BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: BMW zabiło 2 osoby na chodniku
PostNapisane: 10 listopada 2011, 12:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
dziwne to wszystko tym bardziej ze jest napisane ze to 19latek prowadzil, a 17latek byl pasazerem, niby poduchy wystrzeliły obie.
Pewne w tym wszystkim jest tylko jedno wielka szkdoa jest przypadkowych ludzi ktorzy poniesli smierc [*]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 10 listopada 2011, 12:34 
Zacna persona forum

Garaż: Byłe E36 318iS Motorsport International
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112799
bartek_nkm napisał(a):
Wiem, że może to "brzydko", ale gdybym wiedział, że jakiś gówniarz (lub dorosły), nawet dobry kumpel jeździ autem bez prawka to bez wahania dzwoniłbym na policję. Lepiej tak, niż później usłyszeć, że ktoś z moich znajomych znalazł się pod jego kołami.

Wszystko ładnie pięknie tylko z tego co twierdził ten 17 latek jak go policja zatrzymywała ta bemką to dostawał tylko mandat 200 albo 300zł za to ze nie była zła waga auta. Coś takiego tłumaczył. Twierdził też że nie raz taki mandat dostał i że tylko to mu mogą zrobić jak ma już B1.

Jeżeli policja tylko wlepiała mu mandaty to po jaki czort ktoś kto go zna będzie zaganiał dzieciaka na psy.

Obrazek

PostNapisane: 10 listopada 2011, 12:43 
Forumowicz

Heniu napisał(a):
Wszystko ładnie pięknie tylko z tego co twierdził ten 17 latek jak go policja zatrzymywała ta bemką to dostawał tylko mandat 200 albo 300zł za to ze nie była zła waga auta. Coś takiego tłumaczył. Twierdził też że nie raz taki mandat dostał i że tylko to mu mogą zrobić jak ma już B1.
Bo na to jest społeczne przyzwolenie i to jest smutne.
Ooo, przyjechałeś autem ojca nie mając prawka, jesteś kozak! - to jest złe, takich ludzi powinno się wręcz odpychać, a nie zapraszać do klubów, na zloty i pozwalać na to by czuł się lepszy i mógł "imponować" tym, że zna kilka znaków i potrafi wprawić w ruch jakiś pojazd mechaniczny.

Ja się nie pcham za kierownicę TIRa.

PostNapisane: 10 listopada 2011, 12:45 
Naczelny złomiarz forum

Moje BMW: 520 e34 i 528 e39
Kod silnika: m20b20 i m52b28
Garaż: Zielona http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=68745
e39 528 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=155826

oraz e36 coupe http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=140644
bartek_nkm napisał(a):
Wiem, że może to "brzydko", ale gdybym wiedział, że jakiś gówniarz (lub dorosły), nawet dobry kumpel jeździ autem bez prawka to bez wahania dzwoniłbym na policję. Lepiej tak, niż później usłyszeć, że ktoś z moich znajomych znalazł się pod jego kołami.

no nie zgodzę się z tym bo czasem ci co nie mają prawka to jeżdżą lepiej niż ci co mają np ja dawniej kumpel zrobił prawko ja jeździłem wcześniej bez i jak miał parkować albo coś to dawał mi choć ja nie miałem bo on się bał ze zawadzi albo co... :cwaniak:
PS; a i choć byś nawet dzwonił to co dostał by 500zł i dalej jazda a wiedział by już na kogo musi uważać...

Ostatnio edytowano 10 listopada 2011, 12:46 przez BMW520gonzo, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 listopada 2011, 12:45 
Zacna persona forum

Garaż: Byłe E36 318iS Motorsport International
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112799
bartek_nkm napisał(a):
Ooo, przyjechałeś autem ojca nie mając prawka, jesteś kozak! - to jest złe, takich ludzi powinno się wręcz odpychać, a nie zapraszać do klubów, na zloty i pozwalać na to by czuł się lepszy i mógł "imponować" tym, że zna kilka znaków i potrafi wprawić w ruch jakiś pojazd mechaniczny.

I dlatego też ten chłopak nie został klubowiczem BTP, a stara się o to od ponad 1.5 roku.

Obrazek

PostNapisane: 10 listopada 2011, 12:46 
Forumowy terrorysta

bartek_nkm napisał(a):
Nie wiem, czy zauważyliście, ale zazwyczaj kiedy sprawcą jest BMW to jest to wyraźnie podkreślone, a kiedy sprawcą jest inny samochód to nawet nie podają marki. Świadoma działalność?

Zgadza sie, zawsze jest to wyraźnie zaznaczone, że to bmw.

PostNapisane: 10 listopada 2011, 12:50 
Forumowicz

BMW520gonzo napisał(a):
czasem ci co nie mają prawka to jeżdżą lepiej niż ci co mają
To prawda, ale nie zmienia to faktu, że osoba bez prawka nie powinna jeździć samochodem. Niektórzy nie mają predyspozycji do prowadzenia samochodu, inny rodzą się z kierownicą w rękach. Prawka nie dostaje się jedynie za idealne parkowanie :)
BMW520gonzo napisał(a):
dostał by 500zł i dalej jazda
Zawsze to 100l paliwa mniej :) a ja bym na takiego nawet czatował, żeby na jednym mandacie się nie skończyło. Może z czasem by sobie odpuścił.
Heniu napisał(a):
I dlatego też ten chłopak nie został klubowiczem BTP, a stara się o to od ponad 1.5 roku.
I słusznie ;) Ale na forum działał i chwalił się osiągnięciami? :P

Ostatnio edytowano 10 listopada 2011, 12:56 przez bartek_nkm, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 listopada 2011, 12:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
trochę w to wątpie żeby to on kierował, ktoś by zauważył że się zamieniają albo coś, a jak jest w stanie ciężkiem to raczej nie pomyślał o zamiance

PostNapisane: 10 listopada 2011, 13:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
też jestem tego zdania że nie zamieniali się :) Panowie, przecież któryś z nich bankowo idzie siedzieć, a na taką zamiane nikt by się nieodważył...

PostNapisane: 10 listopada 2011, 13:08 
Uzależniony od forum :)

A czym ma jeździć młody człowiek za niedużą kasę? RWD, 6cyl, ponad 150KM... E30 już drogie, E36 w cenie... Na tamtym forum nikt w temacie nie napisał że auto rozbite....

PostNapisane: 10 listopada 2011, 13:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
pająk na przedniej szybie to raczej od głowy więc jak tak uderzył, to nie wiedział co jest pięć

Ostatnio edytowano 10 listopada 2011, 13:23 przez cinek_328, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 listopada 2011, 13:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
KotSylwester nieoszukujmy sie, pewnie każdy z nas w wieku 17/18 lat marzył o e36 w coupe na 18-naste urodziny :rotfl:

PostNapisane: 10 listopada 2011, 13:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: 740i, M3
binta napisał(a):
Nie wyobrażam sobie tego jakie życie czeka teraz kierowcę BMW, który z tego co mówią wyszedł z wypadku z niewielkimi obrażeniami...

Dokładnie tak jak kolega pisze.

Niech to będzie przestroga dla wszystkich którzy mają zerowe doświadczenie za kółkiem i niepotrzebnie pędzą przez miasto. Znam miejsce w którym miał miejsce ten wypadek i jest to jedna z ostatnich lokalizacji przez które chciałbym jechać nieuważnie a co dopiero szybko. Jest tam szereg skomplikowanych skrzyżowań jeden za drugim łącznie z przejazdem tramwajowym. Niech sobie ludzie wariują w miejscach gdzie nie ma zabudowań, skrzyżowań i jest niewielki ruch. Dodatkowo w Poznaniu jest tor na który przy odrobinie chęci można wjechać 2-3 razy w miesiącu i moim zdaniem nie ma żadnego usprawiedliwienia dla takiej jazdy po ulicach.

Swoją drogą jak zobaczyłem to w wiadomościach to mi serce do gardła podskoczyło bo ostatnio warsztat który robi mi emkę wydał identyczne auto, nawet felgi i tylne opony się zgadzały. Okazało się że to dwa zupełnie inne auta, to które zostało wydane skończyło na drzewie w weekend ale nikomu nic się nie stało :kwasny:

PostNapisane: 10 listopada 2011, 13:33 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M47DO1
renoraines napisał(a):
bartek_nkm napisał(a):
Nie wiem, czy zauważyliście, ale zazwyczaj kiedy sprawcą jest BMW to jest to wyraźnie podkreślone, a kiedy sprawcą jest inny samochód to nawet nie podają marki. Świadoma działalność?

Zgadza sie, zawsze jest to wyraźnie zaznaczone, że to bmw.

Dobrze wiecie czemu tak jest. Młody+ Beemka od razu jest domniemanie, że wolno nie było (i w sumie na to wygląda).
Zresztą jest w tym trochę racji. Ostatnio byłem wieczorem w Łebie idziemy chodnikiem w kierunku morza, nagle z tyłu słychać auto i buc buc, nie odwracając się mówię jedzie beemwuwiarz i oczywiście nie myliłem się, mija nas małolat z dziewczynami i rządzi.
Oczywiście mogłem się mylić i był by to kierowca Civica lub Golfa.
Dla tego tak ciężko nam walczyć ze stereotypami, za dużo wieśniaków i bezmózgów jeździ autami ze śmigiełkiem na masce.

PostNapisane: 10 listopada 2011, 13:56 
Uzależniony od forum :)

Tomek-E46, ja nawet nie marzyłem!

PostNapisane: 10 listopada 2011, 14:06 
Częsty bywalec

Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116731
Masakra.. Jeżeli faktycznie ten 17 latek wyjątkowo dzisiaj nie prowadził to podjął chyba najlepszą decyzję w swoim życiu.. A co do prędkości, to ludzie lubią sobie sami dodawać...

Taki mały OT: Rok temu jechalismy z kolega motorami, wbiegła mu babcia na jezdnie, on żeby w nią nie walnąć puścił motor na drzewo i zeskoczył. Jechaliśmy 60km/h na 50. Co ludzie mówili? ~100jechał, jeden nawet widział licznik, który się zatrzymał na 110km/h, z tym że kolega miał licznik cyfrowy...

Byłe e46 320d - >>KLIK<<

PostNapisane: 10 listopada 2011, 14:41 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47 D20
No niestety pierwsze skojarzenie osób w wieku <40 z wiązane z BMW mafia, dres, kłopoty. Potęgują to dodatkowo media poza tym wszystkie polskie filmy z lat 90 ... sam ile razy mam do czynienia z takimi idiotami na światłach podjeżdża e30 lub e36 ledwo co to się kupy trzyma ale twardo ciśnie spod świateł nie patrząc na nic...
[*] dla zmarłych.

PostNapisane: 10 listopada 2011, 15:00 
a takie piękne bmw było

PostNapisane: 10 listopada 2011, 15:23 
Forumowicz

Kod silnika: M47DO1
kupa blachy, czym jest przy życiach tych osób które wyszły z domu i już nie wrócą.
[*]

PostNapisane: 10 listopada 2011, 15:28 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Panowie nie okłamujmy się.... e36 to tanie auto i przy okazji często oferuje dość mocny silnik do tego ,fajnie się puszcza bokiem.

Młody człowiek żądny emocji po wakacyjnej 2 miesięcznej pracy na wyspach, akurat ma na takie auto.

Co kupi ? Co da mu tyle wrażeń ? Golf ?

Nie ujmując kolegą ,posiadaczom e36, ten model wyjątkowo upodobało sobie wieśniactwo nie tylko do agro tuningu ale również do zabawy z racji właściwości jezdnych a zwłaszcza ceny. Rewelacyjny stosunek mocy do ceny.

Nie będzie lepiej , takich przypadków będzie więcej i więcej młodych kierowców będzie miało e36 z mocnym silnikiem.

Nie wnikam ile jechał kierowca , wiem jedno patrząc na straty nie było to 50 km/h.

Młodzi kierowcy , świeżo po otrzymaniu prawa jazdy powinni mieć ograniczenia , pojazd do 1000cm3 ,mała masa ,klatka i blokada na prędkości do 60km/h.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1