BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 15 czerwca 2025, 20:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 210  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sport i rekreacja
PostNapisane: 21 stycznia 2012, 19:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
Santino napisał(a):
Przeczytalem cały artykuł i sie złapałem za głowe...o ile ulozyc trening i sie go trzymac to najmniejszy problem, ale nie wyobrazam sobie jesc 8 posiłków dziennie... ogolnie nie ogarniam diety i chyba bede musial isc od razu do dietetyka i tyle, bo liczenie bialek wegli czy tluszczy w kazdym posilku to dla mnie czarna magia.
co do supli ok nie mam nic przeciwko tylko na poczatku i tak najwiecej ugram dietą przynajmniej takie pojawiaja sie opinie ze suple na poczatku przygody nie sa konieczne

Dokładnie, najlepiej idź do dietetyka, chociaż na Twojej siłowni powinien takowy być (u mnie jest). Masz mega niedowagę dlatego jakiś gainer by nie zaszkodził (nie jest to jakiś tam nie wiadomo jaki suplement zwykła mieszanka węglowodanów z białkiem) a ilość kcal dzięki niemu łatwo podbić, co w Twoim wypadku jest jak najbardziej wskazane.

Do pracy to powinieneś przynajmniej 2 posiłki sobie robić i to nie jakieś kanapeczki tylko uprzednio przygotowany np kurczak z ryżem i warzywami w pudełeczku. tak na prawdę nie jest trudno tego dopilnować, można sobie szamę przygotować wieczorem na cały dzień.

Moja rada, zmierz sobie poziom glukozy we krwi gdy będziesz głodny. Może przyczyna Twojego braku apetytu leży w podwzgórzu.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 stycznia 2012, 22:31 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
jiGsaw napisał(a):
Santino... ja wiem, że szybkie auto na forum jest modne itd. i to wymaga pieniędzy... no ale żeby modzić auto kosztem własnego jedzenia i sobie odmawiać to... :/ Nawet ciężko mi sobie wyobrazić jakim sucharem musisz być przy tych parametrach. No, ale głowa do góry. Mój brat jak zaczynał to ważył 63kg, teraz, po kilku latach, pod moim okiem, ma 87kg i nie jest mocno zatłuszczony, wzrost 182cm. Jak ja - ćwiczy na samym jedzeniu. Także po sesji jak będziesz chciał to Ci pomogę coś indywidualnie bardziej, bo faktycznie jeszcze trochę i śmierć głodowa moderatora będzie. :rotfl:

Klaudek - oczywiście masz rację, Tobie to mogło pomóc. Wynika to z tego, że znasz swój organizm, masz zapas doświadczeń, wiedzy, zapewne w wielu kwestiach więcej ode mnie no i na pewno robiłeś ten brzuch z odpowiednią intensywnością, w odpowiedni sposób i w odpowiednie dni, bacząc aby mięśnie brzucha były dobrze zregenerowane do podstawowych ćwiczeń jak mc, czy przysiad, które są dla Ciebie kluczowe. Tylko po prostu nie jestem zwolennikiem wygłaszania ogólnikowych tez głośno, które nie są dobre w każdym przypadku. Ktoś kto ma marną wiedzę albo się podpala zaraz może zacząć katować brzuch codziennie jak coś takiego przeczyta, w efekcie przetrenuje go albo, co gorsza, zrobi sobie krzywdę w przysiadach/mc, bo przemęczony brzuch nie utrzyma postawy/kichy na miejscu.

Sam troche walcze z zrzuceniem brzuszka i generalnie po wyczytaniu róznych materiałów wyszedłem z założenia, że po każdym trening (poniedzialem, środa, piatek) robie serie brzuchów, w soboty robie sobie dzien 20 minut orbitreka, 20 minut biegania i brzuchy... Gra warta świeczki? Proponujesz jakoś inaczej to rozegrać? :)

Co do ćwiczeń to w dzień treningowy po 2x 30: Skłony w leżeniu płaskim, unoszenie nóg w podporze, unoszenie kolan w leżeniu płasko, skłony boczne.

Szczerze mówiąc to niemam innego pomysłu jak z tym brzuchem walczyć. Aha zasiegnąłem również zmian w kuchni odrzuciłem białe pieczywo, jjem częściej, a mniej... Na noc (1-2 godz przed snem) ograniczyłem sie do dwóch kanapek z serem lub szynką.

PostNapisane: 22 stycznia 2012, 00:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Zacząć od tego trzeba, że tłuszczu miejscowo nie spali się. Brzuszkami możesz najwyżej zwiększyć masę mięśniową brzucha, w połączeniu z odpowiednią dietą i regeneracją itd. To natomiast poprawi jego wygląd i stosunek masy mięśniowej do tłuszczowej, bądź tłuszcz się rozciągnie na mięśniach takjakby. Wizualnie będzie lepiej, ale sadło nadal pozostanie krótko mówiąc. Musisz dążyć do utrzymywania lipolizy w organizmie. Na chwilę obecną nic więcej nie napiszę, bo nie mam zwyczajnie czasu na głęboką analizę Twojego przypadku.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 22 stycznia 2012, 03:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
Panowie nie strzelajmy od razu z bazooki do muchy

To co piszecie jest konkretne i tak powinien każdy podchodzić do tematu.(nie tylko w budowania masy)
Ale życie jest życiem i jeżeli ktoś nie złapie tego bakcyla to nawet jak będzie miał własną siłownie osobistego trenera i dietetyka który dowozi mu posiłki to w końcu się tym znudzi i pier.dolnie to wszystko.

w przypadku Santino, sugerował bym :
1.Iść na siłkę pogadać z trenerem rozpisać z nim plan.
2.Zacząć treningi w międzyczasie rozpytać o dobrego dietetyka nie znachora po kursie eskk tylko kogoś z doświadczeniem ogarniającego temat.
3.Zakupić pojemniki na jedzenie oraz produkty nowej diety
4.Powoli wprowadzać dietę, wiadomo że od razu nie dasz rady zjeść tylu posiłków na ile masz zapotrzebowanie. Systematycznie zacznij np od "prawidłowego" śniadania itd.
Cały czas obserwuj swoje ciało i pogłębiaj wiedzę na temat odżywiania.
Nie przejmuj się aptekarskim wyliczaniem węgli białka itd. Na początku wystarczy że będziesz wiedział
co warto jeść a co nie, liczył w zaokrągleniu kalorie np z wartości podanych na opakowaniach.
Gdy nie będzie efektów wtedy idziesz do dietetyka. Chociaż to tez nie jest prosta sprawa,idziesz,dostajesz dietę rośniesz.

Moim zdaniem ucząc się metodą prób i błędów obserwując własny organizm wyrabiasz pewne nawyki które nawet po całkowitej rezygnacji z siłowni pozwalają zapanować nad wagą i dają większą kontrole nad wyglądem własnego ciała.

PostNapisane: 22 stycznia 2012, 03:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
CZECHU, świetne uwagi :ok:

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 22:13 

Santino napisał(a):
ale nie wyobrazam sobie jesc 8 posiłków dziennie

Haha, najlepiej to w ogóle mordy od miski nie odwracać.
SFD i KFD, to jak dział tuning na bmw-sport.

Jak to, Jig, nie potrafisz sobie wyobrazić, jak wygląda Santino? :hyhy:

Na dobrą sprawę, osoba tak szczupła, gdy tylko ruszy się na siłownie z dopracowanym treningiem i (w miarę) ureguluje dietę, to zacznie zauważać wyniki Później, gdy już bardziej się wdrożyć w siłownie, to potrzebny jest większy profesjonalizm.

Santino, Palisz papierosy?

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 22:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
beny dorzuc cwiczenie http://www.youtube.com/watch?v=8OSbF7ykP70 ktore koksu zaczyna w 10 minucie, i rob wiecej powotrzen na brzuch :) ewentualnie na laweczce rob brzuszki
ewentualnie mozesz sie pobawic tez z tym http://www.miesniebrzucha.pl/
ja zaczlame trening z podciaganiem, zobaczymy co po tym tygodniu bedzie, czy cos mi to dalo :)

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 22:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 90 325i,Z 3 1.9i
Dobra chłopaki jeśli ten dział nazywa się sport i rekreacja,to pokażę Wam moją mini siłownię :) Krytykujcie :P
Obrazek

Przyjmuję wszystko na klatę :D

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 22:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
CZECHU, dzieki za porady bardzo sie przydadza, co do treningu to jest osoba ktora zdobyla pare tytułów mysle ze na poczatek poprosze go o ulozenie treningu i oczywiscie poradze sie Was :) nie chce od razu full profi isc z mega dieta i mega treningiem, ale postaram sie robic wszystko wg sztuki
Dejmon, dietetyka ogarne na 100% znam osobe ktora robi badania wszelkiego rodzaju, typu ile tluszczu w ciele, jakis witamin brakuje etc mysle ze ogarnie
valdorane napisał(a):
Na dobrą sprawę, osoba tak szczupła, gdy tylko ruszy się na siłownie z dopracowanym treningiem i (w miarę) ureguluje dietę, to zacznie zauważać wyniki Później, gdy już bardziej się wdrożyć w siłownie, to potrzebny jest większy profesjonalizm.

taki jest plan, tym razem zrobilem sobie fotke jak wygladam na ta chwile wrzucam dla swojej motywacji ;) co jakis czas postaram sie zrobic foto jak idzie progres, bo teraz to wyjscia nie ma jak patrzy cala Polska ;) ogolnie najwiekszy problem z nogami u mnie jest ;)
Obrazek
valdorane napisał(a):
Santino, Palisz papierosy?

nie :) ale ciezko mi sie bedzie odzwyczaic od piwka przed forum wieczorowa pora ;)

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 22:53 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Santi to to warunki masz bardzo dobre, praktycznie zero tłuszczyku więc mięśnie będzie od razu widać :)

Ćwiczyć i uważać co się je żeby się nie otłuścić. Je też nie lubię żreć jak Pudzian więc wcinam odżywki białkowe jak ćwicze.

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 22:56 

Santino napisał(a):
ale ciezko mi sie bedzie odzwyczaic od piwka przed forum wieczorowa pora

Piwo to nie jakiś wielki problem.
Ja mam problem z papierochami, bo gdy palę, to nie jem, co za tym idzie - dieta 1 posiłek dziennie. Jak nie palę, to w lodówce światło nie gaśnie, dlatego, gdy rozpoczynam siłownie - rzucam palenie.

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 22:57 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Witka Panowie !

Sprawa jest ;) Trzeba mi wcisnąć w plan treningowy ćwiczenia na brzuch i to na konktetny 6ciopak !

U mnie tydzień na siłowni wygląda mniej więcej tak

Poniedziałek: Klata + Triceps
Wtorek - Wolne
Środa: Plecy + Biceps
Czwartek: Wolne
Piątek - Ramiona + Kaptury
Sobota - Nogi + Basen

Kiedy wcisnąć trening na partie brzucha?
Pozdro ! :piwo:

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 23:00 

Ja bym robił brzuch w poniedziałek i czwartek, z tym, że zaczynałbym od dolnych partii, później góra. Nie wiem, czy mówi się o tym głośno, ale tak właśnie mnie uczono.

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 23:01 
Zacna persona forum

szunaj piszac "przyjmuje wszystko na klate" miales na mysli caly ciezar ;p czy oceny :D bo ogolnie sprzet swoje lata ma ale ja nie mam nic wiecej ;p a i tak na uboczu to chyba latem w tym balszanym garazu musi grzac :D??

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 01:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
szunaj 71, Jest pas są rękawiczki nie ma lipy :ok: :padam:
ławeczka firmy marbo ? mam identyczną od nich

Santino napisał(a):
zrobilem sobie fotke jak wygladam na ta chwile wrzucam dla swojej motywacji ;) co jakis czas postaram sie zrobic foto jak idzie progres, bo teraz to wyjscia nie ma jak patrzy cala Polska ;) ogolnie najwiekszy problem z nogami u mnie jest ;)

Pierwszy cię tu pocisnę jak nie będzie widać efektów :rotfl: :rotfl: :rotfl: nie ma opier*dalania się!

Dżordż, Ja bym proponował trening antagonistyczny czyli razem z pleckami.
raz w tygodniu solidne skatowanie powinno wystarczyć,co do ćwiczeń to musisz sam wybrać co będzie Ci pasowało, ja np robię raz w tygodniu
rozgrzewka 4x25 http://www.youtube.com/watch?v=HE3V1m0dw5M
3x max http://www.youtube.com/watch?v=lmp9lU4N ... ure=relmfu
3x max http://www.youtube.com/watch?v=65p17MFn ... re=related (staram się robić na prostych nogach)
czasem jak mam wenę to robię http://www.youtube.com/watch?v=uDLU8MfM ... re=related
bardzo fajnie ćwiczenie nieźle wchodzi.

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 09:17 

CZECHU, Unoszenie nóg powinieneś robić jako pierwsze, ze względu na to, że właśnie to ćwiczenie odpowiada za dolne partie mięśni. Poza tym trening brzucha, który podałeś jest średni, bo w pierwszym ćwiczeniu obciążasz dodatkowo ramiona, a w drugim nogi.

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 14:43 
Zacna persona forum

w pierwszym cwiczenie praktycznie nie obciazasz rak, trzymac sie nie trzeba ale nie wiem jaka trzeba miec rownowage ;p to pierwsze cwiczenie moge polecic !! :)

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 17:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 90 325i,Z 3 1.9i
CZECHU napisał(a):
ławeczka firmy marbo ?

No coś Ty,sam zrobiłem :)
DoReK napisał(a):
a i tak na uboczu to chyba latem w tym balszanym garazu musi grzac :D??

Latem gorąco,zimą ręce marzną,ale dla twardziela to nic :P

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 17:44 

Jak znajdę chwilę, to Wam postaram się przytoczyć mój trening brzucha.

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 18:05 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
valdorane, Czwartek odpada - Chcę mieć jakiś dzień wolny od siłowni.
Chyba wcisnę "ten brzuch" w Środę tak jak mówi CZECHU razem z plecami...
Jeden dzień wystarczy ?

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 210  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1