Glupoty opowiadasz. Kupujesz pompe z allegro i masz calkiem spora szanse, ze jest gorsza od Twojej. Fajnie ze Tobie sie udalo, ale ja bym tego sposobu raczej nie polecal.
Cytuj:
Okazyjnie kupiłem pompę na allegro za 400zł uszczelniona i ustawioną kompie
Ustawia sie pompe po montazu "na kompie"

To co piszesz to mniej wiecej jak kupowanie antenki CB zestrojonej do radia
Za wyjecie i wlozenie mozna zaplacic znacznie mniej, ale tez zalezy to od cen w danym rejonie. Generalnie mechanik powinien dysponowac stosowna wiedza i "kompem", ustawienie na ucho odradzam.
Cytuj:
A nowej pompy czy regenerowanej po prostu nie opłaca się brać. Bo to jest ta sama co ty masz tylko z wymienionymi uszczelkami i przeczyszczonym nastawnikiem.
Jesli chcesz autem jezdzic ponad rok to raczej sie oplaca. Nowa pompa w boschu + montaz to nieco ponad 3 tys. Za regeneracje, tylko taka prawdziwa a nie to co piszez placi sie ok 2 tys. Ja bym regenerowal w zaufanym warsztacie. Koledzy z BMW-diesel podpowiedza u kogo. Ja moge polecic kuzmicza w gdansku. Mam do niego prawie 300km, ale wole przejechac kawal drogi i miec solidnie zrobione.
Ostatnia opcja to zalozyc "chip wspomagajacy rozruch" z allegro i powoli rozgladac sie za innym autem. Przy przebiegu 12 tys w roku to benzynowy silniczek np IS wydaje sie lepsza i tansza alternatywa.