BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 21:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 632 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowe M550dx - DIESEL POWER
PostNapisane: 26 stycznia 2012, 19:38 
Forumowy terrorysta

Zakov napisał(a):
Takiego diesla to rozumiem! :D M550d ma być tańsze od benzynowego odpowiednika, czy to ja mam błędne informacje (ściągnąłem jakiegoś PDF'a z cenami z bmw.de)? Jeśli tak to byłaby to całkiem ciekawa alternatywa, dodając do tego niskie spalanie, a nie tylko ciekawostka i pokazówka możliwości marki, chociaż wątpię aby tak się stało. AWD i 8 biegowy automat? Pewnie DCT nie wytrzymałaby momentu obrotowego, a AWD przy takim momencie to podstawa dla zachowania trakcji. Jednak sądzę, że powinna też być opcja RWD i manual (w USA pewnie go dostaną). To by było coś - 2.5 tyś. rpm i pali gumy na 3 Yeahh! :hyhy: A tak to robi się z tego taki autostradowy krążownik... To co to w ogóle za M?

Ceny tez są podane w artykule :), a czy takie beda w rzeczywistości, zobaczymy
Cytuj:
Nowe BMW z dieslem od M GmbH zadebiutują podczas salonu samochodowego w Genewie. Do salonów trafią w dwóch turach. Na pierwszy ogień (połowa maja) pójdą M550d xDrive i M550d xDrive Touring, X5 i X6 dołączą miesiąc później. Na rodzimym rynku, auta kosztują: BMW M550d xDrive - 80 800 euro, BMW M550d xDrive Touring 83 750 euro, BMW X5 M50d - 82 300 euro, BMW X6 M50d - 85 800 euro.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 19:44 
jiGsaw, w sumie to się zgadzam. Mimo wszystko chciałbym kiedyś spróbować jazdy takim arcy-mocnym dieslem.

renoraines napisał(a):
Ceny tez są podane w artykule :)

To chyba jestem ślepy, że nie znalazłem tam ceny benzynowej M5 :/

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 20:04 
Forumowy terrorysta

Zakov napisał(a):
renoraines napisał(a):
Ceny tez są podane w artykule

To chyba jestem ślepy, że nie znalazłem tam ceny benzynowej M5

Czego dotyczy artykuł? Dotyczy wysokoprężnych "emek" BMW i ich ceny sa podane, o czym wspomniałem. Pytasz o
Zakov napisał(a):
M550d ma być tańsze od benzynowego odpowiednika, czy to ja mam błędne informacje (ściągnąłem jakiegoś PDF'a z cenami z bmw.de)?

Ceny benzynowych M5 i X5M/X6M sprawdzasz na stronie producenta i masz odp czy beda tansze czy nie.

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 20:07 
renoraines napisał(a):
Ceny beznynowych M5 i X5M/X6M sprawdzasz na stronie producneta i masz odp czy beda tansze czy nie.

Właśnie ten PDF o którym wspomniałem jest ze strony producenta. No ale nieważne i tak mnie nie stać :P

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 20:16 
Częsty bywalec

Widzę, że zagranie BMW z ///M dieslem już działa :rotfl: Bo co niektórzy stawiają M550d i M5 na tej samej półce... Przecież to będzie miało 20 KM mniej niż 550i, to gdzie do M5 :rotfl:
Mniejsze spalanie? :rotfl: No ciekawe. Bo już na poziomie 3.5 d/i trochę zatarły się wartości.

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 21:58 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Adddam napisał(a):
Widzę, że zagranie BMW z ///M dieslem już działa :rotfl: Bo co niektórzy stawiają M550d i M5 na tej samej półce... Przecież to będzie miało 20 KM mniej niż 550i, to gdzie do M5 :rotfl:
Mniejsze spalanie? :rotfl: No ciekawe. Bo już na poziomie 3.5 d/i trochę zatarły się wartości.

Twoje M5 z iłży do Bliskiej w lipsku by nie miało podejścia do mojego M5Diesel !!!

A tak szczerze mówiąc to dla kogoś kto robi te 50 tys km rocznie i szuka jakiś emocji w tej żmudnej jeździe, taki diesel bedzie jak znalazł. :ok:

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 22:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: M5 e39
Kod silnika: S62B50
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=89&t=129566
beny. napisał(a):
A tak szczerze mówiąc to dla kogoś kto robi te 50 tys km rocznie i szuka jakiś emocji w tej żmudnej jeździe, taki diesel bedzie jak znalazł. :ok:

Nikt nie zrobi tym 50tys km rocznie, poniewaz wiekszosc czasu auto bedzie stalo w serwisie przy takiej ilosci przebiegu.

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 22:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: czasem e61 ;)
Kod silnika: n52b30
Sidor napisał(a):
beny. napisał(a):

Nikt nie zrobi tym 50tys km rocznie, poniewaz wiekszosc czasu auto bedzie stalo w serwisie przy takiej ilosci przebiegu.

Ale to po przelocie 150-200 tysięcy, dokładnie po takim, z jakim te auta sprzedają pierwsi właściciele, ja osobiście wolałbym 100 razy takiego diesla, niż porównywalne mocą 2,0 r4 z kilkoma suszarami :)

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 22:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: g30
Kod silnika: b58
Garaż: Jest x5 g05, x3 g45 bylo x3 g01, 5 g31, 5 g30,3 e46
Sidor napisał(a):
beny. napisał(a):

tak, na pewno. Psuje się, nie jedzie i wogole fee diesel. Nie ma to jak bezawaryjne 15 letnie r6 ;)
Ludziska wszystko się zmienia dookoła , motoryzacja też. Ja tam się ciesze że dzisiejsze auta maja ponad 100 koni z litra. Gorzej tylko z cenami tych nowyt aut i kosztami serwisu.
U pierwszych właścicieli te 550d z 3 turbinami zrobią na pewno bezawaryjnie sporo km, bez obaw. Pomyślmy co bedzie jednak jak te auta beda juz mialy te 5-6 lat, 300tkm, trafią do Polski skrecone i trzeba bedzie zrobić jakąś diagnostyke silnika. Oj bedzie zabawa :D

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 22:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: M5 e39
Kod silnika: S62B50
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=89&t=129566
gangster napisał(a):
Ale to po przelocie 150-200 tysięcy, dokładnie po takim, z jakim te auta sprzedają pierwsi właściciele, ja osobiście wolałbym 100 razy takiego diesla, niż porównywalne mocą 2,0 r4 z kilkoma suszar

Obawiam sie ze w przypadku tak wyzylowanego silnika na pierwszy wpadka nie trzeba bedzie dlugo czekac

ironman napisał(a):
tak, na pewno. Psuje się, nie jedzie i wogole fee diesel. Nie ma to jak bezawaryjne 15 letnie r6

Nie jestem wyznawca kultu b28 wiec odpusc sobie odrazu.

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 22:39 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 M3
Kod silnika: S54
no proszę i oto mamy auta "sticked by ///m"

wszystko z automatem w standardzie co akurat pasuje do diesla. Będzie się sprzedawało. Ciekawe czy nowe M3 dostanie jeszcze manualną skrzynię?

Ostatnio edytowano 26 stycznia 2012, 22:49 przez Tr0n, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 22:46 
Adddam napisał(a):
Przecież to będzie miało 20 KM mniej niż 550i

O jej! I taki "słabeusz" robi setkę w 4.7s :D

Sidor napisał(a):
Obawiam sie ze w przypadku tak wyzylowanego silnika na pierwszy wpadka nie trzeba bedzie dlugo czekac

Nie takie mądre głowy prowadziły obliczenia i przeprowadzały testy, aby nic się w tym aucie nie urywało, ani nie ukręcało, przynajmniej nie wcześniej niż chciałby tego producent...

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 23:04 
Uzależniony od forum :)

Sidor napisał(a):

Bzdura. Im dłużej auto stoi tym bardziej awaryjne.

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 23:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
świetny projekt. z duchem czasów. wersje m to dla bmw pokazanie możliwości w danym segmencie. tak było i jest z m3, m5, X6m, X5m i teraz 550d. bmw pokazuje jak daleko można pójść w każdym z tych segmentów jednocześnie wprowadzając do sprzedaży umożliwiają użytkowanie ich topowych dokonań. wersja m to nie tylko silnik - to też zawieszenie, hamulce, prowadzenie, wykończenie, wnętrze. gadki szmatki o awaryjności można włożyć między bajki. bmw jeszcze nie wypuściło jakiegos nieudanego, psującego się modelu - czemu miało by byc inaczej tym razem? bo właściciele m20 czy b28 tak uważają? wolne żarty.

PostNapisane: 26 stycznia 2012, 23:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M52TU
Sidor napisał(a):
poniewaz wiekszosc czasu auto bedzie stalo w serwisie przy takiej ilosci przebiegu.

A auto jeszcze nie weszło do sprzedaży, a już na nim są psy wieszane... O chopy. :rotfl:
ironman napisał(a):
bezawaryjne 15 letnie r6

Ze stukającymi szklankami o poranku.. Żarcik. ;)

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 00:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: 1M
tdi jest daleko w tyle. ałdi ledo wycisneło 31x ps z 3.0d tdi
smiać mi sie chce ja widze właścicieli 15-20 letnich e36 wypowiadajacych się tu o nowych silnikach diesla tu :wstyd: ..nie macie chłopy zielonego pojęcia o tym jak to jeździ i jak jest z awaryjnością..cośtam wam ktoś powiedział albo gdzieś słyszeliście, albo powtarzacie jak papugi po waszych guru z forum :rotfl: ...

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 00:45 
Jeśli chodzi o TDI, V12 to majstersztyk. Chociaż w praktyce bezcelowy.

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 01:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
bezcelowy? z 1000Nm gdzieś przy 2000obr? i do tego automat? na pewno fajne uczucie :)

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 01:26 
Przyjaciel forum

bierute napisał(a):
bmw jeszcze nie wypuściło jakiegos nieudanego, psującego się modelu - czemu miało by byc inaczej tym razem?

Wlasciciele Mini i 335i z poczatkow produkcji maja pewnie odmienne zdanie na ten temat :D

Hipek napisał(a):
tdi jest daleko w tyle. ałdi ledo wycisneło 31x ps z 3.0d tdi

Tak, ale maja 4.2 TDI, na ktore BMW nie moze sobie pozwolic, bo nie ma takiego wolumenu sprzedazy, dlatego kombinuja z dodatkowym doladowywaniem R6.

PostNapisane: 27 stycznia 2012, 01:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
No tak, jak zawsze... te same ryje się pojawiają, z kółka wzajemnej adoracji chiptuningowych zakładów, których umysł już chyba przesiąkł oparami nieprzepalonej gnojówy i jedyny argument to "bo Ty masz stare bmw". :rotfl:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 632 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1