Kyokushin napisał(a):
Vermilion napisał(a):
Nie byloby co zbierac z tego kraju po takich rzadach.
Pytanie tylko czy będzie co zbierać bo obecnym?
Naprawde nie rozumiem Twojego pesymizmu.
Kyokushin napisał(a):
Uważam że 'zgarnięci łapanką z ulicy' ludzie rządzili by na podobnym poziomie lub zaryzykowałbym stwierdzenie że lepszym.
Watpie, moze ministrowie sa dobierani z klucza politycznego ale sami pracownicy ministerstwa to zwykle ludzie majacy jakies pojecie o sprawach, ktorymi sie zajmuja - tak bylo w zasadzie w kazdym rzadzie do tej pory, moze z wyjatkiem resortow obsadzanych przez Samoobrone, bo tam byl tylko i wylacznie skok na stolki.
Tomek napisał(a):
mmichalowski napisał(a):
Dopóki do władzy nie dojdą roczniki 80's i młodsze to nic się w tym kraju nie zmieni.
Troche wkraczamy tutaj w tematy niekoniecznie pozadane na tym forum ale wlasnie teraz powoli to pokolenie dochodzi do glosu. I co z tego mamy? Postulaty finansowania aborcji, homosiow, gospodarke sterowana itp. Do niczego dobrego to raczej nie doprowadzi

Masz racje.
mmichalowski napisał(a):
http://alefstern.nowyekran.pl/post/31009,lupiny-z-kokosow-w-krainie-bialych-murzynowMoże to opracowanie bardziej do Ciebie przemówi.
A tak swoją drogą to na temat długu publicznego też mógłbym sporo powiedzieć

W każdym bądź razie się mylisz.
Po formie wypowiedzi wnioskuję, że jesteś bardzo inteligentny. Po prostu wiedzę czerpiesz ze złych źródeł.
Super zrodlo

Jako osoba kompletnie nie zwiazana z branza i nie zajmujaca sie tym, dopisze Ci tylko tyle

Gaz lupkowy jest znany z tego co pamietam od poczatku XX wieku. Nie byl wydobywany az do dzis, bo istnialo multum lepiej dostepnych zloz, tanszych w eksploatacji.

Ok, ciekaw jestem tylko dlaczego nawet Chinczycy jezdza do USA i kupuja technologie wydobycia. Bardzo fajnie, ze opatentowana sposob na wydobycie gazu lupkowego w Polsce, moje pytanie brzmi jednak czy kiedykolwiek je zbudowano i sprawdzono? Dobrze byloby miec alternatywe i oferowac ja gdy pojawia sie na swiecie zapotrzebowanie, ale jakos nadal tego nie widze.
i to tak na szybko, sadze, ze gdybym poczytal do dokladniej, to znalazlbym wiecej niescislosci. Najciekawsze jest podejscie, ze mozna byloby wydobywac samemu, a pozniej informacje jakie szkody ekologiczne powoduje wydobycie. Nie uwazasz, ze to pewna niescislosc?
Jak dla mnie napalanie sie na gaz lupkowy to kolejne banka, ktora predzej czy pozniej peknie.