BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 9 stycznia 2012, 23:51 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Posty: 15986
Lokalizacja: Los Santos
Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Obrazek

Zestaw śniadaniowy: croissant, suszona szyneczka, grana padano i do tego jaja sadzone przyprawione solą, pieprzem i kolendrą.
Lepsze są w koszulkach ale bardziej pracochłonne. Do tego bardzo pasuje pistou ale nie miałem świeżej bazylii.
No i obowiązkowo kawa po turecku :ok:

_________________
BMW z duszą skończyły się na Kill 'em All.
Obrazek
Było: '92 E36 320i 2d diamantschwarz/stoff anthrazit; '98 E46 323i 4d farngruen/leder hellbeige, '97 E36 323i->328i 2d arktissilber/leder montana schwarz
Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 10 stycznia 2012, 01:23 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Posty: 1220
Właśnie poparzyłem oczy i nos pewnym gatunkiem papryki :zly:

Nie wiem jakim bo nie jestem w stanie odczytać na etykiecie teraz :wstyd:

_________________
LPG sprawdza sie jedynie w butlach turystycznych,zapalniczkach i junkersach
ON do ciągników siodłowych i dużych maszyn rolniczych
A PB tankują pozerzy :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 10 stycznia 2012, 08:22 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Posty: 2972
Lokalizacja: wawa
Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Septua napisał(a):
Właśnie poparzyłem oczy i nos pewnym gatunkiem papryki

bo pieprzyc trzeba umieć

_________________
Obrazek


https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 13 stycznia 2012, 17:19 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Posty: 15986
Lokalizacja: Los Santos
Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Co jest? Nikt nic nie je? :hyhy:

Obrazek

Risotto z owocami morza + półwytrawne białe winko :ok:

_________________
BMW z duszą skończyły się na Kill 'em All.
Obrazek
Było: '92 E36 320i 2d diamantschwarz/stoff anthrazit; '98 E46 323i 4d farngruen/leder hellbeige, '97 E36 323i->328i 2d arktissilber/leder montana schwarz
Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 14 stycznia 2012, 00:25 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Posty: 373
Moje BMW: E30
Kod silnika: S85B16
Ostatnio sobie ugotowałem parówki na kaca...dla mnie to jest Mount Everest kulinarny :rotfl:


Ale za to grilla lubię robić i chyba nawet całkiem nieźle :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 14 stycznia 2012, 14:19 
Offline
Zacna persona forum

Wiek: 34
Posty: 2450
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E92
Kod silnika: 2.5
Chłopaki jakiś dobry deser:
do pizzy
do spaghetti ? :oczami:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 14 stycznia 2012, 14:34 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 40
Posty: 1420
Lokalizacja: Nowy Sącz
Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Pstrąg a'la mój tata :rotfl: :rotfl:


Co nam potrzeba:

ano potrzebna nam rzecz jasna ryba....konkretnie pstrąg :hyhy:
cebula
pieprz
sól
mąka
olej.
długie wykałaczki

Najpierw kroimy cebule - tyle żeby się zmieściła rybie do brzucha, wiadomo, więcej rybek więcej cebuli. Ową cebulę przekrawamy na pół i siekamy, do tego sporo soli i pieprzu najlepiej świeżo zmielonego, wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę lub dwie żeby się przegryzło.

Ryba oczywiście wymyta :hyhy: i znowu sól i pieprz i odstawiamy do lodówki.

Jak juz wszystko ładnie pachnie brzuch ryby wypychamy cebulą i zszywamy długą wykałaczką. Nadzianą rybkę obsypujemy z każdej strony mąką i na rozgrzany olej. Smażymy na wolnym ogniu około 8 do 9 minut każdą stronę. Aż się pięknie przyrumieni.

Po usmażeniu kładziemy na drewnianą deseczkę i tak też podajemy (talerz sie nie nadaje bo bok ryby który przylega do talerza mięknie i robi się mokry i cała chrupiąca skórka już nie jest chrupiąca :rotfl: skrapiamy cytryną i gotowe.

Smacznego.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 14 stycznia 2012, 15:16 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Wiek: 37
Posty: 7257
Kod silnika: BCY+
Ja ostatnio polędwiczki więdziłem... :serce:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 14 stycznia 2012, 17:05 
Niedawno robiłem pierwszy raz sushi (zdjęcie akurat z drugiego razu), dodatki: awokado, ogórek, paluszki krabowe, łosoś, sałata, krewetki. W sumie wyszło lepsze niż się spodziewałem. Niestety nie mam jeszcze odpowiedniego zestawu talerzy.

Obrazek


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 14 stycznia 2012, 17:28 
Offline
Przyjaciel forum

Posty: 2168
Lokalizacja: WOT
Moje BMW: E46
Akurat ja należę do gatunku, który nie gotuje, aczkolwiek mam czasem spotkania ze znajomymi opierające się na tym, że razem coś pichcimy. Jeden z ostatnich razów udokumentowany fotograficznie poniżej: pstrąg faszerowany szpinakiem i serem pleśniowym, do tego rukola z sosem vinegret i zapiekane ziemniaki z serkiem wiejskim.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Zaraz zabieram się za robienie sałatki z paluszków krabowych :]

_________________
Compi, czyli historia o tym jak dołożyć M-Pakiet i jeździć 1,6 na 18stkach

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 16 stycznia 2012, 15:26 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 38
Posty: 1904
Lokalizacja: las nieopodal PMI
Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
a ja polecam coś na kanapeczki ;) bo widzę że rybka tu zawitała więc tak :
potrzebujemy wędzoną makrelkę ;) "pitwamy" ją wybierając samo mięsko ;) i do miski/miseczki ,gotujemy 3-4 jajka na twardo ( w zależności jaką wielką mamy makrelkę) potrzebujemy jeszcze marchewkę ugotowaną (jak z jajkami ,jeśli marchew jest wielkości przyrodzenia pana z afryki wystarczy jedna ;) ) natkę pietruszki ,sól ,pieprz ,majonez i ciutkę musztardy ;)
marchewkę,natkę i jajka kroimy /siekamy w drobną kosteczkę i dajemy do makreli ,pieprzymy solimy ;) dodajemy majonezu , tak aby zrobiła nam się pasta i na koniec łyżeczkę musztardy merdamy raz jeszcze sprawdzamy smak ,ewentualnie doprawiamy i gotowe ;)

_________________
Obrazek


BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 2 lutego 2012, 20:28 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Posty: 15986
Lokalizacja: Los Santos
Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Obrazek

Przegląd lodówki :rotfl:

Potrzebujemy trochę zielonej papryki, ze 3 sztuki, trochę jalapenos (ja niestety mogę pomarzyć o świeżej) i szklanke orzechów (tu akurat nerkowca). Na rozgrzany olej wrzucamy pół łyżeczni całego kminu rzymskiego i ćwierć łyżeczki kurkumy. Do tego orzechy i z lekka prażymy. Po minutce wrzucamy paprykę i przyprawiamy, pół łyżeczki zmielonych nasion kolendry, pół łyżeczki zmielonego kminu, ćwierć łyżeczki asafetydy i łyżka soli. Dusimy z 10 minut i na koniec zdrowo zakrapiamy limonką. W sumie to jest taka przystawka ale z ryżem można zjeść ;) Zalecana duża tolerancja na kapsaicynę ;)

_________________
BMW z duszą skończyły się na Kill 'em All.
Obrazek
Było: '92 E36 320i 2d diamantschwarz/stoff anthrazit; '98 E46 323i 4d farngruen/leder hellbeige, '97 E36 323i->328i 2d arktissilber/leder montana schwarz
Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 2 lutego 2012, 21:38 
Offline
Częsty bywalec

Posty: 737
Lokalizacja: Kraków
Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
Pytanie do kolegów profesjonalistów - wpadła mi w ręce dziczyzna, dokładnie pół kg szynki z jelenia. Potrzebuje jakiś fajny przepis najlepiej na gulasz, bez użycia cebuli (żona nie cierpi), poziom zaawansowania kuchennego - begginer (z ambicjami:) ). Mięso zamrożone, więc kruszyć już ponoć nie trzeba.
Pozdro!

_________________
e///M-tuzjasta :)

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 2 lutego 2012, 21:44 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 44
Posty: 13996
Lokalizacja: Ostrów Maz.
Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
najpierw zamarynuj jakoś fajnie, jak lubisz

dobrze jest dodać do marynaty sporo ziela angielskiego, owoce jałowca

i ja to bym upiekł, szkoda takiego mięcha na gulasz

ale generalnie dziczyznę podaje się jak wołowinę, lekko krwistą lub różową w środku jak kto lubi

_________________
http://firmaorchidea.pl
http://www.zajazdpodsosnami.pl
http://www.chodowiak.pl
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 2 lutego 2012, 22:04 
Offline
Częsty bywalec

Posty: 737
Lokalizacja: Kraków
Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
Kucharz, oczywiście pieczenie wchodzi w grę, generalnie widzę to jako pieczeń w ciemnym sosie (ewentualnie gulasz) z kluskami śląskimi i jakąś sałatką ciekawą :hyhy:

_________________
e///M-tuzjasta :)

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 6 lutego 2012, 12:44 
Offline
Częsty bywalec

Wiek: 35
Posty: 935
TOMEK a cos na slodko?? :hyhy: ja ostatnio robilem spaghetii i mi sie makaron skleil fuuuuuuuuuu...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 6 lutego 2012, 13:03 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Posty: 15986
Lokalizacja: Los Santos
Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
slawek 318 napisał(a):
TOMEK a cos na slodko?? ja ostatnio robilem spaghetii i mi sie makaron skleil fuuuuuuuuuu...


Może w weekend, ale ciężko ze składnikami, zwłaszcza galangal u nas dostać nie sposób więc się skończy na gotowych półproduktach pewnie :/

_________________
BMW z duszą skończyły się na Kill 'em All.
Obrazek
Było: '92 E36 320i 2d diamantschwarz/stoff anthrazit; '98 E46 323i 4d farngruen/leder hellbeige, '97 E36 323i->328i 2d arktissilber/leder montana schwarz
Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 6 lutego 2012, 13:23 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 36
Posty: 7390
Lokalizacja: Lublin
Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Ja na dziś zakupiłem homara, niestety mrożony :(

_________________
Obrazek

Typer EURO 2016 - I miejsce


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 6 lutego 2012, 13:38 
Offline
Zacna persona forum

Posty: 2410
Lokalizacja: Warszawa
Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Kucharz napisał(a):
najpierw zamarynuj jakoś fajnie, jak lubisz

dobrze jest dodać do marynaty sporo ziela angielskiego, owoce jałowca

i ja to bym upiekł, szkoda takiego mięcha na gulasz

ale generalnie dziczyznę podaje się jak wołowinę, lekko krwistą lub różową w środku jak kto lubi



z ta krwistościa to bym uważał, zeby jakichś pasozytów nie otrzymać :)

trudno dyskutowac z profesjonalistą, ale w zalezności od wieku tej dziczyzny pieczyste moze byc ciut twardawe... ja bym albo udusił, albo jeśli piec to po natarciu solą, pieprzem i tymiankiem (lub innym) piec w rekawie, po włozeniu do zimnego piekarnika - z godzinkę w max 150stopniach.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Co pichcicie
PostNapisane: 6 lutego 2012, 14:35 
Offline
Częsty bywalec

Posty: 737
Lokalizacja: Kraków
Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
Cytuj:
z ta krwistościa to bym uważał, zeby jakichś pasozytów nie otrzymać :)


Nieee no sączyć się nie będzie:) Mięso też jest z pewnego źródła.
Walkę z jelonkiem zostawiłem sobie na następny weekend ;)

_________________
e///M-tuzjasta :)

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 29 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL