BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 10:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Galerie do działu „Projekty zmodyfikowanych BMW - łap szpadyl definiszyn” są przenoszone wg. opinii i zdania moderatorów oraz administratorów forum.

Celem działu jest pokazanie ciekawych projektów BMW na tym forum, których modyfikacje przeprowadzone są na wysokim poziomie i skupiają się głównie na stronie mechanicznej i przy okazji „niestandardowych” zmianach stylistycznych.

Głównym kryterium oceny jest poziom modyfikacji BMW jak np. kompresor, turbo, upgrade-y zawieszenia, układu hamulcowego, układu wydechowego, ciekawsze SWAPy itp.
BMW przygotowane do sportu, amatorskich wyścigów i weekendowych zabaw

Userzy nie mają możliwości zakładania galerii w tym dziale, galerie są tu przenoszone przez moderatorów i administratorów forum.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Inur -->> E36 BMW M3 Touring (filmik str. 18)
PostNapisane: 30 września 2011, 19:00 
Częsty bywalec

Moje BMW: 740i, M3
No i po treningu. Coś się chyba konkretnie spier... z mocą już na dzień dobry bo przez całe 6 godzin próbowałem przelecieć trójkową sekwencję zakrętów i prędkość była tak niska że mi się ani razu nie udało. I to nie na jakiś walcach tylko na 205R16. Prędkość wejścia może 110km/h bo bardziej się nie chciał na tym odcinku rozpędzić.... Rok temu kiedy silnik miał 8.8 bar kompresji na najlepszym tłoku bez żadnych problemów smażył 255R18 z wejściem 130-140km/h. Więc nie będe wrzucał żadnych filmów ani fotek bo zwyczajnie nie ma z czego. Jadę tym parchem na hamownię tak jak jest, jeśli wyjdzie 150-200 koni to podłubiemy i zobaczymy co się stało. Jeśli wyjdzie 300+ w co szczerze wątpię to wypier... ten silnik na złom.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 września 2011, 19:24 
Zacna persona forum

Nie wierzę, że aż taką różnicę zrobiła buda kombi.

PostNapisane: 30 września 2011, 20:09 
Częsty bywalec

No ja też bo to tylko 150kg więcej względem tego co było w białej. A mocy teoretycznie powinno być dużo więcej bo wtedy silnik był już na wykończeniu. Kombi z pustym bakiem waży niecałe 1350kg a biała 1190kg z M50B25 (ważone przez obecnego właściciela). W drifcie waga raczej nie przeszkadza w samym smażeniu opon, co najwyżej wolniej się leci przez zakręty bo auto bardziej wyrzuca na zewnętrzną. Dziś nigdzie mnie nie wyrzucało, po prostu nie chciał iść bokiem.

Wiadomo, że jeszcze sporo może się zmienić ale po tym co wczoraj zobaczyłem na torze dochodzę do wniosku że bez mocy rzędu 400+ niewiele da się zdziałać. Ludzie tam upalali nowe 595RSRy w szerokości 265mm :znudzony: Powoli zaczynam się orientować w temacie JZ'ów i pewnie zimą takowy 2JZ wleci do E36, wpadnie też klatka, poszerzenia (ograniczona użyteczność kół w serii) i jakieś malowanie. Póki co temat uważam za zakończony bo obiecałem sobie, że więcej niż 500zł nie wydam już na ten silnik - ogarniemy pewnie chłodzenie i na tym się skończy. S50 sobie zostawię na wypadek gdyby kiedyś można go było do czegoś włożyć.

PostNapisane: 20 października 2011, 11:25 
Częsty bywalec

Dziś zrobiony był pomiar na hamowni obciążeniowej. Wynik poniżej (grubsze linie).
Obrazek

Może silnik ma jakiś potencjał gdyby przesunąć odcinkę ale dla mnie na tym się kończy przygoda z silnikami BMW. Chciałem zbudować sobie auto do zabawy na drodze i na torze ale wygląda na to, że tak się nie da. Kombi idzie na tor a w przyszłym roku trzeba będzie pomyśleć o trzecim aucie do zabawy, prawdopodobnie wrócę do S2000.

Jutro krótka wizyta na torze (może jak moc nie ucieknie to jakiś film wrzucę) a jak spadnie śnieg to trzeba będzie się zabrać za klatkę, odchudzanie, delikatny body kit żeby pomieścić większe koła i jakieś oklejenie pewnie w barwach firmy. Silnik sobie zostawię na sam koniec, na pewno będzie to jakiś Japończyk.

PostNapisane: 20 października 2011, 15:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e28 520i| e38 740i
Kod silnika: m20b20 |m60b40
Inur szkoda....

pozdro

PostNapisane: 21 października 2011, 17:18 
Częsty bywalec

Hamela, szkoda to może być tego że sprzedajesz takie cudo a nie tego, że mi silnik nie chodzi :rotfl: Jakbym miał wolne miejsce w garażu i wolną gotówkę to chyba bym kupił Twoje E34 żeby sobie postawić i się zachwycać ;)

Ale co tam, dziś sobie pojechałem na tor na trening driftu i po prostu robiłem kółka czasem bokiem a czasem na czas. Pomimo, że nienawidzę tego silnika to trzeba przyznać, że to auto prowadzi się tak pięknie że przez kilka godzin byłem w ciągłym szoku i z bananem na twarzy. Wiadomo dokładnie gdzie jest granica możliwości auta i dokładnie co się stanie jak się tą granicę przekroczy. Coś cudownego. Aż mi zbrzydło ładowanie JZ'a który waży pewnie 100kg więcej niż to moje parchactwo - z którym nota bene chcę dojść do ładu bo nie ma sensu wyjmować silnika który nie trybi.

Cały dzień z GoPro na aucie, postaram się coś zmontować i wrzucić jak będzie czas. Bokiem to dalej nie chce iść za dobrze choć silnik spisywał się dziś raczej dobrze. Wciąż mam niezaadresowany problem ze wspomaganiem które coś muli i bardzo utrudnia szybkie przekładki. Więc z reguły dobry kąt + przekładka = srogi spin.

PostNapisane: 21 października 2011, 17:33 
Specjalista

Moje BMW: E46
Kod silnika: M57N
Garaż: www.sjnet.pl
kurde

www.sjbud.pl Remonty domów mieszkań od A do Z
www.ania.sjnet.pl Biżuteria na każdą okazję
Mapy 2017, Softy do nawi , programy,
hasło: bmw
Obrazek

PostNapisane: 21 października 2011, 17:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: F10 M5
Kod silnika: S63
To może zamiast pakować i tak ciężkiego JZ'a :) :

Obrazek

PostNapisane: 21 października 2011, 21:19 
Częsty bywalec

serfer napisał(a):
kurde

:rotfl:

Łukasz_P napisał(a):
To może zamiast pakować i tak ciężkiego JZ'a :) :

Obrazek

Ło panie, 4x więcej Vanosów, 33% więcej tłoków i przepustnic, 2x więcej przepływek i to wszystko w kolejnym M-Powerze. Nie dziękuję ;) Wystarczy tyle ile jest, już z nimi nie mogę dojść do ładu. Dobrze włożone V8 na pewno prowadzenia auta nie zepsuje a powinno zagwarantować wystarczającą moc. Jak już wogóle myśleć o V8 to chętniej niż S62 bym widział N62B48, podobne pieniądze a silnik dużo nowszy i w rzeczywistości pewnie tak samo mocny jak S62 po latach. Co nie zmienia faktu, że dzisiejszy dzień mi całkowicie zrujnował koncepcję bo okazuje się że znalazłem coś co daje mi większą frajdę niż jazda bokiem...

PostNapisane: 22 października 2011, 13:14 
Częsty bywalec

Tak to wczoraj wyglądało:

PostNapisane: 22 października 2011, 13:25 
Zacna persona forum

Koncowka najlepsza :super:

PostNapisane: 22 października 2011, 14:32 
Specjalista

no ta twoja coś za bardzo nie chciała faktycznie bokiem iść
to taki wyścig

Obrazek

PostNapisane: 22 października 2011, 20:03 
Częsty bywalec

serfer napisał(a):
no ta twoja coś za bardzo nie chciała faktycznie bokiem iść
to taki wyścig

Może dlatego, że była to jazda na czas :P

PostNapisane: 22 października 2011, 20:10 
E34 lover

Fajny przejazd :ok:

PostNapisane: 24 października 2011, 17:16 
Częsty bywalec

Dziś przegadałem dość obszernie temat auta z właścicielem warsztatu PSS w Poznaniu. Wynik dywagacji jest taki, że jeśli chce się tym autem ścigać to musi to być buda sedan albo coupe bo tylko te mają homologację. Po drugie, żeby mieć jakąkolwiek szansę na dobry wynik silnik powinien mieć poniżej 4 litrów pojemności a najmocniejsza jednostka wolnossąca w tej kategorii to S65B40. W przeciwnym wypadku cytuję "będę startował w klasie z Ferrari". Plusem obrania takiego kierunku jest możliwość zrobienia licencji wyścigowej i używania za darmo Toru Poznań co tydzień. Ponadto, 420 koni i niska masa powinny wystarczyć do latania bokiem.

PSS w najbliższych tygodniach bedzie swapować taki silnik do E46 - chyba pierwszy taki projekt w Polsce. Jeśli im się uda to jest to opcja do rozważenia bo V8 z M3 są na razie niesamowicie tanie. Niemniej jednak z dużym dystansem podchodzę do kolejnego silnika BMW. Do końca roku zostawiam auto tak jak jest, w styczniu jak już będzie budżet to będzie można temat ruszyć do przodu.

PostNapisane: 24 października 2011, 18:53 
Specjalista

oby bokiem szło jak pług

Obrazek

PostNapisane: 28 października 2011, 19:04 
Częsty bywalec

Jutro biore udział w pierwszym w życiu SuperOESie, na potrzeby tego eventu przywdziano auto w szperę 25%, szerokie sliki z homologacją drogową i wzmocniono mocowanie dyfra. Już się nie mogę doczekać, na liście startowej od groma znajomych z którymi chodziłem do szkoły albo znam się z innych dyscyplin sportów które uprawiam :D Swoje szanse oceniam raczej marnie bo a) na pewno się zgubię na trasie, b) nigdy nie pokonywałem zakrętów o takiej charakterystyce jakie są na takim evencie. No ale na razie nie walczę o miejsce a o doświadczenie :)

Co do przyszłości auta to stanęło na nowej budzie i S65B40. Czekam aż PSS przetrze szlak z E46, jak im się uda to ustawiam się w kolejce. Chociaż nie ukrywam, że z tych nowych emek wolałbym V10.

PostNapisane: 29 października 2011, 07:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: bmw e34 520i
Kod silnika: m50b20
Wow no to już gruba liga widzę :D Powodzenia !!

PostNapisane: 29 października 2011, 10:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
Można by wręcz rzec, że burżuazja :]
Działaj działaj nie lubimy przestojów w działaniu :)

PostNapisane: 29 października 2011, 10:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: e91 touring ///M
Kod silnika: N47
O kurdę. Grubo...

Klasa "Ferrari" to była by miazga na dziś :hyhy:

Powodzenia i obyś kiedyś dobił do tej klasy

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1