Witam.
Mam problem z xenonami. Fabrycznie mój model był wyposażony w halogeny. Zakupiłem kompletne lampy xenonowe i zamontowałem zgodnie z tym tutorialem:
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=143927Wszystko było ok do pewnego czasu. Po ok tyg od założenia, prawa lampa zaczęła gasnąc po odpaleniu silnika. Okazało się, że do przetwornicy dostała się woda. Kupiłem więc nową przetwornicę i żarniki. Wszystko zostało złożone od początku i dalej to samo:/ Zamieniliśmy przetwornice miejscami, gdyż lewa lampa świeciła bez zarzutu. Okazało się, że dalej problem pozostał, tak więc przetwornica jest na pewno dobra. Wyjechałem z jednym światłem i po chwili zgasł mi także lewy xenon!!! A wcześniej działał bez zarzutu. Po odpaleniu silnika, w obu przypadkach, światła normalnie się palą, po czym gasną. Mierzyliśmy napięcia i tak jakby moduł je odcinał. W sumie to logiczne, bo xenony biorą tylko 35w, dużo mniej niz halogen..
Nie mnie już mam dość. Przedtem świeciła przynajmniej jedna lampa, a teraz nic..
Proszę o jakieś wskazówki.. Muszę zmienić moduł, czy da się go przeprogramować ??