styks napisał(a):
Roger-Nysa, Jak tam wypadl xbox?
Wstępnie mogę już wyrazić opinię.... co do x360 nie mam zastrzeżeń można pograć.
Natomiast "Kinect " to mega kicz!
Zamysł technicznie ciekawy, ale sam czas reakcji ,wykrywania itd. Aby to działało płynnie i szybko reagowało na ruch jeszcze będziemy musieli poczekać . To jeszcze nie ta technologia....
Dla dzieci super zabawa ,dużo ruchu i śmiechu . Starsi odbiorcy nie ocenią tego wysoko. Jeśli ktoś myśli o nakładce na obiektyw , to zdecydowanie odradzam ! Owszem zwiększa kąt widzenia KINEKTA i pozwala grać na mniejszej powierzchni .
Jednak czułość i dokładność od razu spada co najmniej o 30% . Biorąc pod uwagę to że wyjściowo urządzenie nie jest zbyt precyzyjne ,nakładka powoduje że potrafi całkiem "zgłupieć".
Kierownica.... Kur.wa mać !!
R.y.o., Miał trochę racji.
Do wykonania nie mam zastrzeżeń , samo podłączenie banalnie proste .. USB.
x360 wykrywa to urządzenie poprawnie .... i kierownica może działać również jako pad...
Jeśli sama gra posiada zaimplementowaną funkcję regulacji czułości kierownicy ,dopasowywania kąta skrętu itd. To można ją dopasować sobie dość dobrze do własnych preferencji.
Mam tu na myśli płynność skrętu i szybkość przenoszenia ruchów kierownicy na grę. To pozwala dość przyjemnie toczyć rozgrywkę. Natomiast nie okłamujmy się ! Jeśli ktoś po takim zestawie ...sądzę że nawet za 5000zł spodziewa się jakichś doznań czy adrenaliny to niech zapomni!
Zabawka dla dzieci które nigdy nie siedziały za kierownicę i nie mają pojęcia co to uślizg tylnej osi . Moje odczucie ...hm , nie mam przyjemności z jazdy.
Forza 4 moim zdanie kompletnie nie jest przystosowana do kierownicy ( tego czegoś na kinect) nie nazywajmy kierownicą.
Na padzie jeździ się świetnie ,grafika ciekawa, gra całkiem realna . Natomiast w samej grze nie znalazłem jakichkolwiek
ustawień dla kierownicy , które mogły by ją zsynchronizować z grą.
Owszem działa w trybie pad... ale ruch kierownicy od pozycji 0 jest wykrywany po 15 stopniach w prawo lub w lewo co daje przy wymijaniu przeszkód 30 stopni na ruchu kierownicy bezwładności.
Wrażenia z jazdy są takie jak bym jechał z potężnymi luzami na drążku i maglownicy. Prawdziwy hardcor. Mówiąc krótko jechać się nie da. A funkcji regulacji brak.
W tej grze pozostaje tylko pad lub śmieszny kinect.
W tym przypadku kierownicy nie można obwiniać ! Sama w sobie jest ok, natomiast nie jest kompatybilna z forza 4. Chyba że ktoś mi wskaże MENU tej gry które pozwala na regulację kiery-jakiejkolwiek z punktem podparcia.
Zastanawiam się jak wygląda sterowanie bolidem w tej grze z kierownicy dedykowanej do xbox microsoftu. Obawiam się że brak regulacji w programie mocno ogranicza funkcjonalność jakiejkolwiek kierownicy .
Wnioski.. po 20 minutach zabawy włączyłem zonie aerobik- kinect, wyszedłem z domu ,zatankowałem auto i postanowiłem się przejechać w realnym świecie

Wrażenia bezcenne, zawsze kiedy redukuję do 3 a obroty wskakują na 3300 i czuję przez ułamek sekundy jak DSC pompuje hamulec.....lekki łuk i but