BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 13:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] kombi malowanie ubezpieczenie wycena warszawa
PostNapisane: 1 grudnia 2011, 14:24 
Forumowicz

Moje BMW: e46 330d
Witam
wszystkich mam pytanie ile powinno kosztować pomalowanie tylnych drzwi tylnego błotnika oraz tylnego zderzaka w Warszawie. Mam rysę na tych 3 elenetach. i zastanawiam się czy ubezpieczania nie robi mnie w jajo :) bo wycenili to na 800zł, a to chyba nie wystarczy :)
prosze o rady ewentualnie namiary na warsztat :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] kombi malowanie ubezpieczenie wycena warszawa
PostNapisane: 1 grudnia 2011, 17:09 
Forumowicz

Moje BMW: E-46 318i
Kod silnika: M43/TU
Ubezpieczenia robią w jajo i nawet sie z tym nie kryją.
Mi koleś przerysował cały bok,dwoje drzwi,dwa nadkola,alusa 17tke orginalnego (bmw bbs) i lusterko.
Wycenili mi na 1500zl :wsciekly:
Zadzwoniłem do tego kolesia co wyceniał i sie spytałem gdzie ja mam zaprowadzić samochód żeby mi to wszystko zrobili.Bo ja sobie nie wyobrażam zrobić tego za te pieniądze.
A on do mnie że na polskie realia to 300zł za element to jest dużo,lusterko 250zł i za felgę 50zł bo nie jest całkowicie zniszczona.Wtedy mu powiedziałem ze mam prawo robić na orginalnych częściach (w serwisie BMW w Łodzi wycenili mi wstępnie na 7tyś) i mu mówię że wstawiam do serwisu.A on na to że mam takie prawo,ale oni za to nie zapłacą. Wtedy mi już nerwy puściły :wsciekly: :cenzura: :wsciekly: :cenzura: i było po rozmowie.
Do tego kase mi już dawno przysłali(z miecha temu) a nie przesłali decyzji i nie mogę się odwołać.
Mówię tu o Firmie UNIQA :dobani:

A co do pomalowania to średnio biorą 400-500zł(u Kazika w stodole :D) od elementu w moim regionie.
A Wawie pewnie sporo więcej.

PostNapisane: 1 grudnia 2011, 20:11 
Częsty bywalec

Moje BMW: E 46 330d
Kod silnika: M57
Kmailo'rs napisał(a):
Ubezpieczenia robią w jajo i nawet sie z tym nie kryją.
Mi koleś przerysował cały bok,dwoje drzwi,dwa nadkola,alusa 17tke orginalnego (bmw bbs) i lusterko.
Wycenili mi na 1500zl :wsciekly:
Zadzwoniłem do tego kolesia co wyceniał i sie spytałem gdzie ja mam zaprowadzić samochód żeby mi to wszystko zrobili.Bo ja sobie nie wyobrażam zrobić tego za te pieniądze.
A on do mnie że na polskie realia to 300zł za element to jest dużo,lusterko 250zł i za felgę 50zł bo nie jest całkowicie zniszczona.Wtedy mu powiedziałem ze mam prawo robić na orginalnych częściach (w serwisie BMW w Łodzi wycenili mi wstępnie na 7tyś) i mu mówię że wstawiam do serwisu.A on na to że mam takie prawo,ale oni za to nie zapłacą. Wtedy mi już nerwy puściły :wsciekly: :cenzura: :wsciekly: :cenzura: i było po rozmowie.
Do tego kase mi już dawno przysłali(z miecha temu) a nie przesłali decyzji i nie mogę się odwołać.
Mówię tu o Firmie UNIQA :dobani:

A co do pomalowania to średnio biorą 400-500zł(u Kazika w stodole :D) od elementu w moim regionie.
A Wawie pewnie sporo więcej.

Heh,ubezpieczenie robi sie w PZU albo w Warcie zeby nie miec wycen tego typu 1500zl za caly bok do malowania...Ktos polecial na tanio i potem poszkodowanemu wychodzi tak jak u Ciebie...ZAWSZE TRZEBA SIE ODWOLYWAC.
Cena za 3 elementy w dobrej lakierni:500zl/element.

PostNapisane: 1 grudnia 2011, 23:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 2002
Kod silnika: M47TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=106547
U mnie wyglądało to tak

Puknął mi mercol w audi a4 b5, wymusił bo go słońce oślepiło więc nie sprawiał problemów.

Do wymiany miałem zderzak, błotnik, maskę, reflektor + kierunek i metalowa rureczka od chłodnicy się odkształciła, reszta okay.

Link4 wycenił mi to wstępnie na 3800zł i spytali o potwierdzenie przelewu, nawet się nie sprzeciwiałem.

Tylko, że u mnie w samochodzie z 1998 roku był mały oryginalny przebieg i żaden z elementów nie był nigdy malowany. Auto było wymuskane i po prostu nie widziałem nic malować tylko kupić ori części, tak też rzeczoznawcy powiedziałem. Oczywiście realia jak to zrobiłem były nieco inne, ale to już nie o to chodzi w tej historii ;)

PostNapisane: 2 grudnia 2011, 01:44 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Ubezpieczenia zawsze będą robić w jajo. Wstawiaj autko na naprawę bezgotówkową :)

dareks55
ja o Warcie akurat nie mogę powiedzieć dobrego słowa :P

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1