Witam.
Autko kupiłem niestety tylko z jednym kluczykiem, przy kupnie nie działał centralny ale od razu jak przyjechałem do domu to poczytałem fora i programowanie kluczyka pomogło. Otwierał, zamykał nawet z dużych odległości ale po około dwóch tygodniach zauważyłem że musze podchodzić bliżej do auta to inaczej jakoś kierować kluczyk to w ziemie, to w drzwi itp. Po następnych dwóch tygodniach kluczyk nie działał już wogóle i jakoś dałem sobie spokój ale w tym tygodniu postanowiłem odgżać kotleta i spróbować coś ogarnąć. W pracy dałem koledze kluczyk do zabawy, no i oto jego wyniki: Na akumulatorku jest tylko 1.08V, akumulatorek to litowy akumulatorek LIR2025 3,6V. Kluczyk mam już ten nowy czyli nie rozbieralny ale jak widać rozebrał się I teraz tak ciężko jest znaleść akumulatorek żeby miał zgrzane te nóżki przy plusie i minusie na Alledrogo ktoś tam sprzedawał ori za 49 zł ale niestety już nie sprzedaje

I tu zaczęły się moje zastanowienia że może by dorobić drugi kluczyk itp. Wiem, że w ASO najłatwiej i najbezpieczniej ale trochę cena mnie przeraża w stolicy. ZAcząłem szukać alternatywy no i coś tam poznajdywałem głównie zaciekawiła mnie ta aukcja:
http://moto.allegro.pl/bmw-e39-e38-e46- ... 51733.html
I teraz co o niej myśleć. Kupie za 200 zł, wyfrezuje grot włoże do stacyjki i zaprogramuje i będzie wszystko tak jak z aso?