BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 05:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 165  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cena paliw na stacjach a cena barylki...
PostNapisane: 12 listopada 2011, 17:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
Skoro zeszliśmy z tematu to i ja pozwolę sobie coś napisać nie do końca związanego z paliwem.

Cytuj:
Kyokushin napisał(a):
patrząc na obecną sytuację - to ktokolwiek. Mogą być i kibole.

Nie byloby co zbierac z tego kraju po takich rzadach. Jezeli juz proponowac jakies zmiany tego typu to utopijnym scenariuszem byloby obsadzie stanowisk specjalistami, ktorzy ponad wlasnymi politycznymi pogladami potrafiliby osiagnac jakies zalozone cele i rozpedzic gospodarke, ale tak jak wspomnialem to scenariusz utopijny, a Polska nie jest bytem oderwanym od swiatowej gospodarki.

To właśnie po tych rządach może przypadkiem nie być co zbierać. Wyprzedaż majątku narodowego, prywatyzacje i inne. Sprzedaż 20% łupków Rosjanom co jest w pewnym sensie sprzedażą naszej niepodległości.

Dopóki do władzy nie dojdą roczniki 80's i młodsze to nic się w tym kraju nie zmieni.

Napiszę również coś o kibolach. Kibole to problem stworzony przez media, które są zasadniczo w jednych rękach i systematycznie przez nie rozdmuchiwany. Nie ma się później co dziwić, że niszczone są wozy transmisyjne tvn24, który prowadzi ciągłą nagonkę na nich. Poniżej wywiad ze "staruchem" czyli właśnie jednym z tych złych, niedobrych, niewykształconych kiboli, którzy to potrafią tylko niszczyć...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 listopada 2011, 17:46 
Uzależniony od forum :)

Kyokushin napisał(a):
Potrzebne są nowe twarze, patrząc na obecną sytuację - to ktokolwiek. Mogą być i kibole.

:szok: wypowiedź niegodna admina forum :dobani:

PostNapisane: 12 listopada 2011, 17:51 
Częsty bywalec

Nie wiem, w którym miejscu jest ona niegodna...
Bardzo dobrze powiedział i popieram w 100%

PostNapisane: 12 listopada 2011, 18:05 
Forumowy terrorysta

Nie można zapominac tez o polskim długu publicznym, ktory w w ciągu 4 lat wzrósł o 270 mld zł, a długi trzeba spłacać. Ktoś powie ''bo jest kryzys'' :rotfl: , kryzys to 24 mld zł.
http://forsal.pl/artykuly/512441,dlug_p ... ld_zl.html

mmichalowski napisał(a):
Wyprzedaż majątku narodowego, prywatyzacje i inne.

Co zrobi Tusk jak sprzeda pozostałe ''srebra rodowe''? Wyjedzie za zasługi na ciepłą posadę do Brukseli jak Buzek ?

PostNapisane: 12 listopada 2011, 18:11 
Częsty bywalec

renoraines napisał(a):
Nie można zapominac tez o polskim długu publicznym, ktory w w ciągu 4 lat wzrósł o 270 mld zł, a długi trzeba spłacać. Ktoś powie ''bo jest kryzys'' :rotfl: , kryzys to 24 mld zł.
http://forsal.pl/artykuly/512441,dlug_p ... ld_zl.html

mmichalowski napisał(a):
Wyprzedaż majątku narodowego, prywatyzacje i inne.

Co zrobi Tusk jak sprzeda pozostałe ''srebra rodowe''? Wyjedzie za zasługi na ciepłą posadę do Brukseli jak Buzek ?

Prędzej do Rosji za zasługi w ubezwłasnowolnieniu Polski dzięki sprzedaży łupków.

http://myszkaandmiki.nowyekran.pl/post/27947,stracilismy-21-niepodleglosci

PostNapisane: 12 listopada 2011, 19:10 
Forumowy terrorysta

mmichalowski napisał(a):
Prędzej do Rosji za zasługi w ubezwłasnowolnieniu Polski dzięki sprzedaży łupków.

http://myszkaandmiki.nowyekran.pl/post/ ... odleglosci

Cytuj:
I teraz najlepsze.

Polska o tym nie wiedziała. Europarlamentarzyści PO Lena Kolarska-Bobińska i Jacek Saryusz-Wolski dowiedzieli się o tym że już 21 % koncesji jest w rękach rosyjskich od Komisji Europejskiej. To Komisja Europejska zwróciła Polsce uwagę, że coś chyba jest nie tak. Polskie Ministerstwo Środowiska wydające koncesje, Premier i jego kilka służb specjalnych nie było w stanie ani tego wykryć ani się takim praktykom przeciwstawić... No chyba że…

Właśnie chyba że tak miało być. Może w imię poprawy stosunków z Rosją nie można było im odmówić. Premier mówi teraz że to sprawdzi, a Pawlak idzie dalej i mówi że to nie szkodzi.

PostNapisane: 12 listopada 2011, 19:18 
Częsty bywalec

Ciekawy artykuł prawda? ; )

PostNapisane: 12 listopada 2011, 19:21 

Cytuj:
Bo jeśli miałoby dojść do zamachu w Smoleńsku to dla mnie łupki mogłyby być najważniejszym motywem.

Cytuj:
W Smoleńsku jak wiemy zginęli przede wszystkim Ci dla których suwerenność i niepodległość nie była wyłącznie hasłem powtarzanym na kolejnych narodowych rocznicach, ale była celem. Zginęli Ci, którzy niepodległości mogli bronić łatwiej, bo choć w ograniczonym zakresie uczestniczyli w sprawowaniu władzy nad krajem: Prezydent, Prezes NBP, Rzecznik Praw Obywatelskich i inni.

:rotfl: ciekawy jak niewiem co :spi:

PostNapisane: 12 listopada 2011, 19:42 
Częsty bywalec

Jako 20 latek powinieneś już nabyć świadomość polityczną i własne poglądy a nie powtarzać to co zobaczysz w TVN i przeczytasz na onecie czy wp.pl, które są w jednych i tych samych rękach o ile dobrze pamiętam.

PostNapisane: 12 listopada 2011, 20:00 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Byczus napisał(a):
wypowiedź niegodna admina forum

forum można zmienić, admina nie.

Uważam że 'zgarnięci łapanką z ulicy' ludzie rządzili by na podobnym poziomie lub zaryzykowałbym stwierdzenie że lepszym.
mmichalowski napisał(a):
Jako 20 latek powinieneś już nabyć świadomość polityczną i własne poglądy a nie powtarzać to co zobaczysz w TVN i przeczytasz na onecie czy wp.pl, które są w jednych i tych samych rękach o ile dobrze pamiętam.

100/100

Dodam że niestety wielu ludzi idzie z owczym pędem.

No, ale wróćmy do tematu paliwa, dziś znowu stałem w korku 40 minut (sobota, no nie, ciekawe gdzie i poco ludzie jadą o godzinie 14 na peryferiach miasta), ciekaw jestem kiedy w końcu cena dobije do 10zł/litr tak że jak wyjadę na miasto to będzie kilka wozów i będzie luźno.
Promocję wszystko PO 5zł już mieliśmy niedawno.

PostNapisane: 12 listopada 2011, 20:42 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
mmichalowski napisał(a):
Dopóki do władzy nie dojdą roczniki 80's i młodsze to nic się w tym kraju nie zmieni.

Troche wkraczamy tutaj w tematy niekoniecznie pozadane na tym forum ale wlasnie teraz powoli to pokolenie dochodzi do glosu. I co z tego mamy? Postulaty finansowania aborcji, homosiow, gospodarke sterowana itp. Do niczego dobrego to raczej nie doprowadzi :/

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 12 listopada 2011, 21:11 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Tak. Mnie też to poniekąd martwi.

PostNapisane: 12 listopada 2011, 21:19 

mmichalowski napisał(a):

Jako 19 latek, powinieneś umieć wygłosić swoje zdanie, a nie powtarzać to co zobaczysz w TV TRWAM i Naszym Dzienniku, wiedział byś wtedy, że dług Polski jest najwyższy ponieważ w końcu kraj stał się placem budowy i żeby 'coś' zbudować, trzeba na to coś mieć wkład własny a większość i tak jest pokrywana z kasy EU. Poziom tego artukułu to totalne dno, porównanie łupków do wydumanego zamachu w smoleńsku, ludzie gdzie wy żyjecie?

Kyokushin napisał(a):
No, ale wróćmy do tematu paliwa, dziś znowu stałem w korku 40 minut (sobota, no nie, ciekawe gdzie i poco ludzie jadą o godzinie 14 na peryferiach miasta), ciekaw jestem kiedy w końcu cena dobije do 10zł/litr tak że jak wyjadę na miasto to będzie kilka wozów i będzie luźno.
Promocję wszystko PO 5zł już mieliśmy niedawno.

Twoje słowa tylko potwierdzają, że nie jest w Polsce tak źle jak czasem próbuje się to pokazać.

PS. niezłe kolejki w samach dzisiaj były

PostNapisane: 12 listopada 2011, 21:44 
Częsty bywalec

Homosie byli zawsze. Ostatnimi czasy stali się po prostu głośniejsi. Zwróćcie jednak uwagę, że ruchy "anty" homosiowe i różnego rodzaju pikiety również zyskały na sile. Chciałem nawet na jedną taką jechać ale ostatecznie sie nie zdecydowałem.

Cytuj:
Jako 19 latek, powinieneś umieć wygłosić swoje zdanie, a nie powtarzać to co zobaczysz w TV TRWAM i Naszym Dzienniku, wiedział byś wtedy, że dług Polski jest najwyższy ponieważ w końcu kraj stał się placem budowy i żeby 'coś' zbudować, trzeba na to coś mieć wkład własny a większość i tak jest pokrywana z kasy EU. Poziom tego artukułu to totalne dno, porównanie łupków do wydumanego zamachu w smoleńsku, ludzie gdzie wy żyjecie?

Moją wiedzę czerpię z innych źródeł. A Rydzyk jaki jest taki jest ale przy odrobinie dobrych chęci zrobi jeszcze dużo dobrego dla Polski.
Spodziewałem się, że "doczepisz" się do tej części artykułu i się na to też przygotowałem:

http://alefstern.nowyekran.pl/post/31009,lupiny-z-kokosow-w-krainie-bialych-murzynow

Może to opracowanie bardziej do Ciebie przemówi.

A tak swoją drogą to na temat długu publicznego też mógłbym sporo powiedzieć :) W każdym bądź razie się mylisz.
Po formie wypowiedzi wnioskuję, że jesteś bardzo inteligentny. Po prostu wiedzę czerpiesz ze złych źródeł.

PostNapisane: 12 listopada 2011, 22:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
mmichalowski napisał(a):
To właśnie po tych rządach może przypadkiem nie być co zbierać. Wyprzedaż majątku narodowego, prywatyzacje i inne. Sprzedaż 20% łupków Rosjanom co jest w pewnym sensie sprzedażą naszej niepodległości.

Możesz przytoczyć jakiś przykład większej prywatyzacji? Ja takiej niestety nie widzę :/
A debilne prawo górnicze wg którego kopaliny należą do państwa to inna kwestia.

mmichalowski napisał(a):

Jak na razie to wychodzą na ulice. I jakby mieli z takimi postulatami dojść do władzy to niech ostatni w tym kraju zgasi światło :]

mmichalowski napisał(a):
Napiszę również coś o kibolach. Kibole to problem stworzony przez media, które są zasadniczo w jednych rękach i systematycznie przez nie rozdmuchiwany. Nie ma się później co dziwić, że niszczone są wozy transmisyjne tvn24, który prowadzi ciągłą nagonkę na nich. Poniżej wywiad ze "staruchem" czyli właśnie jednym z tych złych, niedobrych, niewykształconych kiboli, którzy to potrafią tylko niszczyć...

Jasne, bo tępy lud musi mieć wroga. Takie akcje są kreowane bo łatwiej zsolidaryzować naród przeciw czemuś/komuś. I takimi sztucznie wykreowanymi wrogami były dopalacze teraz kibole, a dla narodu pisowskiego Tusk i ruscy.

mmichalowski napisał(a):
Moją wiedzę czerpię z innych źródeł. A Rydzyk jaki jest taki jest ale przy odrobinie dobrych chęci zrobi jeszcze dużo dobrego dla Polski.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
To stwierdzenie jest tak głupie że nawet nie wiem jak nie skomentować :(

mmichalowski napisał(a):
A tak swoją drogą to na temat długu publicznego też mógłbym sporo powiedzieć :)

Jeśli swoją wiedzę czerpiesz z takich portali które tu linkujesz to chętnie poczytam. Zakładaj temat w humorze :D

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 12 listopada 2011, 22:23 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
Vermilion napisał(a):
Nie byloby co zbierac z tego kraju po takich rzadach.

Pytanie tylko czy będzie co zbierać bo obecnym?

Naprawde nie rozumiem Twojego pesymizmu.

Kyokushin napisał(a):
Uważam że 'zgarnięci łapanką z ulicy' ludzie rządzili by na podobnym poziomie lub zaryzykowałbym stwierdzenie że lepszym.

Watpie, moze ministrowie sa dobierani z klucza politycznego ale sami pracownicy ministerstwa to zwykle ludzie majacy jakies pojecie o sprawach, ktorymi sie zajmuja - tak bylo w zasadzie w kazdym rzadzie do tej pory, moze z wyjatkiem resortow obsadzanych przez Samoobrone, bo tam byl tylko i wylacznie skok na stolki.

Tomek napisał(a):
mmichalowski napisał(a):

Troche wkraczamy tutaj w tematy niekoniecznie pozadane na tym forum ale wlasnie teraz powoli to pokolenie dochodzi do glosu. I co z tego mamy? Postulaty finansowania aborcji, homosiow, gospodarke sterowana itp. Do niczego dobrego to raczej nie doprowadzi :/

Masz racje.

mmichalowski napisał(a):
http://alefstern.nowyekran.pl/post/31009,lupiny-z-kokosow-w-krainie-bialych-murzynow

Może to opracowanie bardziej do Ciebie przemówi.

A tak swoją drogą to na temat długu publicznego też mógłbym sporo powiedzieć :) W każdym bądź razie się mylisz.
Po formie wypowiedzi wnioskuję, że jesteś bardzo inteligentny. Po prostu wiedzę czerpiesz ze złych źródeł.

Super zrodlo :ok: Jako osoba kompletnie nie zwiazana z branza i nie zajmujaca sie tym, dopisze Ci tylko tyle

Obrazek

Gaz lupkowy jest znany z tego co pamietam od poczatku XX wieku. Nie byl wydobywany az do dzis, bo istnialo multum lepiej dostepnych zloz, tanszych w eksploatacji.

Obrazek

Ok, ciekaw jestem tylko dlaczego nawet Chinczycy jezdza do USA i kupuja technologie wydobycia. Bardzo fajnie, ze opatentowana sposob na wydobycie gazu lupkowego w Polsce, moje pytanie brzmi jednak czy kiedykolwiek je zbudowano i sprawdzono? Dobrze byloby miec alternatywe i oferowac ja gdy pojawia sie na swiecie zapotrzebowanie, ale jakos nadal tego nie widze.

i to tak na szybko, sadze, ze gdybym poczytal do dokladniej, to znalazlbym wiecej niescislosci. Najciekawsze jest podejscie, ze mozna byloby wydobywac samemu, a pozniej informacje jakie szkody ekologiczne powoduje wydobycie. Nie uwazasz, ze to pewna niescislosc?

Jak dla mnie napalanie sie na gaz lupkowy to kolejne banka, ktora predzej czy pozniej peknie.

PostNapisane: 12 listopada 2011, 22:31 
Częsty bywalec

Widzę po avatarze, że z Tobą będę miał ciężką przeprawę ;)

Z Rydzykiem różnie może być... ale swoje pieniądze zarobione na biednych babciach zaczął ostatnio lepiej inwestować(mówię tutaj oczywiście o tych całych gorących źródłach i tym, że chcę odstępować to miastu Toruń). Wiem, jaka jest opinia o tym człowieku i świadomie umieściłem ten wpis. Krytyki się spodziewałem. Ale to akurat jest moje prywatne zdanie.

Cytuj:
Jak na razie to wychodzą na ulice. I jakby mieli z takimi postulatami dojść do władzy to niech ostatni w tym kraju zgasi światło :]

Jakie postulaty masz na myśli?

Cytuj:
Jeśli swoją wiedzę czerpiesz z takich portali które tu linkujesz to chętnie poczytam. Zakładaj temat w humorze :D

Nie baw się w uszczypliwe komentarze.

Cytuj:
Jak dla mnie napalanie sie na gaz lupkowy to kolejne banka, ktora predzej czy pozniej peknie.

Jestem za młody i głupi aby poddawać to takiej ocenie i dlatego też mocno sugeruję się artykułami i wypowiedziami ludzi starszych i mądrzejszych ode mnie. Możliwe, że masz rację... Ale Rosjanie też nie bez powodu wykupują/wykupywali je od Polski. Najwyraźniej ma to jednak jakiś "potencjał".

PostNapisane: 12 listopada 2011, 23:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
mmichalowski napisał(a):
Cytuj:

Jakie postulaty masz na myśli?

A to jacyś inni z innymi postulatami też wychodzą ?
http://spoleczenstwo.newsweek.pl/marsz- ... 3,1,1.html
Na większą skale to chyba tylko z takimi durnymi pomysłami.

mmichalowski napisał(a):
Cytuj:

Nie baw się w uszczypliwe komentarze.

Poważnie chętnie przeczytam co o ekonomii można wyczytać na takich światłych portalach :)

mmichalowski napisał(a):
Cytuj:

Jestem za młody i głupi aby poddawać to takiej ocenie i dlatego też mocno sugeruję się artykułami i wypowiedziami ludzi starszych i mądrzejszych ode mnie. Możliwe, że masz rację... Ale Rosjanie też nie bez powodu wykupują/wykupywali je od Polski. Najwyraźniej ma to jednak jakiś "potencjał".

http://gazlupkowy.pl/koncesje/

Nie znam struktur własnościowych firm mających koncesje, gdzie i ile udziałów maja firmy rosyjskie, ale nie są to koncesje na wydobycie. Jedynie na poszukiwanie i rozpoznawanie. A nie jest tak że jej posiadanie daje z automatu koncesje na wydobycie (choć oczywiście zazwyczaj się ją otrzymuje).

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 12 listopada 2011, 23:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
mmichalowski napisał(a):
Kibole to problem stworzony przez media

tak a glupotę stworzyla medycyna
obudz sie i przestan brac to swinstwo

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 12 listopada 2011, 23:36 
Częsty bywalec

Zapomniałem o oburzonych rzeczywiście. Chociaż mają bardzo wiele racji. "Jesteśmy wkurwieni" na jednym z plakatów ma jasny cel. Zwrócić na nich uwagę i pokazać w dosadny sposób, że mają dość. Ja zresztą powoli również. Popieram wiele ich postulatów.

Jest to portal, na którym wypowiada się wiele osób. Kilka zresztą bardzo mądrych. Artykuły o ekonomii oczywiście też są. Mniej i bardziej mądre jak wszędzie.

W którym z linków jest napisane właśnie odnośnie tych koncesji i bodajże prawa pierwokupu... musiałbym sprawdzić bo osobiście czytałem je już jakiś czas temu.

Cytuj:
tak a glupotę stworzyla medycyna
obudz sie i przestan brac to swinstwo

Na samej górze tej właśnie strony masz wywiad z takim oto właśnie niebezpiecznym kibolem. I popieraj swoje opinie argumentami.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 165  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1