BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 08:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Protest przeciwko podwyżkom cen paliw !!! Dziś 17:00
PostNapisane: 17 grudnia 2011, 22:30 
Forumowicz

Moje BMW: inny
Kod silnika: M47,M52,M57
Mastello napisał(a):
KaZi napisał(a):
lepiej się do roboty weźcie to będzie was stać na paliwo zamiast takie głupoty wymyślać i przeszkadzać normalnym ludziom tankowanie

Widzę ,że kolega zjadł kilka rozumów. To powiem Ci coś - pracuje uczciwie w systemie ciągłym na 3 zmiany praktycznie 7 dni w tygodniu i nie jestem pracownikiem bez wykształcenia. Pracuje na szczeblu zarządzania w bardzo dużej firmie która przed podzieleniem się PLL LOT na spółki była jej spółką córką. Od 2007 roku nie mieliśmy nawet 1zł podwyżki - mało tego zabrali nam wszystkie dodatki !! Nie będę rzucał tu kwotami ale żyję od 1 do 1 z czego połowę miesiąca żeby starczyło na życie korzystam z MZA .....i co Twoim zdaniem jestem tym nienormalnym bo zaczyna mi brakować na wiele rzeczy??

Kazi jesteś po prostu "śmieszny" tym swoim wywodem. Brak słów.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 grudnia 2011, 22:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
Mastello napisał(a):
KaZi napisał(a):
lepiej się do roboty weźcie to będzie was stać na paliwo zamiast takie głupoty wymyślać i przeszkadzać normalnym ludziom tankowanie

Widzę ,że kolega zjadł kilka rozumów. To powiem Ci coś - pracuje uczciwie w systemie ciągłym na 3 zmiany praktycznie 7 dni w tygodniu i nie jestem pracownikiem bez wykształcenia. Pracuje na szczeblu zarządzania w bardzo dużej firmie która przed podzieleniem się PLL LOT na spółki była jej spółką córką. Od 2007 roku nie mieliśmy nawet 1zł podwyżki - mało tego zabrali nam wszystkie dodatki !! Nie będę rzucał tu kwotami ale żyję od 1 do 1 z czego połowę miesiąca żeby starczyło na życie korzystam z MZA .....i co Twoim zdaniem jestem tym nienormalnym bo zaczyna mi brakować na wiele rzeczy??

masz racje, forma protestu raczej średnia ale nie da się ukryć że dzieje się źle

PostNapisane: 17 grudnia 2011, 22:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
Ja nie mam nic przeciwko protestowi nawet popieram bo jednak ceny paliw chyba nikomu się nie podobają ale róbcie to z sensem. Ta dzisiejsza akcja uderzała jedynie w kierowców nie w koncerny paliwowe. Takiego rodzaju działania nic nie zmienią. Już lepszym pomysłem było gdy jakiś czas temu nie tankowano na stacjach jednego koncernu. Wtedy z dużymi stratami taka firma mogła by obniżyć ceny żeby zachęcić kierowców a w ślad za nią poszły by następne by też nie tracić

PostNapisane: 17 grudnia 2011, 22:48 
Specjalista

Moje BMW: E46
Kod silnika: M57N++
Garaż: E36 TURBO
E46 330D ++ FL
E91 320D
Wojt4S90 napisał(a):
piotrek200411 napisał(a):
Nie wiem która to akcja ale z takim podejściem paliwo będzie po 8 zł i nic z tym nie zrobimy.
Twój dzisiejszy protest na pewno ostro namieszał w cenach paliw. Już widzę jak ceny lecą na łeb, na szyje, bo jakieś pajace będą blokować stacje

piotrek200411 napisał(a):
Jak ktoś ma za dużo kasy i lubi ja wydawać to ja chętnie przyjmę każdą ilość gotówki, ktoś chętny ? :|
tak jak koledzy pisali: weź się za robotę to będziesz miał więcej. A tak na marginesie nawet gdybym miał za dożo to bym nie dał Tobie, bo po to pracuje, żeby mieć dla siebie i swojej rodziny :wstyd:

Na proteście nie byłem ponieważ na miejscu zbiórki były tylko 4 osoby, reszta olała bo po co się wysilać skoro inni pojadą. :wstyd:
Jak chcesz kogoś nazywać pajacem to mów o sobie.

Ciesze się ze lubisz dawać kasę rządowi który ktoś musi utrzymywać, kiedyś będziesz miał z tego emeryturę, ja na nią pracować nie będę więc radzę zacząć odkładać.
Może dzięki twojemu rozumowaniu z powodu ogólnego kryzysu stracisz niedługo prace i zaczniesz liczyć każdy grosz.
Dla twojej inf. pracuje legalnie i nawet gdybym zarabiał miliony nie będę płacić za paliwo po 6,7 czy 8zł .

wandii napisał(a):
Ja nie mam nic przeciwko protestowi nawet popieram bo jednak ceny paliw chyba nikomu się nie podobają ale róbcie to z sensem. Ta dzisiejsza akcja uderzała jedynie w kierowców nie w koncerny paliwowe. Takiego rodzaju działania nic nie zmienią. Już lepszym pomysłem było gdy jakiś czas temu nie tankowano na stacjach jednego koncernu. Wtedy z dużymi stratami taka firma mogła by obniżyć ceny żeby zachęcić kierowców a w ślad za nią poszły by następne by też nie tracić

W tym kraju ciężko cokolwiek zorganizować. :kwasny:

Ostatnio edytowano 18 grudnia 2011, 02:39 przez piotrek200411, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 17 grudnia 2011, 23:18 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Choć nie wierzę w tego typu akcję, to przejechałbym się, bo widzę, że moje city jest w menu. Ot tak z czystej ciekawości.
A poza tym, czy mi się zdaje, czy minimalna ilość sprzedawanego paliwa to 2L? Poniżej tej wartości dystrybutory chyba nie mają homologacji na odmierzanie....
Tak jakoś mi się kojarzy napisa na dystrybutorze: Qmin=2dm^3 Qmax=200dm^3

E38 740i (I 2011 - XII2017)

Tytuł: Re: Protest przeciwko podwyżkom cen paliw !!!
PostNapisane: 18 grudnia 2011, 08:42 
Częsty bywalec

Kod silnika: M47
KaZi napisał(a):

Dla mnie stary to jesteś typowy hejter, co wyżej sra niż d#pe ma. Nikomu nie zaglądaj do portfela bo to nie twój zasrany interes. Nie każdego Polaka stać na paliwo w dzisiejszych czasach i ch### ci do tego.

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 08:54 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
Kod silnika: M 52
Garaż: E36 1.8is
Alhazar napisał(a):
KaZi napisał(a):
przeszkadzać normalnym ludziom tankowanie

normalnym- :szok:

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 09:12 
Forumowicz

Szkoda,że o akcji dowiedziałem się wczoraj chwilkę przed 17 bo z chęcią bym pojechał.Szczerze mówiąc to niezabrdzo chce mi się wierzyć żeby taki prostest spowodował zatrzymanie wzrostu cen benzyny,lecz próbować warto gdyż ceny benzyny są już stanowczo za wysokie.

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 10:54 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Mastello napisał(a):
KaZi napisał(a):

Mastello to chce ci się tak męczyć ? Nie myślałeś o tym żeby po prostu zmienić pracę skoro peryspektywy w tej są słabe ?

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 11:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Prosciej jest pajacowac pod CPN niż poszukać nowej pracy,samo życie

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 12:13 

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
Alhazar napisał(a):
KaZi napisał(a):

Dla mnie stary to jesteś typowy hejter, co wyżej sra niż d#pe ma. Nikomu nie zaglądaj do portfela bo to nie twój zasrany interes. Nie każdego Polaka stać na paliwo w dzisiejszych czasach i ch### ci do tego.
czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną :rotfl: gdzie on komuś zagląda do portfela? :szok: i ma rację :!: przyjeżdża normalny człowiek na stację a tu okupacja :mur: trzeba przyjąć ceny na klatę, a nie jęczeć jak stare baby. Takie czasy. Teraz jazda autem to luksus i nie każdego na ten luksus będzie stać.
becek napisał(a):
dokładnie :piwo:

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 12:18 

Kod silnika: BCY+
becek napisał(a):

Z drugiej strony z takim podejściem to sie skonczy na tym, że przy chodnikach będą brami jak na A2.

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 12:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Jak naprawdę te ceny w takim tempie będą rosnąć, to dramat. Ale w powodzenia takich akcji nie wierzę, przykro mi. Przyjedzie 4-5 aut, media się tym nie zainteresują, na stacji wyłączą im dystrybutor, zadzwonią po psy i do widzenia.

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 13:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
deejeys napisał(a):
Jak naprawdę te ceny w takim tempie będą rosnąć, to dramat. Ale w powodzenia takich akcji nie wierzę, przykro mi. Przyjedzie 4-5 aut, media się tym nie zainteresują, na stacji wyłączą im dystrybutor, zadzwonią po psy i do widzenia.

no tak , z takim podejściem, to pewnie że lepiej nic nie robić, tylko tankować coraz to droższe paliwo którego cena uzależniona jest między innymi również od monopolisty dostawcy paliwa na Polski rynek. :|

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 14:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
No pewnie że nie ma sensu żaden protest....najlepiej jest się godzić bez szemrania na wszystko, co wciska, narzuca i zmusza ta sejmowa złodziejska hołota.

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 14:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
owad na prezydenta :super:
on załatwi tania wahę

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 15:48 
Częsty bywalec

Kod silnika: M54B25
akcja u mnie w mieście :] http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111218/SWIDNIK/212539496

trzeba było na Korwina głosować! :P

e36 318i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=96024
Obrazek

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 16:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e90 330d +
Kod silnika: m57t2
Klaudek napisał(a):
Aadam525tds napisał(a):
Walka z wiatrakami :(

Masz racje to jest walka z wiatrakami,niedlugo bedziemy jezdzic do rajchu po paliwo :) :)

http://www.e-petrol.pl/index.php/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa

Tak niestety to walka z wiatrakami :]

I co z tego, ze Polska dobrze wypada w tym zestawieniu jak porównując minimalne zarobki większości państw europejskich , a Polaków to różnica jest spora.

Niestety mentalność, nastawienie rodaków nie pozwala na skuteczne strajki jak to się dzieje w innych państwach. Pozostaje mieć nadzieje, ze sie to zmieni.

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 16:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
becek napisał(a):
owad na prezydenta :super:
on załatwi tania wahę

Widzisz, są ludzie, którzy chcą coś zmienić w tym polskim burdelu, jak nie masz takiej ochoty to nic nie rób w tym kierunku ale po co negować to, że ludzie chcą coś zmienić, bo nie chcą być ruchani na każdym kroku przez tych wynędzniałych pachołków

PostNapisane: 18 grudnia 2011, 17:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
takich akcji w tym roku było już chyba kilkadziesiąt i niebyło większego rozgłosu :)

Ja osobiście mam [cenzura] :) Niech waha będzie po 10zł... Ludzie i tak zagłosują na Rudego Wytrzeszcza z PO który podnosi akcyze :rotfl: :rotfl: a poźniej tłumaczenia, że dolar drogi itd

Przynajmniej coraz mniej widać na drogach pojazdów typu Opel Calibra Full Mega Tuning Power Bass.

Zamiast podjeżdzać pod dystrybutor i tankować za 1zl.. to niech podjeżdzają po koleji i tankują po 10 litrów bryny i odjeżdzając nie płacą :rotfl: Policja dopiero zajmuje się kradzieżami powyżej 200zł, te mniejsze umażają w 90% przypadkach, więc kilka czy kilkadziesiąt osób nawet nie zrobi na nich wrażenia.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1