BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 00:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] spinki po zdjeciu listew ozdobnych
PostNapisane: 19 października 2010, 16:34 
Forumowicz

Chcialem zdjac listwy ozdobne w furce celem odswiezenia. Ale ze nigdy tego nie robilem to kolega, ktory tez ma E46 postanowil mi pomoc. Po jego zdejmowaniu kolki wyszly razem z tymi plastikowymi mocowaniami (ktore jak mi sie wydaje powinny zostac w otworach w kokpicie). Ponizej fotka jak to wyglada, dodam ze nie da rady wyjac kolkow z tych mocowan plastikowych (tak mocno siedza). Co z tym teraz zrobic? Wypadaloby kupic nowe kolki i mocowania w ASO i zalozyc (tak tez zrobie), jednak zastanawia mnie czego tak sie stalo? Moze ktos mial podobnie? z gory dzieki

Obrazek

Sorry za lipna jakosc zdjecia, ale robiona na szybkiego komorka kolegi:)

Best Machine (on) Wheels!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] spinki po zdjeciu listew ozdobnych
PostNapisane: 19 października 2010, 17:12 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=135795
byłe
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=71866
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... t=piotr320
może miał ktoś tak świetny pomysł że je przykleił??? :znudzony:
mi wyszły one bez żadnego problemu..

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

PostNapisane: 19 października 2010, 17:27 
Forumowicz

Moje BMW: e46 touring 320d
chyba słabo się starasz, muszą wyjść mi też tak z listwą wyszły ,ale idzie wyciągnąć (podważasz i jakimiś spiczastymi kombinerkami ciągniesz) a szczerze to kup se nowe i to na zapas. Z kilka wątków niżej jest o tym temat.

ps.wsadz w olej.. :D

PostNapisane: 19 października 2010, 17:33 
Forumowicz

Cytuj:
może miał ktoś tak świetny pomysł że je przykleił??? :znudzony:

Tez tak myslelismy z kolega na poczatku, ale rozebralem jedna na czesci pierwsze. Tam jest zalana taka blaszka metalowa w tym plastiku i zadnego kleju niebylo. Wygladalo tak jakby ta blaszka byla bardzo mocno "zalozona" na ten bolec. (ktory rozszerza sie w strone glowki)

Cytuj:
chyba słabo się starasz, muszą wyjść mi też tak z listwą wyszły ,ale idzie wyciągnąć (podważasz i jakimiś spiczastymi kombinerkami ciągniesz) a szczerze to kup se nowe i to na zapas.

Staralem sie i to nie tylko ja i nic z tego. Musielismy oblupic plastik, dostac sie do blaszki, przeciac ja obcegami i dopiero dala sie zdjac.

Myslicie ze jak kupie nowe bolce i te platikowe gniazda w ASO to powinno zalozyc sie spoko i dac sie pozniej zdjac? Az sie boje sciagac reszte listew... a chcialem je tak ladnie pomalowac bo mialy pare rysek... teraz sie wkurzam ze w ogole sie do nich dotykalem

PostNapisane: 19 października 2010, 18:03 
Forumowicz

znaczy wiesz tego sie nie ściąga co tydzień, podpowiem ci odrazu żeby ci listwy nie szczękały na dołkach ,to te bolce sobie oklej taśmą - tylko nie papierową, tylko cienką i śliską i wsuń na miejsca) bo metal + plastik + nasza droga = irytuje i nawet jajo idzie znieść :P, no chyba ze te gniazda (na bolce) w listwach takie mięciutkie i nie bedą szczękać ( moje poprzednie listwy takie były).

PostNapisane: 19 października 2010, 18:22 
Forumowicz

dzieki za rade, wiem o co chodzi mam furke na 17'' i niskich oponach i czasami jak ciszej muzyka jest to specjalnie podglasniam, zeby nie slyszec tych trzaskow. Ja te listwy to w sumie chce jednorazowo zdjac tylko do pomalowania, a tak to raczej nie bede ich ruszal bez powodu. No chyba ze zmiana radyjka albo cos innego. Nie wiesz moze czy pod radyjko ori BMW z CD mozna podpiac zmieniarke. Bo mam teraz kaseciaka Business + zmieniarke. A wolabym miec radio CD i zmieniarke, bo wkurza to ze jak chcesz zmienic plytke to musisz do bagaznika nurkowac. A tak 6 plytek w bagazniku + wejscie na CD w srodku i byloby miodzio. Tylko sie zastanawiam czy takie cos by przeszlo?

PostNapisane: 19 października 2010, 19:00 
Forumowicz

Na 99% jak orginał to i orginał pasuje, jak radio te na cd ma z tyłu gniazdo pod zmieniare to będzie hulać. Ja na twoim miejscu bym nie zmieniał jeśli chodzi o seryjne radia to i tak tylko audio upchasz. Kto był ostatnio na koncercie to wie: Je**ć mp3, tylko vinyl ;] .

PostNapisane: 19 października 2010, 19:19 
Forumowicz

Pewnie zostawie tak jak jest, chociaz fajnie byloby miec mozliwosc wrzucenia plytki w srodku samochodu (nietrzeba stawac na trasie i zagladac w bagaznik). Te 6 cd daje rady, jakby nie bylo troche piosenek sie zmiesci (przynajmniej te ulubione) gorzej jak sie chce dorzucic inna plytke. Najlepiej to jakies radyjko ALPINE'a z USB, ale jakos niewidzi mi sie inne radyjko w BMW jak ori (full nawiga to byloby to :D :D :D). Dobra koncze te refleksje na temat radia, bo sie powoli offtop robi.

P.S. Fajna furka, jak nielubie kombii tak ta mi sie podoba. (pewnie przez te fele :hyhy: ) niedaleko w sumie mieszkam, moze kiedys zobacze na trasie czarnego touringa z Parczewa, pozdro

PostNapisane: 19 października 2010, 21:33 
Forumowicz

Moje BMW: 320d
co to kołeczków, złap w 2x kombinerki ciągnij i kreć raz w jedna raz w druga wyjdą napewno.. a co do tego że wychodzą z deski... to spróbuj je wsadzić poziomo i przekręcić w pion :)

PostNapisane: 20 października 2010, 11:50 
Forumowicz

nie bede sie juz bawil ze starymi gniazdami (ktore i tak sie nienadaja do montazu, bo sie przy wyjmowaniu polamaly takie wystajace zaczepy) i kolkami. Kupie nowe w ASO, niechcialbym tylko zeby taka niespodzianka powtorzyla mi sie przy kolejnym demontazu listew.

PostNapisane: 25 grudnia 2011, 22:26 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW 318i
Witam, mam wyłamane jedno z gniazd i muszę umocować listwę. Czy możecie podać informację ile kosztują takie gniazda? Nie było problemów z dostaniem tych elementów, pytam ponieważ gdzieś wyczytałem, że już zaprzestano produkcji.

PostNapisane: 26 grudnia 2011, 21:04 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47 teraz M54B25
Kiedyś znalazłem na allegro ktoś miał do sprzedania spinki te plastikowe z drzwi i z deski po 2,59 ale niemoge znaleść...moge jedynie ci podać numer na PW.

PostNapisane: 28 grudnia 2011, 19:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43TU
w ASO za 2zl sztuka mozna kupic :) wiec niewiem w czym problem... a ze te plastiki pekaja to pekaja , maja swoje lata , ja za n-tym demontazem listew tez wkoncu je polamalem , kupilem nowe i po krzyku , za komplet na kokpit dalem cos kolo 20 zl

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1