BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 08:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 574 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Koniec wolnego internetu?
PostNapisane: 24 stycznia 2012, 00:58 
kostek_ja napisał(a):
Przeczytałem tą całą umowę ACTA. Prawnikiem nie jestem, ale czytać ze zrozumieniem umiem. Jeżeli tam jest cokolwiek co by zmieniało cokolwiek w Polskim prawie to najwyraźniej jest bardzo dobrze ukryte bo ja tego nie widzę.
skoro nie jesteś prawnikiem więc jak przypuszczam nie znasz dokładnie przepisów polskiego prawa i operując tylko na ogólnikach (pomijając już nawet niuanse języka prawniczego) twierdzisz, że to nic nie zmienia w polskim prawie, mocne założenie. Gwiazdowski może nie przeprowadził jakiejś szczegółowej analizy, ale na pewno wskazał miejsca, które mogą prowadzić do nadużyć, mimo wszystko w kwestii prawa jest dla mnie większym autorytetem niż Ty.
Z drugiej strony, skoro to nic nie zmienia to po co to wprowadzać?

kostek_ja napisał(a):
Powiedzcie mi gdzie widzicie zapis o którym wszyscy trąbią iż dostawcy internetu mają sprawdzać wszystkie dane które wysyłamy i odbieramy?
Nie sądzisz chyba, że będzie to wprost napisane. Ja akurat też nie jestem prawnikiem, ale im więcej nieprecyzyjnych zapisów (a tam jak sam zauważyłeś jest ich trochę) to większe pole do nadużyć.

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 01:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
Tomek napisał(a):
Sęk w tym że tutaj zaczynamy stosować takie rzeczy wobec podejrzanego o podejrzenie popełnienia. A w przypadku gdy "pirat" (w cudzysłowie bo nikt tu na statki przecież nie napada) na przykład używa szyfrowania zmuszamy go do podania hasła? (jak w UK). Tu nie chodzi nawet o te durne ACTA tylko o to w jakim kierunku to wszystko idzie i co JUŻ DZIŚ jest stosowane. Włosi już rekwirują kobietom podrabiane torebki. Jeszcze kilka lat i przy kontroli drogowej policja zacznie rekwirować felgi?

Ale w Polsce jeszcze aż tak źle nie jest :) Trzeba oczywiście pilnować żeby do takich paranoi nie dochodziło, ale ja nie widzę problemu w tym całym ACTA. Z tym rekwirowaniem torebek to już w ogóle chore. Niech się skupią na producentach i sprzedawcach. Jak ktoś to kupuje i to nawet świadomie w mojej opinii nie robi czegoś specjalnie złego.

Tomek napisał(a):
W owym zapisie jest mowa że "wydania dostawcy usług internetowych nakazu niezwłocznego ujawnienia posiadaczowi praw informacji". Czyli już totalne pomieszanie z poplątaniem.

Ale dalej jest:
Cytuj:
i informacje te mają służyć do celów ochrony lub dochodzenia i egzekwowania tych praw.

Więc cholera wie jak to w praktyce będzie wyglądać.

renoraines napisał(a):
Piratem jest ten kto udostępnia w sieci? Czy ten kto ściąga udostępniony już plik?
Czy w ogóle nie można ściągać? Czy można ściągać do użytku prywatnego?

I dla mnie to też jest podstawowe pytanie. Moim zdaniem piratem jest osoba która czerpie zyski z pracy innych i nie powinno się karać ludzi którzy to ściągają, czy nawet udostępniają serwery dla plików jak megaupload. To nie oni są problemem i powinno się ich zostawić w spokoju.

Z drugiej strony dochodzimy tutaj do pewnego problemu. Przykładowo kupuję płytę z jakimś filmem i zapraszam do siebie znajomych żeby ze mną obejrzeli. Według każdego jest to jak najbardziej normalne i na pewno nie jest to przestępstwem. Jakbym pożyczył koledze płytę to też nic złego, a on kolejnemu koledze itd. Problem jakoś powstaje gdy to robimy przez internet. Oczywiście nie twierdzę że powinno się udostępniać wszystkim na świecie film który się kupiło, ale gdzie postawić granicę? :)

Kolejny problem o którym była tutaj mowa to wykorzystanie czyichś utworów. Moim zdaniem w tym nie ma niczego złego jeżeli nie czerpiemy z tego zysku. Jest to wręcz dobre dla twórców. Np. mój filmik z MTD w którym za podkład użyłem utworu grupy Linkin Park. Żeby nie było mam ich wszystkie płyty i to oryginalne. Zapłaciłem za nie. Nie widzę problemu w pokazaniu tego filmiku kolegom. Nie widzę też problemu w tym że jest ogólnodostępny na youtube. Uważam że jest to nawet korzystne dla tej grupy. Przecież nikt nie będzie tego filmiku oglądał po to żeby posłuchać tego utworu (tym bardziej że co chwila przerywa go pisk opon :) ), tylko po to żeby obejrzeć M3 w akcji. I nawet niech jedna z tych 2 tysięcy ludzie (jak na youtube to mało) kupi tylko ten utwór bo jej się spodobał, a go nie znała to jest to dla nich zysk z reklamy na którą nic nie wydali. Jak dla mnie wszyscy zyskują.

smietnik, ja się faktycznie nie znam i nie ukrywam tego, ale swój rozum mam i fakty jak na razie są takie że nikt nie uargumentował tezy że jest w tym porozumieniu coś złego dla obywateli. A tezy które się pojawiły w internecie o tym iż np. ACTA nakazuje dostawcom internetu inwigilacje swoich klientów są po prostu wyssana z palca.

Czekam na porządne uzasadnienie owych tez, a dopóki nikt takich nie przedstawi uważam że to porozumienie, przynajmniej w obecnej formie, nic nie wnosi i nic nie zmienia.

A co do analizy pana Gwiazdowskiego. Może to i autorytet, ale faktem jest że jego tekst wcale nie wskazuje na to iż ACTA jest jakimś strasznym złem. Wykazuje jedynie jak sam zauważyłeś miejsca które mogą prowadzić do nadużyć, a z tego co rozumiem od tego mamy własne prawo żeby było dokładniejsze i na owe nadużycia nie pozwalały. Wydaje mi się że owe porozumienie nam w tym nie przeszkadza.

Nie widzę powodu żeby ACTA zyskała taki rozgłos i była jakimś strasznym problemem. Uważam że mamy zdecydowanie większe problemy z naszym prawem które nas realnie obowiązuje i to nim powinniśmy się zająć a nie jakimś głupim porozumieniem które nic nie wnosi i nic nie zmienia. Najwyraźniej politycy potrzebowali tematu zastępczego. Przynajmniej teraz wykazali się kreatywności i nie była to aborcja, in vitro czy Smoleńsk :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 01:28 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
kostek_ja napisał(a):
Czekam na porządne uzasadnienie owych tez, a dopóki nikt takich nie przedstawi uważam że to porozumienie, przynajmniej w obecnej formie, nic nie wnosi i nic nie zmienia.

Ciężko ostatnimi czasy gdzieś kliknąć, aby nie przeczytać czegoś na ten temat. Internet wręcz kipi informacjami. Jeżeli więc do tej pory nie zauważyłeś niczego złego w istocie tego tematu, to już raczej nie zauważysz.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 03:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
mroova81, po przeczytaniu tego wszystkiego co jest w internecie miałem ochotę wręcz uczestniczyć w rewolucji, obaleniu rządu. Po przeczytaniu faktycznego dokumentu o który się rozchodzi nie rozumiem o co tyle krzyku. Wszystko o czym ludzie piszą i mówią w internecie nie znajduje odwzierciedlenia w realny dokumencie.

Proszę cię zacytuj tutaj zapis mówiący o nakazie kontroli wszyskich wysyłanych i odbieranych danych przez dostawcę internetu i jego odpowiedzialności z tym związanej. Jest o tym pełno w internecie, ale jakoś nie ma tego w dokumencie. Wszyscy się mądrzą a prawie nikt tego nie przeczytał.

PS
Dlaczego ja nie mogę usnąć jak normalny człowiek? :/

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 03:38 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Bo masz M3, a to produkuje adrenaline.
Nie chodzi o to, że ISP ma Cię kontrolować, chodzi o to, że jak ktoś do niego przyjdzie z pytaniem o Ciebie, on nie może odmówić odpowiedzi. To raz, dwa, że my regulacje prawne owszem mamy, ale nie mamy narzędzi, więc wszystko jakoś to idzie. Jak oni wjadą z narzędziami, to cały internet się usra, a coś czuje, że traktują sprawę poważnie.
Dokument też pobieżnie przeglądałem i ja osobiście mało z tego rozumiem, bo jest sformułowany tak, że różnie pójdzie go interpretować. Cytować mi się nie chce o tej godzinie, bo mi np litery już się rozjeżdżają.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 04:19 
Forumowicz

mroova81 napisał(a):
Bo masz M3, a to produkuje adrenaline.
Nie chodzi o to, że ISP ma Cię kontrolować, chodzi o to, że jak ktoś do niego przyjdzie z pytaniem o Ciebie, on nie może odmówić odpowiedzi. To raz, dwa, że my regulacje prawne owszem mamy, ale nie mamy narzędzi, więc wszystko jakoś to idzie. Jak oni wjadą z narzędziami, to cały internet się usra, a coś czuje, że traktują sprawę poważnie.
Dokument też pobieżnie przeglądałem i ja osobiście mało z tego rozumiem, bo jest sformułowany tak, że różnie pójdzie go interpretować. Cytować mi się nie chce o tej godzinie, bo mi np litery już się rozjeżdżają.

Identycznie odpowiadał wczoraj ten łysy nie pamiętam jak on ma na konferencji prasowej... Niby mówił o jednym, a gadał i gadał i gadał i tak mieszał, że człowiek się gubił

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 07:47 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
kostek_ja napisał(a):
Wszyscy się mądrzą a prawie nikt tego nie przeczytał.

Ja przeczytałem, dokument w źródłowym języku.

kostek_ja napisał(a):
ale na razie wszyscy rzucają hasłami

Dałem oryginał ACTA, nie przekład, ktoś wrzucił również przekład. Dostałeś jeszcze streszczenie osoby która ma o tym większe pojęcie niż ja czy ty.

Czego jeszcze chcesz?
Mam 24 strony wkleić w cytat i napisać że z tego wynika to o czym piszemy od 8 stron?

Nie zgadzasz się z tym, to nie i koniec.

Dobre:
http://pclab.pl/news48509.html

Cytuj:
ACTA w Unii Europejskiej to sukces Polski! No... może jednak nie?
Rząd umywa ręce od kontrowersyjnej sprawy. Zaledwie parę dni dzieli nas od terminu planowanego podpisania, przez polski rząd, umowy ACTA. Polskie władze od soboty są poddawane ostrej krytyce, a grupa Anonymous podejmuje niemal ciągłe ataki na strony internetowe rządu, prezydenta, sejmu, a także poszczególnych polityków, takich jak Donald Tusk czy Paweł Graś, który zasłynął z tego, że wprowadził do polskiego dyskursu politycznego propagandę najniższych lotów.

Rzecznik polskiego rządu stwierdził w niedzielę, że żadnych ataków nie ma, a niedostępność wielu rządowych stron to efekt ich "ogromnej popularności". Okazuje się, że to nie koniec zagrywek propagandowych polskich władz.

Użytkownik serwisu Wykop.pl, masterbeam, dosłownie wykopał z historii wyszukiwarki Google oświadczenie rządowego Portalu Innowacji, opublikowane 20 grudnia ubiegłego roku, opisujące umowę ACTA jako sukces polskiej prezydencji w Unii Europejskiej. Z oświadczenia wynika to, że polski rząd chwali się doprowadzeniem do tego, że kraje Unii Europejskiej podpiszą w Tokio ową umowę. Sama publikacja miała tytuł "ACTA sukcesem polskiej prezydencji".

Jednakże już dziś, po tym jak opinia publiczna zaczęła wyrażać sprzeciw wobec ACTA, ten sam tekst brzmi inaczej. Z tytułu usunięto słowo "sukces", a brzmi on obecnie "ACTA a polska prezydencja". W pierwszym zdaniu pierwotnie napisano, że polska prezydencja może pochwalić się kolejnym sukcesem - czyli umową ACTA. Teraz to samo zdanie mówi o tym, że Rada Unii Europejskiej podjęła decyzję w jej sprawie.

Oznacza to, że agencja rządowa po pierwsze nie chwali się tym, co jeszcze parę dni temu było najwyraźniej wielkim powodem do dumy. Po drugie polski rząd umywa ręce od całej sprawy. Pierwotnie rządowa agencja twierdziła, że polska prezydencja de facto doprowadziła do podjęcia decyzji o podpisaniu umowy ACTA - przez kraje UE. Teraz decyzję polski rząd zrzuca na Radę Europy, pomijając w tym swój udział.

Żadnych ataków nie ma. Żadnego sukcesu nie było. Propaganda ma to do siebie, że jak się przesadzi, to z kłamstw zaczyna robić się seria nieprzyjemnych dowcipów.

Rzecznik rządu, Paweł Graś, przypomniał mi ostatnio pewną komiczną postać - byłego ministra informacji Iraku, z czasów inwazji amerykańskiej na ten kraj, który zapewniał, że nie ma żadnej wojny, wszystko jest w normie, wszyscy żyją normalnie.

Obrazek

Wersja oryginalna
Obrazek

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 08:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
kostek_ja napisał(a):
Moim zdaniem piratem jest osoba która czerpie zyski z pracy innych i nie powinno się karać ludzi którzy to ściągają, czy nawet udostępniają serwery dla plików jak megaupload
to jest właśnie piractwo, stosowne informacje są wydrukowane na każdej płycie i musisz je przeczytać przed obejrzeniem filmu. Gdyby nikt nie udostępniał to skąd by ludzie ściągali???
co do samej ACTA trzeba poczekać i zobaczyć jak to wyjdzie w praniu
z mojego poletka dodam ,ze właściciele praw u nas już teraz maja duże pole do popisu, zwłaszcza gdy policja uwielbia sprawców podanych na tacy- wykrywalność rośnie ;)

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 09:10 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 1fJYlQ9iJY

zamknąć nas w domach,bo nie bedziemy mogli jezdzic bo waha bedzie po 10zl/l,cenzura,kontrola,0 neta,tylko pracowac i sie rozmnazac chociaz niedlugo i tego nam zabronią,nie wiem do czego ten swiat zmierza :/

apropo wahy,wczoraj uslyszalem w faktach smieszny cytat "niedługo po zatankowaniu 10 litrowego kanistra benzyny,samochod dostaniemy gratis" :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 09:31 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
becek napisał(a):
z mojego poletka dodam ,ze właściciele praw u nas już teraz maja duże pole do popisu, zwłaszcza gdy policja uwielbia sprawców podanych na tacy- wykrywalność rośnie

To też jest ciekawe, mowa jest o "małych paczkach" w "charakterze handlowym" co i dzisiaj bardzo łatwo może się skończyć problemami (i to nie tyle ze strony SC RP a roszczeniem cywilnym ze strony właściciela praw który oczywiście zostaje powiadomiony przez organ). Czyli zamawiam sobie i kolegom 5 ładowarek do komórki, po $1.50 sztuka + przesyłka z Shenzen do podziału. I po miesiącu przychodzi polecony że przesyłka została zatrzymana bo jest podejrzenie o podróbki. Po dwóch przychodzi propozycja ugody ze strony Apple Inc. i mam wyrazić zgodę na zniszczenie towaru, wpłacić np. $500-1000 tytułem odszkodowania i pokryć koszty w wysokości $500.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 09:36 
Zacna persona forum

Tomek napisał(a):
Czyli zamawiam sobie i kolegom 5 ładowarek do komórki, po $1.50 sztuka + przesyłka z Shenzen do podziału. I po miesiącu przychodzi polecony że przesyłka została zatrzymana bo jest podejrzenie o podróbki
parę razy w tygodniu celnicy zatrzymują pojedyncze przedmioty w paczkach ,głownie z chin. może to być 5 baterii ,2 torebki czy kilka kart pamięci
te przepisy już mamy jak słusznie zauważyłeś i od właściciela znaku zależy co się z tym stanie
nihil novi

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 09:39 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
To ładny syf jest, bo jak ja chcę mieć podróbkę, bo mi wystarczy? Bo kosztuje 1,50 usd a nie 150 usd.

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 09:41 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
Jest taki człowiek o imieniu Boni - nie rozumiem go.

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 09:42 
Zacna persona forum

to ryzyk fizyk 100% paczek nie ogarniają ;)
całkowicie piractwa nie wyeliminują ale co pewien czas ktoś dostanie bolesnego kopa w d##ę

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 09:52 
Forumowicz

Moje BMW: inny
Kod silnika: M47,M52,M57
Cytuj:

Obrazek

Wersja oryginalna
Obrazek

Ale jaja, ciekawe ile razy mydlili nam oczy w innych sprawach,

Co do ACTA, jeśli to nic nie zmieni to po co to podpisywać, jeśli jednak są tam "jakieś" ważne regulacje o których my nie wiemy lub nie możemy się doczytać to lepiej tego nie podpisywać, lepiej nie czekać aż wyjdzie to w praniu, bo jeśli Polska podpiszę to nie będzie mogła sobie "ot tak z dnia na dzień" anulować dokument.
piractwo było, jest i będzie tak jak zabójstwa, morderstwa itd. dlatego wydaje mi się, że chodzi to o coś więcej niż o prawa autorskie

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 09:57 
Zacna persona forum

aras napisał(a):
Co do ACTA, jeśli to nic nie zmieni to po co to podpisywać?

x2
Też mnie wczoraj w_rwiło to polityczne pie_lenie na konferencji prasowej... :cenzura:
Oni mają ludzi za kretynów??

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 10:12 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
Dokładnie tak jak Panowie mówicie. Wkleję wam dzisiejszą wypowiedź Cezarego Kazimierczaka z Centrum Adama Smitha:
Cytuj:
Kolejni przedstawiciele rządu twierdza, że ratyfikacja ACTA "nic nie zmieni w polskim prawie". Może czegoś nie rozumiem... po co w takim razie go ratyfikować?

Lista stron biorących udział w dzisiejszym proteście u Grzegorza Marczaka na antyweb.

http://antyweb.pl/

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 10:55 

W kwestii piractwa:

Wg.mnie "winne" są trzy strony:

1.Uploadujący - ma z tego zyski a nie chce się podzielić ze znajomymi
2.Właściciel forum z linkami - przecież po to stworzył dział giełda i wie co ma na forum
3.Pobierający - bo zamiast kupić legalna kopię , ściąga ją za friko.

Kwestia że numer 1 i 2 są "najbardziej" winni bo czerpią z tego materialne zyski, chyba się okaże że właściciel forum robi to pro bono :rotfl:

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 16:11 

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
cytaty ze stron warezowych:

Cytuj:
2."26 stycznia ACTA w Polsce wejdzie w życie. Jeśli ją podpiszą żegnamy się z: youtubem, wikipedią, facebookiem i innymi tego typu stronami. Wszystko zanim trafi do sieci przejdzie przez weryfikację rządu przez publikację"

Cytuj:
O północy 24 stycznia polski internet rozpoczyna strajk przeciwko podpisaniu porozumienia ACTA. Niektóre strony przez godzinę znikną z sieci, na niektórych pojawią się stosowne plansze lub informacje. Które witryny dołączą do protestu?

Właściciele niektórych polskich stron internetowych, na znak protestu przeciwko ACTA, postanowili iść w ślady amerykańskich kolegów, którzy 18 stycznia protestowali przeciwko projektowi ustawy SOPA. Podobnie jak w Stanach Zjednoczonych, także w Polsce jedne strony będą przez 24 godziny umieszczać stosowne informacje, a inne znikną z sieci.

Jak czytamy w serwisie Antyweb, 24 stycznia, od północy strajk rozpoczną: Wykop, Demotywatory, Antyweb, Kwejk i JoeMonster, IT Tech Blog (lista z pewnością będzie coraz dłuższa).

Na czym będzie polegać protest? Strony zostaną zasłonięte na 24 godziny ciemny top layerem (forma reklamy internetowej w postaci animacji realizowanej na przezroczystej warstwie nałożonej na serwis w przeglądarce internetowej) na znak protestu przeciwko ACTA. Dodatkowo między godziną 19 a 20 wszystkie wyżej wymienione serwisy znikną z sieci i zostaną zastąpione przez stronę informacyjną o porozumieniu ACTA.

Niektóre serwisy internetowe już zaczęły protest (z angielskiego określany także jako "blackout"), umieszczając stosowne tablice informujące o ACTA, materiały wideo lub zamykając serwisy.

Cytuj:
Jak widzicie, już nawet filesonic nie działa, bo admin, nie chce skończyć jak ten od MegaUpload.. Podobno mają i tak podpisać, Tusk mówi, że nie boi się Anonymous, jest podobno też 10 głosów przewagi na TAK.
wczoraj wsadzili wlasciciela MEGAUPLOAD jego majatek wycenili na 50 mln $,bylo w TV w faktach/wiadomosciach

maly dowcip dla rozluznienia
Obrazek
i dalej...

Cytuj:
ACTA obejmuje nie tylko strony na których znajdują się pirackie pliki ale także te na których są informacje jak do owych plików się dostać (Przykładowo w skrajności wystarczy że na jakimś forum dasz linka do jakiegoś obrazka na którego rozprzestrzenianie autor nie wyraził zgody) A propos Dark Warez :jeżeli nie zablokują go rządowi zrobią to dostawcy sieci ponieważ mają oni prawnie odpowiadać za to co robią ludziska którym udostępniają neta( W rezultacie zablokują połowę stron typu piratebay ,peb , darkwarez, czy też( ku tragedii męskiego grona) redtube Zrobią to ze strachu by nie płacić kar.Oczywiście to najgorsza sytuacja jaka może nas spotkać po wprowadzeniu ACTA....

tak wyglądał będzie internet :rotfl: ,najpierw jest reklama :/

PostNapisane: 24 stycznia 2012, 16:35 
Zacna persona forum

Poprzez takie ustawy rząd stara się ograniczyć ludzi, od których jest uzależniony.

Nie ma chyba drugiego takiego państwa w Europie jak Polska, które tak bardzo ciemięży swoich obywateli podatkami i różnymi daninami, jednocześnie nie dając nic w zamian...koszty życia, rynek pracy, drogi + ustawy prawne skierowane przeciw społeczeństwu.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 574 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1