BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 09:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 632 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowe M550dx - DIESEL POWER
PostNapisane: 31 stycznia 2012, 19:00 
Zacna persona forum

Cytuj:
Ja na przykład kupując auto za 40tyś. miałbym wywalone na 300zł, nie wiem jak Ty.

Żeby zachować proporcje to kupując auto za 40tyś musiałbyś mieć wywalone na 5 tyś złotych 'inrzyniejrze '...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 19:06 
ironman napisał(a):
Zakov, fajnie że patrzysz w ten sposób na bmw :)

Na tym forum za to biją! :rotfl: Tutaj oddajemy hołd dla wyżej wymienionych 328, 540 i e39 m5. Wszystko inne to syf, psuje się i dużo pali :cwaniak:

Septua napisał(a):
Cytuj:
Ja na przykład kupując auto za 40tyś. miałbym wywalone na 300zł, nie wiem jak Ty.

Żeby zachować proporcje to kupując auto za 40tyś musiałbyś mieć wywalone na 5 tyś złotych 'inrzyniejrze '...

Już poprawione i 3tyś. inżynierze. Rozmowa tyczyła się 30tyś... ;)

Ale bez paniki, Valentino przynajmniej będzie mógł opowiadać przez kolejne 15 tematów, że nie umiem liczyć zer :rotfl:

Ostatnio edytowano 31 stycznia 2012, 19:13 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 19:10 
Przyjaciel forum

Zakov napisał(a):
Bo ktoś ma [cenzura] na 30tyś. pln, przy cenie auta mogącej dochodzić do 400tyś. pln?

Dobra, Bobby mial racje, szkoda czasu na dyskusje :D Jak zapracujesz te 400 tys. zl na nowe M5 to pogadamy (czego Ci szczerze zycze) :oczami: Nauczysz sie tez wtedy wartosci tych 30 tys. na ktore ktos mialby miec [cenzura] ;) [cenzura] na takie kwoty to maja zwykle ludzie, ktorzy zdobyli takie pieniadze zbyt latwo i nie czuja ich wartosci.

Powiem Ci tylko tyle, ze samochody do 50-70 tys. kupuje sie za gotowke, osobiscie nie znam ani jednej osoby, ktora kupilaby za gotowke samochod o wartosci 400 tys. zl, w 100% przypadkow byl to leasing, nie dlatego, ze kogos nie stac na jednorazowy zakup, a dlatego, ze zakup za gotowke bylby glupota :rotfl:

Uwazasz, ze jezeli samochod jest drogi, to automatycznie wlasciciela ma byc stac na pokrycie kazdej usterki? Ciekawe, poczytaj sobie o polityce RR czy Bentleya dotyczacej usterkowosci ich samochodow i sposobu traktowania ich wlascicieli :cwaniak:

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 19:25 
Zacna persona forum

Cytuj:
Już poprawione i 3tyś. inżynierze. Rozmowa tyczyła się 30tyś...

Piszesz
Cytuj:
a za chwilę mówisz że mowa o 30 tyś :faint:

Jeśli nawet mowa o 30 tyś. to nie 3 tyś, a 3 750 zł :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 19:30 
Vermilion napisał(a):
Uwazasz, ze jezeli samochod jest drogi, to automatycznie wlasciciela ma byc stac na pokrycie kazdej usterki?

Nie. Uważam, że są auta w przypadku których można zrozumieć takie koszta serwisu i napraw, ze względu na ich proporcjonalną cenę, nietuzinkowość i wyrafinowanie. Poza tym jest też gwarancja. A to, że jakiś delikwent, na tym czy innym forum ocenia takie auto z perspektywy nabywcy po drugim właścicielu i dla niego ceny serwisu i napraw stają się na tyle kosmiczne, że przekraczają korzyści z posiadania tego auta, to jest tylko i wyłącznie jego problem, a to nie czyni tego auta gównem. Ponieważ pomimo, że niezbyt wysokiej jakości wykonania nie da się zaprzeczyć to nadal jest M5, brzmi jak M5, jeździ jak M5 i wara od M5! Możecie sobie srać na tym buraczanym forum na co wam się tylko podoba, ale jak ktoś piszę coś w stylu: M-Power to syf, dostaję piany z mordy, zwłaszcza jak jestem po paru browarach.

Vermilion napisał(a):
Dobra, Bobby mial racje, szkoda czasu na dyskusje

I tu się zgadzam.

Septua napisał(a):
a za chwilę mówisz że mowa o 30 tyś :faint:

Ja pier... sam pisałeś o 30tyś. różnicy i teraz nie wiesz czego tyczy się rozmowa!

Septua napisał(a):
Jeśli nawet mowa o 30 tyś. to nie 3 tyś, a 3 750 zł :rotfl: :rotfl:

Domniemana cena auta - 400000. Podana przez Ciebie różnica w cenie - 30000. Teraz podziel to przez 10 i zastosuj do powyższego przykładu. To nie takie trudne :)

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 21:05 
Przyjaciel forum

Zakov napisał(a):
Nie. Uważam, że są auta w przypadku których można zrozumieć takie koszta serwisu i napraw, ze względu na ich proporcjonalną cenę, nietuzinkowość i wyrafinowanie.

Prosze Cie, te wszystkie rzeczy sa ok, ale z perspektywy posiadania...chyba 250 GTO czy innego zabytkowego supercara. Nawet tak nietuzinkowe samochody jak 997 GT2 czy GT3 nie maja takiej awaryjnosci (nie musze Ci chyba tlumaczyc jak pospolite jest przy nich M5). "Glupi" R35 GT-R bije na glowe M5 kazdym aspektem eksploatacji i bezawaryjnosci, a jest wyprodukowany tylko przez Nissana.

Zakov napisał(a):
Poza tym jest też gwarancja. A to, że jakiś delikwent, na tym czy innym forum ocenia takie auto z perspektywy nabywcy po drugim właścicielu i dla niego ceny serwisu i napraw stają się na tyle kosmiczne, że przekraczają korzyści z posiadania tego auta, to jest tylko i wyłącznie jego problem, a to nie czyni tego auta gównem.

Problemy, ktore miales opisane wyzej dotycza pierwszych wlascicieli danego egzemplarza ;) Pewnie ktos katowal je na linii produkcyjnej, bo innej teorii nie ma :rotfl:

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 21:26 
Vermilion, widzę, że nie odpuścisz...

Vermilion napisał(a):
Problemy, ktore miales opisane wyzej dotycza pierwszych wlascicieli danego egzemplarza ;) Pewnie ktos katowal je na linii produkcyjnej, bo innej teorii nie ma :rotfl:

Bardziej chodziło mi o różnice w zasobności portfela w przypadku nabywcy używanego egzemplarza i brak gwarancji (z pewnością też nie zawsze egzekwowanej), no ale nie ważne.

Więc podsumowując celem kompromisu: M5 E60 jest to świetny samochód ze względu na swe osiągi, charakter, właściwości jezdne, poniekąd komfort, ale jakość wykonania i awaryjność tego modelu pozostawia bardzo wiele do życzenia. Natomiast użytkownik Zakov jest kompletnym, kompromitującym się debilem, bo nie twierdzi zgodnie, że jest to zupełny złom, niewypał, szmelc, gruchot i padaka nie warta złamanego grosza, która nie dogoniłaby nawet 540 w manualu :rotfl: Oto meritum dyskusji na bmw-sport.pl :hyhy: Naprawdę szkoda mi oczu na te gadki-szmatki, więc wybacz... :)

Ostatnio edytowano 31 stycznia 2012, 21:43 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 21:34 
Zakov napisał(a):
Ja na przykład kupując auto za 40tyś. miałbym wywalone na 3000zł

kurde, Zakov, gościu jesteś! nie ważne, czy chodziło o total 30k, czy nie, ale tam....

chciałbym mieć taką dniówkę... :oczami:

teraz uczciwie powiedz, ile czasu potrzebujesz, żeby zarobić takie pieniądze? tydzień? niech będzie, że tydzień, że masz te 18 brutto/mies. ;).... zatem to tak normalnie na klatę przyjmujesz, że przez tydzień przychodzisz do roboty, czy pracujesz we własnej firmie na zasadach niewolniczych??

w takim razie, jesteś mega dobry!

oczywiście, w temacie mowa o proporcjonalnie większych zarobkach, ale i wydatkach. W przypadku zaś tak bogatych ludzi - to tym bardziej chyba nie znasz ich mentalności, wielu, bardzo wielu jest takich, którzy dlatego mają, co mają, bo kierowali się zasadą-

ŻADNA FORTUNA NIE BIERZE SIĘ Z ROZRZUTNOŚCI.

Prawdę mówiąc, to wątpię, że w ogóle masz jakiekolwiek pojęcie nt. pieniądza i jego wartości...

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 21:39 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Fryderyk

x2

Najpierw trzeba te pieniądze mieć i na nie zarobić, żeby później zrozumieć ich wartość.

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 21:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: G31
Kod silnika: B58
Różnica w cenie to ok 10 tys pomiędzy 550d a 550i (z uwagi na różnice w wyposażeniu)
Dla nowych BMW przedłuzona gwarancja do 120 tys km i 5 lat kosztuje 7500 zł - 6 cylindrów 8000zł dla 8 cylindrów.
To dla tych co stresują się potencjalnymi awariami.
Zakov ma trochę racji.

Niedługo miną dwa lata jak jeżdżę swoją 330d i zrobię male podsumowanie kosztów serwisu i awarii.
W skrócie przejechane 48 tys km
Przeglądy, naprawy (w ASO) 5 tys złotych
Opony (w tym kpl kół zimowych uzywanych) 6 tys złotych
Ubezpieczenie - sporo :zalamany:

Więcej kosztuje utrata wartości niż gdybanie, że naprawa czy przegląd kosztuje tyle a tyle.
Spalenie 9,15l/100
Najiększe zanotowane 11,4l
Najmniejsze zanotowane 5,7l

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 22:12 
Fryderyk napisał(a):
teraz uczciwie powiedz, ile czasu potrzebujesz, żeby zarobić takie pieniądze? tydzień? niech będzie, że tydzień, że masz te 18 brutto/mies. ;).... zatem to tak normalnie na klatę przyjmujesz, że przez tydzień przychodzisz do roboty, czy pracujesz we własnej firmie na zasadach niewolniczych??

Swego czasu pracowałem w USA na dwie roboty. Jak się dobra fucha na kontraktowce trafiła to zgarnialiśmy z ojcem po parę tyś. usd w 2 tygodnie. Ale to było w Down Town, w apartamentach za parę baniek, nie często się to trafia. Jak na mnie to było dużo szmalu, rzucałem tysiącami na prawo i na lewo, głównie na auta, drogie ciuchy i imprezy na których dziwki skakały po stołach. Teraz jestem zwykłym dziadem, bo chciałem być mądry, uczyć się :D Ale niebawem być może znów pocałuje gwieździsty sztandar i jak się dobrze powiedzie to na pewno nie będę się pieprzył w tańcu z samochodami - M-Power i pozmiatane. Niech się nawet psuje, ale będzie jeździć :serce:

A teraz idę, bo nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi :evil: :rotfl:

Buziaczki!

Ostatnio edytowano 31 stycznia 2012, 22:44 przez Zakov, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 22:33 
Przyjaciel forum

Zakov napisał(a):
Więc podsumowując celem kompromisu: M5 E60 jest to świetny samochód ze względu na swe osiągi, charakter, właściwości jezdne, poniekąd komfort, ale jakość wykonania i awaryjność tego modelu pozostawia bardzo wiele do życzenia.

Wystarczyloby to tak zostawic i nie mialbym zadnych uwag. Reszte napisales sam, ja tego nie sugerowalem.

Zakov napisał(a):
Ale niebawem być może znów pocałuje gwieździsty sztandar i jak się dobrze powiedzie to na pewno nie będę się pieprzył w tańcu z samochodami - M-Power i pozmiatane. Niech się nawet psuje, ale będzie jeździć :serce:

Nie no co Ty, BMW w USA sie nie psuja :rotfl:

PostNapisane: 1 lutego 2012, 09:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
ja stoje po stronie Zakova i w pełni się z nim zgadzam
Ja jako wierny fan i maniak marki codziennie śledze tematy o F10 na forach zagranicznych
i w większości przeważają tam zachwyty nad nową 5.
Mało tego coraz cześciej spotyka się pozytywne opinie na temat E60 byłych właścicieli,
którzy je bardzo miło wspominają.
Dla przykładu w tym temacie:
http://www.m5board.com/vbulletin/f10-m5 ... ost2239551
na przeciw siebie stanęły M5 E60 i M5 F10 :-)
E60 M5 według wielu opinii prezentuje się lepiej, według mnie to auto zaprojektowane dekade temu nadal wygląda zajebisćie.
Jak jeździ - pewnie na palcach jednej ręki mozna by tu zliczyć tych ktorzy wiedza. Reszta oczywiscie wie najlepiej.

Co do malkontenctwa na tym forum w pełni zgadzam się z Zakovem.
Nie kumam ludzi, którzy mają kilka tysięcy nabazgranych postów, lata spedzone na tym forum poswiecone
ciaglemu narzekaniu i oczernianiu marki.
Niestety ale tutaj nadal króluje E36 (zapraszam do galerii) a srednia wieku uzytkownika to pewnie 20 lat.
Dlatego wygląda to jak wygląda.

Jak ktoś zna angielski niech odwiedzi sobie:
http://forums.5series.net
http://www.germancarforum.com/forum
http://e60.5post.com/forums
czy inne zeby chociaz zrozumiec o czym ja pisze.

PostNapisane: 1 lutego 2012, 11:33 
Cytuj:
Jak jeździ - pewnie na palcach jednej ręki mozna by tu zliczyć tych ktorzy wiedza. Reszta oczywiscie wie najlepiej.

Co do malkontenctwa na tym forum w pełni zgadzam się z Zakovem.

No offence, ale każdy kij ma 2 końce i też zaliczasz się do tych, co wiedzą najlepiej :D

No i przede wszystkim, nie chodzi o malkontenctwo, ani oczernianie, ale także nie o gloryfikację, a rzetelną ocenę. Jak nawet zaznaczyłeś, "w większości" chwali się ów modele, ale większość, to nie wszyscy, to raz, a dwa, na forum dedykowanym dla pewnej grupy modele, zawsze będą mniej obiektywnie oceniane. Na forach RS6 znajdziesz zapewne pewną dysproporcję, która taki światopogląd niszczy, a przecież to też grupa ludzi, którzy są potencjalnymi ownerami serii 5 z topowym silnikiem, ale przez takie i inne duperele, wybrało inaczej.

Prawda niestety boli, bo konkurencja mocno depcze po piętach i o to tu właśnie chodzi.

Ślepy zachwyt i wiarę, to trzeba mieć w siebie, a nie samochody, którymi się jeździ ;)

PostNapisane: 1 lutego 2012, 13:59 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
Fryderyk chodzi mi o sam ton wielu wypwiedzi tutaj i panujacy klimat.
Jakies uprzedzenia, ciagle narzekania i biadolenie.
Kazde nowe BMW jest brzydkie, wszystkie sie psuja i ogolnie AUDI jest lepsze.
Przeciez nie tylko ja to zauwazam juz od bardzo dawna.
Powaznie na innych forach marki panuje calkiem inny klimat,
duzo przyjemniej sie czyta posty i mozna sie dowiedziec duzo ciekawych rzeczy o autach marki BMW
(nie tych wyprodukowanych 20 lat temu).
Tutaj kroluje temat w stylu "E36 Klameczki Individual", "[e36] czy warto kupić 318is z ubytkiem oleju?", "Występowanie podgrzewanych foteli w E-36",
czy prawdziwa perełka "Ile waży Twoje BMW?". O galerii nie wspomne bo strach tam zagladac.
Ogolnie dramat :D

Nie jest to zaden slepy zachwyt tylko wedlug mnie powinno to byc forum pasjonatow i milosnikow marki.
Takie mam zdanie.
sorry za OT

PostNapisane: 1 lutego 2012, 15:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: 1M
Hans' napisał(a):
duzo przyjemniej sie czyta posty i mozna sie dowiedziec duzo ciekawych rzeczy o autach marki BMW
Tutaj kroluje temat w stylu "E36 Klameczki Individual", "[e36] czy warto kupić 318is z ubytkiem oleju?", "Występowanie podgrzewanych foteli w E-36",
czy prawdziwa perełka "Ile waży Twoje BMW?". O galerii nie wspomne bo strach tam zagladac.

Nie jest to zaden slepy zachwyt tylko wedlug mnie powinno to byc forum pasjonatow i milosnikow marki.
Takie mam zdanie.
sorry za OT

x2 :ok:

PostNapisane: 1 lutego 2012, 16:01 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 M3
Kod silnika: S54
Hans' napisał(a):

Takie mam zdanie.
sorry za OT

Zgadzam się w 100%, w dodatku panuje totalna ignorancja dotycząca wymagań i przepisów wobec nowych samochodów która jest narzucona producentom samochodów. Wszystko sprowadza się do podsumowania, że BMW produkuje szmelc. Nie co te dawne doskonałe BMW - wszystkie w stanie igła.

PostNapisane: 2 lutego 2012, 08:00 
Audi jest gorsze.

o wiele gorsze.

audi suxxx

...a postów o E36 nie czytaj- ja nie czytam, staram się ich nie zauważać i jest dużo lepiej :D

PostNapisane: 2 lutego 2012, 08:25 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
To może pogadamy o M20 ?

PostNapisane: 2 lutego 2012, 09:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 M3
Kod silnika: S54
Wracając choć odrobinę w stronę tematu: Potrójne turbo znane z silników BMW najprawdopodobniej będzie zastosowane najnowszym Porsche 911 Turbo.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 632 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1