

PostNapisane: 19 października 2011, 16:49 
Przyjaciel forum

DanyU napisał(a):
nie trudno kupić coś co (pomimo dużej ceny) jest dostępne, czy to od ręki, czy na zamówienie, sztuką jest znaleźć jakiś rarytasik do starego modelu, który cieszyć będzie właściciela, a wśród znawców tematu budzić zazdrość. Co z tego że kupiłem całkiem dobrze wyposażone e39, jak nie maiłem w nim co robić

Dany, :10:
normalnie Cie kocham za to co napisales. Mozesz mnie zaadoptowac :rotfl:

pzdr
RZaba

PostNapisane: 19 października 2011, 16:59 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Nooo a takie nowe E92 M3 wzbudzać nie będzie zazdrości bo to tylko trzeba się do salonu wybrać i kupić... Nie to co takie 20 letnie oryginalne Black Hella ? Paaaaaaaaaaaaaanie...

:rotfl:

PostNapisane: 19 października 2011, 17:06 
Forumowicz

Moje BMW: E92
Kod silnika: N47D20C
Zakov napisał(a):
Pomijając kwestie finansowe, gdyby ktoś zapytał mnie czy wolałbym się wozić starym e36 M3, czy nowiutkim e90 320d, bez wahania wskazałbym na to pierwsze.

nigdy nie zrozumiem takiego podejścia

a e36 m3 vs. e90 m3?

PostNapisane: 19 października 2011, 17:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
chodzilo mi o to, ze:
w pl nie ma dostepnych czesci dla nowych aut, jesli sprowadzac to cene trzeba mnozyc, przekladajac na zarobki ktorych sie nie mnozy to calkiem potezne kwoty wyrzucone w bloto jakby nie patrzec.
starsze modzi sie latwiej, bo sporo mozna kupic, np na allegro do e36 w kat tuning wyskoczylo mi 27 stron, nie wnikam co tam jest, ale chodzi o sam fakt, do e90 5 stron.

takiego zderzaka np do e90 nie kupie, choc bardzo bym chcial
http://moto.allegro.pl/zderzak-bmw-e36- ... 60978.html

PostNapisane: 19 października 2011, 17:42 
Częsty bywalec

Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=95071&start=0
takiego zderzaka np do e90 nie kupie, choc bardzo bym chcial
http://moto.allegro.pl/zderzak-bmw-e36- ... 60978.html

Przyjdzie i na to pora :P

PostNapisane: 19 października 2011, 18:33 
Przyjaciel forum

Bobby Vintage napisał(a):
Nooo a takie nowe E92 M3 wzbudzać nie będzie zazdrości bo to tylko trzeba się do salonu wybrać i kupić... Nie to co takie 20 letnie oryginalne Black Hella ? Paaaaaaaaaaaaaanie...

uhum..
wezmy:
- e92 m3 z poczatku produkcji. 5kkm przebiegu
- e30 m3 z poczatku produkcji, 5kkm przebiegu

pytanie: co bedzie drozsze i dlaczego?

pzdr
RZaba

PostNapisane: 19 października 2011, 18:36 
kuchash napisał(a):
Zakov napisał(a):
Pomijając kwestie finansowe, gdyby ktoś zapytał mnie czy wolałbym się wozić starym e36 M3, czy nowiutkim e90 320d, bez wahania wskazałbym na to pierwsze.

nigdy nie zrozumiem takiego podejścia

a e36 m3 vs. e90 m3?

Dobra to wtedy e90 :D Ująłem to w taki, a nie inny sposób, bo do prawdy nie wiem jak inaczej podejść do tego tematu. Na zdrowy rozum to sprawa jest banalna, tak jak ktoś wyżej już to określił - Masz 150 tyś szukasz e90/2/3, masz 15 szukasz e36. Można by tu polemizować, że BMW skończyło się na e30, e34 itp. itd... Wiadome - mamy erę globalizacji, tandety i przewagi księgowych nad inżynierami, stylistami. Ale tak jest wszędzie, zaciskasz zęby i po prostu to przełykasz. A takie gadanie, że e60 to "kasztan", czy jakiś tam inny wcale do mnie nie przemawia, bo najczęściej takie kwestie wypowiadają ludzie wożący się starymi gratami, którzy gdyby tylko dopadli gotówki, prawdopodobnie pierwsi polecieliby po takiego kasztana. I słusznie, bo jak masz te 150-200tyś na auto i lubisz BMW to co sobie kupisz? e30 z m20, wąska lampą i będziesz modził do bólu bo to jedyne prawdziwe BMW 3? :rotfl: Nie, idziesz po nówkę, czy tam prawię nówkę i wali Cię co mówią jakieś Łosie :)

RZaba napisał(a):
wezmy:
- e92 m3 z poczatku produkcji. 5kkm przebiegu
- e30 m3 z poczatku produkcji, 5kkm przebiegu

pytanie: co bedzie drozsze i dlaczego?

Ciekawe czy znalazłby się chętny na takie e30 za równowartość ponad 300 tyś. PLN :P Powątpiewam ponieważ BMW to nie Ferrari aby miało nabierać wartości wraz z upływem czasu, ale zawsze mogę się mylić ;)

Ostatnio edytowano 19 października 2011, 18:46 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 października 2011, 18:46 
Przyjaciel forum

Zakov napisał(a):
A takie gadanie, że e60 to "kasztan", czy jakiś tam inny wcale do mnie nie przemawia, bo najczęściej takie kwestie wypowiadają ludzie wożący się starymi gratami

hmmmm ... e60 to kasztan. U mnie nie zagosci.

Zakov napisał(a):
Ciekawe czy znalazłby się chętny na takie e30 za równowartość ponad 300 tyś PLN :P Powątpiewam

Twoje prawo ;) Obawiam sie jednak, ze znalezli by sie chetni, a wiesz czemu? Bo to unikat. W przeciwienstwie do e9x.

pzdr
RZaba

PostNapisane: 19 października 2011, 18:49 
Uznaj mnie za snoba i bezguście, ale je chętnie bym się zamienił za moje e46 i wcale nie po to aby zaraz opchnąć nowy nabytek, jedynie gdyby był w jakiejś przyjemnej konfiguracji silnikowej, bo na zamulacze to mam akurat alergię :P

Ostatnio edytowano 19 października 2011, 18:55 przez Zakov, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 19 października 2011, 18:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: czasem e61 ;)
Kod silnika: n52b30
RZaba napisał(a):
Zakov napisał(a):
Ciekawe czy znalazłby się chętny na takie e30 za równowartość ponad 300 tyś PLN :P Powątpiewam

Twoje prawo ;) Obawiam sie jednak, ze znalezli by sie chetni, a wiesz czemu? Bo to unikat. W przeciwienstwie do e9x.

pzdr
RZaba

Jak kupisz nowe m3 e92 i będziesz je trzymać ponad dwadzieścia lat to też unikatem się stanie :)

PostNapisane: 19 października 2011, 18:57 
Przyjaciel forum

Zakov napisał(a):
Uznaj mnie za snoba i bezguście, ale je chętnie bym się zamienił za moje e46 :P

Twoje prawo, jednak nie odmawiaj ludziom prawa do jezdzenia takim samochodem jak im sie podoba a nie nowszym samochodem _bo_jest_nowszym_samochodem_.

gangster napisał(a):
Jak kupisz nowe m3 e92 i będziesz je trzymać ponad dwadzieścia lat to też unikatem się stanie :)

I za 30 lat beda mi tlumaczyc, ze e92 m3 to zlom, bo bmw k1248 m3 jest nowe....
Mowie o tu i teraz. Nie za 20 lat.

pzdr
RZaba

PostNapisane: 19 października 2011, 18:57 
gangster napisał(a):
RZaba napisał(a):
Zakov napisał(a):

pzdr
RZaba

Nie koniecznie. M3 E92 zapewne wyszło w większej liczbie egzemplarzy niż e30 M3. Ale nadal nie wiem czy to rarytas tego pokroju... :niepewny:

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1