Ja kolego mam podobny dźwięk,chyba?
Ja miałem z przodu wymienione amortyzatory, górny i dolny wachacz ,gumy na przednim stabilizatorze. Po tej wymianie, gdzieś trzy miesiące później pojechałem do diagnosty, gdzie stwierdził tylko uszkodzony prawy tylni łącznik stabilizatora.
Ten dźwięk o którym pisałem na początku wydobywa się z przodu po stronie kierowcy. Moim zdaniem jest to dźwięk lużnej plastikowej części . Może jest to lużny mechanizm webasto lub jeden z elementów układu wspomagania
Te dźwięki pojawiają sie na niewielkich częstych nierównościach. Jak przejeżdzam przez garba porzecznego to tego dźwięku nie ma. W porzednim aucie dwa razy wymieniałem łącznik stabilizatora i objawy były takie same ,przy prostej jeździe po częstych niewielkich nierównościach był słyszalne stuki w zawieszeniu.
Moim zdaniem( u ciebie łącznikiem stabilizatorów są dobre ) coś nie jest dokręcone ,może zaczep jakiś części strzelił a może sprawdź zbiornik wyrównawczy płynu chłodniczego ponieważ jest on przymocowany do karoserii za pomocą plastikowego zatrzasku bez żadnej maty wygłuszającej.
Ja osobiście posprawdzam w następne wakacje jak zrobi się ciepłej
Pozdrawiam