BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 13:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 574 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Koniec wolnego internetu? - rozmowy o ACTA, PIPA, SOPA itp..
PostNapisane: 25 stycznia 2012, 14:44 
Ja tam na PO nie głosowałem, tylko męczy mnie to ciągłe wytykanie kto kogo i za co, no i wyobraża nie wiadomo co. No i w ogóle tak o. Wszystko mnie drażni!

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 14:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
Fryderyk napisał(a):
No i w ogóle tak o. Wszystko mnie drażni!

może jakiś deprim albo kropelki na uspokojenie?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 14:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Fryderyk chodź na dobry kebeb to humor się poprawi

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 14:55 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Fryderyk napisał(a):
Wybieraj kogo podpowiada Twoje sumienie i Twój rozum, tylko nie mów, że ktoś, kogo sumienie podpowiada co innego jest takie, a siakie :looka:

A czemu. Wolno mi, jak i Tobie powiedzieć że Hitler czy Stalin sumienie mieli nie bardzo bo dokonali takich a nie innych wyborów.
Chyba o to właśnie chodzi, by było ci wolno?

Bo inaczej to będzie jak w Korei płn., gdzie pyta się gostek gostka:
- I jak Ci się żyje w Korei?
- A nie mogę narzekać :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Poza tym, podobnie jak ktoś i ja, mogę się nie zgodzić z jakimś poglądem i to sobie wyrazić i wyraziłem i zdanie podtrzymuje. Ja musiałbym zostać odurzony jakąś substancją by wybrać tę frakcję jako mnie przedstawiającą i w moim imieniu również, rządzącą. Ale rozumiem wybory, obietnice były dobre :D Można było się skusić :D

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 14:56 
Zacna persona forum

Ty nie masz sumienia... :cwaniak:

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 15:03 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kyokushin napisał(a):
To już milion razy mądrzej zrobiły osoby które przerzuciły sie na palikota.

Tych pewnie skusił "darmowy" internet w każdym domu i zagrodzie. Jeszcze bardziej kontrolowany przez aparat państwowy ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 15:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
Rafał525 napisał(a):
Nie powinienem tego pisać bo forum nie jest od poruszania poglądów politycznych ale muszę: przez takich ludzi jak Ty czyli około 40% które wybierają mniejsze zło, w Polsce jest jak jest. Głosowanie w kółko na tych samych oszołomów z nadzieją, że będzie lepiej, jest po prostu złudne.

A co mam głosować na większe zło? :rotfl:
Bądź realistą.

A o tym co jest potrzebne do powstania w miarę rzetelnej i uczciwej partii nie chce mi się dyskutować. Nie chce mi się też dyskutować o tym czy PO faktycznie jest mniejszym złem czy można było wybrać mniejsze. Faktem jest że idąc do urny najlepsze co można zrobić jest wybranie właśnie mniejszego zła, a czy ktoś faktycznie wybrał mniejsze czy nie to już inna sprawa. A o głosowaniu na Palikota myślałem ;)

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 15:07 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Dobra, to zakończmy temat kto na kogo i dlaczego i czy źle, w tym temacie to odpuśćmy bo to nie ma sensu. Każdy chciał dobrze, wyszło jak zwykle.

Używajmy stwierdzenia ogólnego 'rządzący' bo mnie generalnie kompletnie nie obchodzi kto rządzi tylko jak, i co z tego wynika. I myślę że Was również.

Jakby ktokolwiek inny chciał wprowadzić te paszkwile typu ACTA, albo swoim działaniem doprowadził do relacji cen i zarobków jakie mamy, bym to tak samo krytykował.

Skupmy się na ACTA, chociaż wydaje mi się że to co było do powiedzenia to jest już powiedziane.

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 15:11 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Używajmy stwierdzenia ogólnego 'rządzący' bo mnie generalnie kompletnie nie obchodzi kto rządzi tylko jak, i co z tego wynika.

brawo dla tego pana

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 15:13 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i
Kod silnika: M54B30
partii napisał(a):
Dogman napisał(a):
by inni wykonali wyboru za Ciebie i wybrali WIĘKSZE zło i zrobili z Polski drugą Białoruś??????

Przestancie straszyc juz ta Bialorusia, przejadlo sie. Chyba, ze macie powiazania z Radoslawem Sikorskim. Sami na wlasne zyczenie stracilismy niepodleglosc, a teraz na chama chcemy wciagnac w to innych, nawet wbrew ich woli. Na bialoruskich forach nie ma napewno dzis dyskucji o ACTA, ktora w gruncie rzeczy w wiekszosci zabezpiecza interesy obcych firm, koncernow, nie zwyklych zjadaczy chleba.

Kolego. Weź popraw autora treści załączonej w cytacie. Albowiem przypisujesz mi właśnie nie moją własność intelektualną :rotfl:

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 15:24 
Częsty bywalec

Dogman napisał(a):
Kolego. Weź popraw autora treści załączonej w cytacie. Albowiem przypisujesz mi właśnie nie moją własność intelektualną :rotfl:

Juz poprawiam. Nie wiem jak to sie stalo. :hyhy:

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 16:19 
Kyokushin napisał(a):
A czemu. Wolno mi, jak i Tobie powiedzieć że Hitler czy Stalin sumienie mieli nie bardzo bo dokonali takich a nie innych wyborów.
Chyba o to właśnie chodzi, by było ci wolno?

bo się umawialiśmy, że nie ciągniemy wątków kiełbasiano wyborczych, do tego jest dział polityka.

partii napisał(a):
Przestancie straszyc juz ta Bialorusia, przejadlo sie.

przepraszam, nie jestem na czasie. nie wiem co jest okay, a co passe. ale przytoczyłem, bo to sąsiad, którego miałem okazję poznać osobiście bliżej.

BIGPUN napisał(a):
może jakiś deprim albo kropelki na uspokojenie?

takie fajne białe tabletki by się przydały :D

Kyokushin napisał(a):
Dobra, to zakończmy temat kto na kogo i dlaczego i czy źle, w tym temacie to odpuśćmy bo to nie ma sensu. Każdy chciał dobrze, wyszło jak zwykle.

Używajmy stwierdzenia ogólnego 'rządzący' bo mnie generalnie kompletnie nie obchodzi kto rządzi tylko jak, i co z tego wynika. I myślę że Was również.

yay! sukces! :D

no dobra, to czy acta będzie czytało moje maile?

czy acta będzie nadzorowało może dział "kille" i usuwało każdy wpis z porażką m52b28?

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 16:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
Fryderyk napisał(a):
czy acta będzie nadzorowało może dział "kille" i usuwało każdy wpis z porażką m52b28?
Hahahaha :rotfl:
Fryderyk napisał(a):
czy acta będzie czytało moje maile?
już podobno czyta, te z gmaila :hyhy:

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 17:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
To że służby specjalne całego świata przeglądają wszystko a przynajmniej się starają to jest rzecz normalna i oczywista. Od tego są (oczywiście nie do końca mi to pasuje, ale świat idealny nie jest i nie będzie). Tylko że ich działania są nieoficjalne i dowody w ten sposób zebrane oficjalnie nie istnieją i nie bardzo mogą być użyte przeciwko nam.

Problem moim zdaniem pojawi się dopiero wtedy kiedy to będzie legalne i w ten sposób zebrane materiały mogą służyć przeciwko nam. Nikt święty nie jest.

Dla mnie problem stanowił obowiązek sprawdzania wszystkiego co wysyłamy i odbieramy narzucony przez dostawców internetowych. Ale w ACTA nic na ten temat nie ma. Problemem są jakiekolwiek działania przeciwko nam z pominięciem drogi sądowej. Ale w ACTA takiego czegoś nie ma, a wręcz przeciwnie.

Jestem przeciwnikiem inwigilacji, państwa policyjnego, władzy w rękach korporacji i ogólnie tych klimatów, ale w ACTA nie widzę tego typu zapisów. Mamy inne problemy z naszym polskim prawem które bezpośrednio nas obowiązuje.

Czy ACTA może być niebezpieczna? Oczywiście że może. Tak samo jak wojsko, policja, parlament europejski, NATO i inne instytucje, ale na tym poziomie nie widzę powodów do niepokoju, co nie znaczy że nie będzie trzeba śledzić rozwoju tego porozumienia i w razie czego zareagować.

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 17:31 

kostek_ja, przeczytałem ACTA po polsku. Mam wrażenie że jej przeciwnicy albo jej nie czytali albo czytali coś innego. Nie widzę tam ani inwigilacji, ani sprawdzania czy jakiegoś niewiadomo czego....

Kyo, ponawiam prośbę: Wklej zdania/akapity/punkty, które wg Ciebie są takie złe. Ja nie jestem prawnikiem - może dlatego nie widzę tam demona. Uświadom mnie/nas.

I pytanie do całej reszty przeciwników: Które punkty/zdania/akapity Wam nie odpowiadają?

Już na początku czytamy:

Cytuj:
Artykuł 1: Stosunek do innych umów
Żadne postanowienie niniejszej Umowy nie stanowi odstępstwa od żadnego zobowiązania Strony
wobec jakiejkolwiek innej Strony wynikającego z istniejących umów, w tym porozumienia TRIPS.

Artykuł 4: Prywatność i ujawnianie informacji
1. Żadne z postanowień niniejszej Umowy nie nakłada na Stronę wymogu ujawniania:
a) informacji, których ujawnienie byłoby sprzeczne z jej prawem, w tym z przepisami
chroniącymi prawo do prywatności, lub z umowami międzynarodowymi, których jest
stroną;

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 17:36 
Zacna persona forum

TO chyba ten najbardziej "straszny" zapis
sekcja 5 pkt 4
Strona może, zgodnie ze swoimi przepisami ustawodawczymi i wykonawczymi, zapewnić
swoim właściwym organom prawo do wydania dostawcy usług internetowych nakazu
niezwłocznego ujawnienia posiadaczowi praw informacji wystarczających do
zidentyfikowania abonenta, którego konto zostało użyte do domniemanego naruszenia, jeśli
ten posiadacz praw złożył wystarczające pod względem prawnym roszczenie dotyczące
naruszenia praw związanych ze znakami towarowymi, praw autorskich lub pokrewnych
i
informacje te mają służyć do celów ochrony lub dochodzenia i egzekwowania tych praw.
Procedury są stosowane w sposób, który pozwala uniknąć tworzenia barier dla zgodnej z
prawem działalności, w tym handlu elektronicznego, oraz, zgodnie z prawodawstwem Strony,
zachowuje podstawowe zasady, takie jak wolność słowa, sprawiedliwy proces i prywatność
pogrubienia moje w celu lepszego zrozumienia słowa pisanego

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 17:41 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Kyo, ponawiam prośbę: Wklej zdania/akapity/punkty, które wg Ciebie są takie złe. Ja nie jestem prawnikiem - może dlatego nie widzę tam demona. Uświadom mnie/nas.

Czy w ogóle czytałeś co ja do Ciebie napisałem?
Po raz trzeci ci napiszę, że wkleiłbym calość, ale nie ma to sensu.

Ja ponawiam trzy razy zadane pytanie:
"Czy myślisz że wprost było by napisane że będziesz inwigilowany"?
"Czy myślisz że ktoś wtedy by miał jakiekolwiek wątpliwości"?

Po raz nty napiszę, że nie chodzi o to co jest napisane wprost, tylko o to co z tego wynika.
Jak przeczytałeś całość i nadal nie rozumiesz, to znaczy że nie jesteś odosobniony, bo wraz z kostkiem_ja jest Was dwóch.

Możesz wklejać punkt po punkcie i nikt Ci nie powie że to jest niewłaściwe, nawet jakiś gość to napisał i nawet Condor to wkleił, tak więc ameryki nie odkryłeś.
Ja Ci w zrozumieniu tego nie pomogę, nie pomogę. Ja coś widzę, ty nie. Nie czujesz tego. Masz do tego prawo

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 17:41 
Forumowicz

Chyba protesty coś pomogły. http://www.gadu-gadu.pl/poslowie-chca-o ... dium=hover

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 17:43 

Kyokushin, całość jest zła?

To też jest złe?

Cytuj:
SEKCJA 1: POSTANOWIENIA POCZĄTKOWE
Artykuł 1: Stosunek do innych umów
Żadne postanowienie niniejszej Umowy nie stanowi odstępstwa od żadnego zobowiązania Strony
wobec jakiejkolwiek innej Strony wynikającego z istniejących umów, w tym porozumienia TRIPS.
Artykuł 2: Charakter i zakres zobowiązań
1. Każda Strona nadaje skuteczność postanowieniom niniejszej Umowy. Strona może
wprowadzić do swojego prawa szerzej zakrojone dochodzenie i egzekwowanie praw
własności intelektualnej, niż jest to wymagane niniejszą Umową, pod warunkiem że takie
dochodzenie i egzekwowanie nie narusza postanowień niniejszej Umowy. Każdej Stronie
pozostawia się swobodę określenia właściwego sposobu wprowadzania w życie postanowień
niniejszej Umowy w ramach własnego systemu prawnego i praktyki.
2. Żadne z postanowień niniejszej Umowy nie tworzy zobowiązania co do rozdziału środków
pomiędzy dochodzenie i egzekwowanie praw własności intelektualnej a egzekwowanie prawa
w ogóle.
3. Cele i zasady określone w części I porozumienia TRIPS, w szczególności w art. 7 i 8, mają
zastosowanie odpowiednio do niniejszej Umowy.
Artykuł 3: Stosunek do norm dotyczących dostępności i zakresu praw własności intelektualnej
1. Niniejsza Umowa nie narusza przepisów prawa Stron dotyczących dostępności, nabywania,
zakresu i utrzymywania w mocy praw własności intelektualnej.
2. Niniejsza Umowa nie tworzy obowiązku stosowania przez Stronę środków w przypadku, gdy
dane prawo własności intelektualnej nie jest chronione na podstawie przepisów ustawowych i
wykonawczych danej Strony.
Artykuł 4: Prywatność i ujawnianie informacji
1. Żadne z postanowień niniejszej Umowy nie nakłada na Stronę wymogu ujawniania:
a) informacji, których ujawnienie byłoby sprzeczne z jej prawem, w tym z przepisami
chroniącymi prawo do prywatności, lub z umowami międzynarodowymi, których jest
stroną;
PL 8 PL
b) informacji poufnych, których ujawnienie utrudniłoby egzekwowanie prawa lub byłoby
w inny sposób sprzeczne z interesem publicznym; lub
c) informacji poufnych, których ujawnienie naruszałoby zgodne z prawem interesy
handlowe określonych przedsiębiorstw publicznych lub prywatnych.
2. W przypadku gdy Strona przekaże pisemne informacje na podstawie postanowień niniejszej
Umowy, Strona otrzymująca te informacje, z zastrzeżeniem swojego prawa i praktyki,
powstrzymuje się od ich ujawnienia bądź wykorzystania w celu innym niż ten, dla którego
informacje te przekazano, z wyjątkiem sytuacji, gdy nastąpiło to za uprzednią zgodą Strony
przekazującej informacje.

PostNapisane: 25 stycznia 2012, 17:46 
Zacna persona forum

KYyo się okopał przeciwko ACTA jak swego czasu przeciw BUS pasom i nic tego nie zmieni

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 574 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1