maaaad napisał(a):
I dobrze, będzie mniej trollowania na forum
Za to trollowanie to powinieneś grzecznie nadstawić ucha, to może wreszcie dowiesz sie czegoś, co przyda Ci sie za pare lat jak zaczniesz kupować auto
Zakov napisał(a):
Taa, M5 E60 to na pewno syf i niewypał...
Zakov nie kompromituj sie znowu......
W odróżnieniu od Was w wiekszości, mam dostep do realnych zagadnień eksploatacji M ostatnich serii, i z całą odpowiedzialnością piszę że to jest najbardziej nieudana seria M, poza M3. Ma silnik fajny z założenia itd. tylko co z tego, skoro to wszytsko po prostu nie działa. A ma działać, i to w ciężkich warunkach, bo to niby miało być robione, a tymczasem rozwala sie w warunkach zwyczajnych.
Sorry, ale nie mam zamiaru sie z Wami dzielić informacjami, przykład kolegi cwaniaka z miodem w uszach na samej górze wyjaśnia dlaczego, i tak nie będziecie tych kupować, a jak ktoś chce, to sobie poczyta na przedmiotowych forach, informacji jest dużo, wnioski można wyciągnąć.
Macie zbyt nabożne podejście do BMW, to jest korporacja, i ona sie rządzi pewnymi prawami.
Twardym PR marki wytłumaczają czemu coś kosztuje 4 razy tyle, niż to samo u poddostawcy produkującego dla BMW. I ludzie to łykają, ale tak ma być, z tego jest kasa.
Procesy w takich organizmach nie należą do oczywistych, i nie mają znamion racjonalności bardzo często. Sam jestem w jednej z największych takich organizacji na świecie, i wiem z doświadczenia, jak bardzo pojedyńczy człowiek decydujący o jakimś elemecie jest daleko od procesów spajających w całość projekt do postaci np. całego auta.
Hydraulika w SMG jest z Fiata, z Magneti Marelli, i nie wiem czy to miał na myśli konstruktor SMG (sztab raczej ludzi), ale taki jest efekt! i działą to tak, że to nie działa. I tych pęknięc dzwona z SMG znam kilka, co ma sie nijak do hydrauliki, a do zaakceptowania stopu pt. psiakupa+złom z puszek.
Cena wymiany Zakov skrzyni SMG w ASO to 63 tys PLN, po rabacie, bez wymiany. Mały pikuś nie ? Chcesz znać cene wymiany w ASO silnika zatartego przez opiłki z vanosa?
Te auta mają kupe błędów konstrukcyjno koncepcyjnych, typu otworzenie drzwi i nie odpalenie silnika, i tak pare razy, doprowadza do rozładowania akumulatora.