KotSylwester napisał(a):
Co do opinii z internetu to są bardzo często subiektywne i niejednokrotnie o przysłowiowy "kant du.. potłuc". Ba nawet opinie kolegów czy znajomych są do niczego jeżeli mają oni inne oczekiwania od sprzętu. Na przykład kolumny. Jeden poleci komputerowe ze zintegrowanym wzmacniaczem, drugi sam wzmacniacz Arcam za 12tys zł - Obaj są bardzo zadowoleni ze swojego sprzętu ale jeden dał 1200zł a drugi 25tys zł.
Przedział cenowy jest tu rzeczywiście bardzo pomocny. Dla jednego coś będzie grało idealnie a dla drugiego będzie to katastrofa. Myślę że można tak odbierać BARDZO dużo rzeczy - prawie wszystko. Zapytajmy Pana, który kupił 3 dni temu nowego np. Forda Ka. Będzie bardzo zadowolony, o tym samym aucie ktoś kto kupił 3 dni wcześniej nowe BMW to auto będzie ciasne, głośne i tandetne. Podobnie jest z głośnikami, telewizorami, komputerami, sprzętem sportowym, zabawkami sterowanymi, sprzętem agd, generalnie - prawie wszystkim.
Nie chodzi mi o forumowe opinie, tylko generalnie testy czy recenzje, robione przez kogos kto ma pojecie i porownuje sprzet podobnej klasy, w podobnym przedziale cenowym, takie materialy znajdziesz bez problemu (czy to w prasie czy na portalach zajmujacych sie konkretnie danym tematem) i warto na nie patrzec, przeczytac i wziasc pod uwage, nie twierdze, ze bezmyslnie sie nimi kierowac.
Bazujac na tej zasadzie, testu porownawczego nowego Forda Ka i nowego BMW nie znajdziesz, bo nie mialby sensu.
piotr320 napisał(a):
Vermilion Creative to inna bajka i też bym ich nie kupił..
Najlepiej jest posłuchać takich głośników odpowiednio rozmieszczonych w pomieszczeniu a nie na półce w sklepie i dopiero można stwierdzić jak grają...
Co do wyglądu, to jak kto woli, ale te głośniki są małe i nie ma zbytniego problemu montażu na ścianie, zajmują mniej miejsca niż jakieś kolumny w których 90% to plastyk a reszta głośnik jak to w większości przypadków jest..
Dla mnie ten zestaw był najlepszy w tych pieniądzach, mam go, testowałem, więc mogę polecić, ale nikogo też nie będę na siłę namawiam na nie..

Zgodze sie tylko, ze do gier powinien byc ok, w sypialni tego poprostu nie widze.