BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 16:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 165  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cena paliw na stacjach a cena barylki...
PostNapisane: 19 stycznia 2012, 14:02 
Uzależniony od forum :)

becek napisał(a):
http://www.e-petrol.pl/index.php/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa
można popatrzeć i porównać jak się płaci w europie

Smiesza mnie te wszystkie porownania ile za co sie placi w Europie, tylko nikt nie wrzuca porownania zarobkow, wtedy by bylo ciekawie...i zalosnie zarazem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 14:02 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: m34b19
becek napisał(a):
http://www.e-petrol.pl/index.php/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa

Dobra , jakie tam są wynagrodzenia a jakie u nas?? a jakie w reszcie europy
wydaje mi się ze w stosunku do ceny paliwa itd mało zarabiamy a może się mylę jeśli tak to mnie popraw

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 14:03 
Pierwsze kroki

spider napisał(a):
becek napisał(a):

Smiesza mnie te wszystkie porownania ile za co sie placi w Europie, tylko nikt nie wrzuca porownania zarobkow, wtedy by bylo ciekawie...i zalosnie zarazem.

Noooo właśnie dobrze gadasz

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 14:20 
Częsty bywalec

kamill882 napisał(a):
Z roku na rok jest lepiej : pod jakim względem??:P

Paliwo i tak najtansze w europie: człowieku nie ośmieszaj się , ile zarabiają ludzie w Niemczech Francji ..... inne kraje w unii a ile polak zarabia

Pod każdym? Sam się ośmieszasz...
Kiedy zrozumiecie, że rząd niewiele ma do cen paliwa. Oczywiście może zlikwidować podatki inne cuda ale wtedy to już w ogóle nie będą robić dróg, nie będzie kasy na szpitale, szkoły i dopiero zaczniecie narzekać :super:
becek napisał(a):
http://www.e-petrol.pl/index.php/notowa ... liw-europa

Ja właśnie skorzystałem z tej strony przed ostatnim skokiem cen paliw, jakiś tydzień temu. W rubryczce PB byliśmy bodajże na pierwszym miejscu a ON na drugim...

Doskonale wiem ile się u nas zarabia a ile kosztuje życie. Zabrzmi to jak zabrzmi ale dziwią mnie osoby które narzekają jak to mało im płacą a w godzinach gdzie normalni ludzie pracują to Ci geniusze nawalają posty na forum...

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 14:20 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
KotSylwester napisał(a):
To po co to pisałeś? Uważasz że PIS by zrobił teraz 3.8? Czy uważasz że PIS by niewiele zrobił z ceną paliwa?

Po to by dla kontrastu ukazać jak było a jak jest.
Uważasz że kto zrobi coś z ceną paliwa? Masz jakąś propozycję?

Wiemy kto nie zrobi, zaproponuj kogoś, kto będzie w stanie coś zmienić i kogo poprzesz i jeszcze przydałby się argument dlaczego.

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 14:24 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):

Nikt nic nie zmieni, bo sie nie da, poziom akcyzy ustala UE, stawke VAT(czy wyzsza czy nizsza) takze UE. Dlaczego nie ma sensu ciac podatku drogowego, napisal juz Adddam.

Ostatnio edytowano 19 stycznia 2012, 14:34 przez Vermilion, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 14:34 
Pierwsze kroki

becek napisał(a):
http://www.e-petrol.pl/index.php/notowa ... liw-europa

Adddam napisał >>>>>>>>Ja właśnie skorzystałem z tej strony przed ostatnim skokiem cen paliw, jakiś tydzień temu. W rubryczce PB byliśmy bodajże na pierwszym miejscu a ON na drugim...
Doskonale wiem ile się u nas zarabia a ile kosztuje życie. Zabrzmi to jak zabrzmi ale dziwią mnie osoby które narzekają jak to mało im płacą a w godzinach gdzie normalni ludzie pracują to Ci geniusze nawalają posty na forum...[/quote]

Nie zapominaj ze nie każdy pracuje od 7 do 15 ale są i systemy pracy 3 zmianowe i 4 brygadówki

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 14:41 
Pierwsze kroki

Vermilion napisał(a):
Kyokushin napisał(a):

Nikt nic nie zmieni, bo sie nie da, poziom akcyzy ustala UE, stawke VAT(czy wyzsza czy nizsza) takze UE. Dlaczego nie ma sensu ciac podatku drogowego, napisal juz Adddam.

PROSZĘ >>>>> http://www.youtube.com/watch?v=flS_T_v_Ru8 <<<<<<<

Ostatnio edytowano 19 stycznia 2012, 14:42 przez kaczus, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 14:41 

Adddam napisał(a):
dziwią mnie osoby które narzekają jak to mało im płacą a w godzinach gdzie normalni ludzie pracują to Ci geniusze nawalają posty na forum...

Wez sie lepiej nie pograzaj takimi glupimi tekstami.

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 14:57 
Przyjaciel forum

kamill882 napisał(a):

Korwin nie jest glupi, niektore jego pomysly sa trafne, ale tym sie nie popisal (bardzo brakuje konkretow - np. ile wynosi obecnie akcyza, jaka bedzie zmiana po wprowadzeniu minimalnej, jak to wplynie na cene benzyny)...

...i teraz praca domowa dla Ciebie

http://ec.europa.eu/taxation_customs/re ... cts_en.pdf

strona 12, masz podana minimalna akcyze na benzyne bezolowiowa w UE, przelicz to na litr i wykorzystaj to

Obrazek

podmien akcyze na minimalna (policzona po obecnym kursie EUR) i zobacz o ile powinna zmienic sie cena.

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 15:03 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52
no tak ceny ida tak jak jeden polityk madry z po powiedzial zeby nie narzekac bo w norwegi benzyna kosztuje 7 zl xd ale najnisze wynagrodzenie to 15 tys na poslkie kupel robi w norwegi i mowi ze za godzine pracy ma pelny zbiornik i dobry obiad :P ta unia to jedno wielkie kowno na sile podtrzymywania lepiej bylo kazde panstwo mialo swoja walute po 2 tak jak kolega pisal nie bylo by szpitali a co sa ? bylem u ortopedy to mnie na 3 miesiace do przodu umawia bo nie ma wolnych terminow a lekarz przyjmuje co godzine 2 osoby ktore po 5 minutach wychodza polska utrzymuje darmozjadow jak lato i daje emigrantom kase a bezrobotni maja goprzej niz emigrant za komuny bylo lepiej z tego co mi opowiadaja starsi

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 15:09 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52
A i przypomina ze w polsce sa zlorza ropy ;d ciekawe kto je kupi bo polska nie umie wykorzystac tego co ma I pytanie czego norwegia nie wejdzie do uni ??? :hyhy: bo to gowno ;d

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 15:13 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
ZylkaPL napisał(a):
ale najnisze wynagrodzenie to 15 tys

Buehehe, chyba rubli transferowych. Minimalna dla wykwalifikowanego to jakieś 160NOK = 90PLN. Litr 95 14-15NOK. Na pełny bak w skutrze starczy.

ZylkaPL napisał(a):
za komuny bylo lepiej z tego co mi opowiadaja starsi

No, czytać i pisać każdy umiał przynajmniej ;) A poza tym to sielanka była :rotfl: Jak można takie bzdety pieprzyć? :wstyd:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 15:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
becek napisał(a):
mamy w plecy 45 lat dobrobytu PRL i musimy jakoś przecierpieć jeśli chcemy dogonić Europe
innej drogi nie widzę

Polska nie jest bogatym zachodnio europejskim krajem i nie powinna zachowywać się jak bogate zachodnie kraje.
Raczej tak jak zachodnie kraje kiedy jeszcze nie były tak bogate.

Podnoszenie VATu na paliwa to na dłuższą mete strzał w stopę. Okresy przejściowe na niższą akcyzę też pewnie dało by rade wynegocjować.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 16:03 
Zacna persona forum

Kod silnika: m47n
Gumiś napisał(a):
Polska nie jest bogatym zachodnio europejskim krajem
a te kraje to takie bogate były od zawsze?
Gumiś napisał(a):
nie powinna zachowywać się jak bogate zachodnie kraje.
a zachowuje się?
zobaczmy taki ZylkaPL pisać ni umi,czytać nie umi a 5 jeździ...tylko w Polsce takie cuda :hurra:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 16:07 

Ponawiam pytanie:

renoraines, to ile będzie kosztowało paliwo jak wróci Jarosław i PIS? Czy cena znacznie spadnie, wierzysz w to?

Bo skoro Tusk jest taki zły i to wypominacie, tzn. że ktoś z drugiej opcji jest jego przeciwnikiem. Więc pytam, skoro rudy oszust bez wykształcenia jest be, to co zrobi z ceną paliwa krzykacz kurdupel z doktoratem prawa? W czym hodowca futerkowych będzie lepszy od malarza kominów? Dodam że jak mówimy malarz i kurdupel to mi się przypomina że już był taki miks w historii... ale wtedy przerobili auta na Holzgas.

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 17:31 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
renoraines napisał(a):
Kogo obwiniać jak nie premiera Tuska, skoro rzadzi premier Tusk i to on własnie Tusk jest odpowiedzialny. To realne zycie, a nie jest serial z Klossem, gdzie wymyślili sobie gruppenfuhrera Wolfa, żeby było kogo obwiniać.

No jakie rządzenie krajem jest proste ! Kto by pomyślał ! :D Przychodzisz, szast - prast reformy, cięcia, obniżki się człowiek nie musi przejmować sytuacją w Unii czy tam na świecie... A co nas to ! Sami se poradzimy !

:rotfl:

renoraines napisał(a):
Jeśłi prowadzisz działalność gospodarczą, jestes rozrzutny i bezmyślnie wydajesz? Czy z głową na karku zarzadzasz pieniędzmi jakimi dysponujesz? ;)

Ja cię kręce ! No jakie to proste ! Dlaczego nikt wcześniej na to nie wpadł ? Reno na prezydenta ! :rotfl:

renoraines napisał(a):
Nie dziwie się, ze jest burdel skoro rzadzi człowiek, który posiada doświadczenie jedynie w malowaniu kominów i obojętnie co on zrobi, wynagrodzenie otrzyma- czy się stoi czy się lezy kasa się należy. Wczoraj Tusk się wypowiadał, ze Kaczyński otrzymał ekwiwalent za niewykorzystany urlop, ale mówiąc to pokazał Tusk, ze ma problemy z logicznym mysleniem. Zapomniał Tusk,że on ma ponad 70 dni niewykorzystanego urlopu , a to daje ponad 2 miesiace wolnego wiec na logike jako premier w czasie kadencji nie pojdzie na urlop na ponad 2 miesiace, wiec również otrzyma ekwiwalent za urlop.

No rządzi Donek i on jest diabłem wcielonym. On podejmuje wszystkie decyzje i zna się na wszystkim... Bo doradcy i eksperci.. to.. to... Co z nimi własnie ? Wyparowali chyba :rotfl: Pewnie Donek ich zwolnił i bierze ich pensje :D

Tusk ma problem z logicznym myśleniem ? Haha A ile osób kupi jego kiełbasę wyborczą o urlopie Jarka ? :D No i skoro jesteś takim jasnowidzem Reno i wiesz że Tusk np. nie zrzeknie się swojego wynagrodzenia za urlop na rzecz jakiejś fundacji charytatywnej to może podaj nam numery lotka na najbliższe losowanie ?

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 17:33 
Specjalista

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M50B20++
Garaż: Murowany w szeregu :P
Obrazek

na FB są same takie wpisy... LOL... nie jedźcie autosyradą :P

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 17:36 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
TVP Opole się dostanie oj dostanie :D

PostNapisane: 19 stycznia 2012, 17:38 
Przyjaciel forum

Bobby Vintage napisał(a):
No i skoro jesteś takim jasnowidzem Reno i wiesz że Tusk np. nie zrzeknie się swojego wynagrodzenia za urlop na rzecz jakiejś fundacji charytatywnej to może podaj nam numery lotka na najbliższe losowanie ?

[ironia] Odda pewnie na WOŚP, a wszyscy wiemy co to za organizacja :rotfl: Przeciez, jasne jest, ze oni te pieniadze przepijaja na Woodstocku :rotfl: [/ironia]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 165  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1