Autko nadal do sprzedania:
Witaj, szczerze,bo jestem poważną osobą ,napisze tak. Przez te lata ,podczas eksploatacji samochodu wymieniłem:
-zaraz po kupnie absolutnie wszystkie płyny ustrojowe,absolutnie wszystkie filtry,olej ,absolutnie wszystkie paski klinowe
Z ważniejszych rzeczy wymieniłem :
- cewki i świece,
-akumulator,
-amortyzatory przód i tył ( tył pare tygodni temu ),
-drążki stabilizatorów,
-półośki i nowy olej w dyfrze,
-termostat ( zeszłej zimy ),
-odgrzybienie i nabicie klimatyzacji ( tamtej wiosny ),
-czujniki ABSu ( wszystkie 4 ori ),
-sterownik ABSu z pompą,
-komplet wahaczy ( dwa dolne przed tymi świętami )
-przewody układu chłodzenia ( wężyki były lekko sparciałe i ciekło - przed tymi świętami ),
-obie poduszki od NIVO ( 1500zł 4 miesiące temu ),
i wiele innych estetycznych pierdół jak plastikowe progowe nakładki z logo BMW,dywaniki,klosze przednich świateł itp...
- WIADOMO,OLEJ 10W40 PÓŁSYNTETYK I FILTR OLEJU ORAZ INNE RZECZY EKSPLOATACYJNE WYMIENIAM CO 10tyś.km!!!!
Teraz parę słów o ,jak by to ktoś nazwał "minusach" autka,choć ja sam tego tak nie nazywam .
-Autko miało malowany przedni zderzak ( zobacz na zdjęcia w pierwszym poście ) , sąsiad cofając uszkodził mi zderzak hakiem ,
-malowałem również tylne prawe nadkole bo ruda sie lekko chwyćiła rantu nadkola ( była na nim jak juz kupiłem auto,
-jest malutki odprysk na przedniej szybie,ale nie przeszkadza podczas jazdy,bo znajduje sie w okolicy lusterka wewnętrznego ( nie wymienie przecież szyby,bo zaraz znajdzie sie ktoś,kto stwierdzi ,że auto na bank miało dzwona,a wierzcie mi , NIE MIAŁO!!!!!!!!!!,
-wariuje czasem komputer pokładowy,który podaje sprzeczne informację np. brak świateł mijanie prawy tył,albo brak płynu w spryskiwaczach,albo zaświeca sie poduszka powietrzna na desce ,a potem gaśnie itp... a wszystko jest OK .Akurat to jest normą w e39,wiec tym tak sie nie przejmuję.
-Najgorsze co spotkało moje BMW to gałąż ,która wbiła sie w tylna szybę zaraz przd tymi świętami,,uszkadzając przy tym światło stopu. Z racji tego,że jest to szyba uchylna,bardzo ciężko było takową znaleść,ale po paru dniach poszukiwań znalazłem taką w Krakowie,tyle ,że z bordowym pasem ,a wygląda poglądowo to tak :

Uploaded with
ImageShack.usNie wiem ile może kosztować wymalowanie tego elementu,250-300zł?????? Chyba nawet nie.
Autko ma juz swoje lata i posiada normalne ślady użytkowania,ale możecie mi wierzyć,że lakier wciąż jest w naprawdę dobrym stanie ,samochód nie miał żadnej stłuczki,wszystkie szczeliny między elementami są równe.
Z racji tego,że ja mieszkam na stałe w Holandii,autem od czasu do czasu porusza sie mój ojciec,również zakochany w BMW.
Na dzień dzisiejszy z autem nie ma nic do zrobienia.Autko jezdzi rewelacyjnie i mimo swojej wagi ,w połączeniu z tym motorem zbiera sie całkiem przyjemnie,a spalanie oscyluje w granicy 9,5-10l/100km po mieście Zakopanem. Silnik pracuje równiutko i cicho,
NIGDY NIE MIAŁ I NIE MA INSTALACJI LPGNAPRAWDĘ POLECAM.